Μπορεί να περάσει από το μπλόκο του Κάμπου;

Μπορεί να περάσει από το μπλόκο του Κάμπου;

Μετά το άκρως ελπιδοφόρο ξεκίνημα με τις δύο νίκες ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι μεγάλης δυσκολίας.

Τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη έχοντας καταφέρει να εξαλείψουν το χάντικαπ του -6 άμεσα, έχουν την ευκαιρία στα τρία επόμενα παιχνίδια, το αυριανό στη Λάρισα και τα δύο επόμενα εντός έδρας με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, να μαζέψουν βαθμούς ενόψει της πολύ δύσκολης πεντάδας που ακολουθεί. Το ιδανικό θα ήταν να μη χάσουν σήμερα και να κερδίσουν τα δύο επόμενα. Μπορoύν;

Συνήθως η διακοπή κάνει κακό σε ομάδες που έχουν βρει έναν κάποιο αγωνιστικό ρυθμό, όπως είναι οι πράσινοι. Από την άλλη όμως και οι γηπεδούχοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Με μία νίκη σε δύο εκτός έδρας ματς η ομάδα του Θεσσαλικού κάμπου θέλει να συνδυάσει την πρώτη της παράσταση μπροστά στο κοινό της με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Το πρόσφατο φιλικό, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, μεταξύ των δύο αντιπάλων μοιάζει σαν να απέχει αιώνες, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα των πρασίνων. Ο ασύνδετος και αναιμικός επιθετικά Παναθηναϊκός του φιλικού, έχει δώσει τη θέση του στον οργανωμένο και γεμάτο επιθετικές αρετές Παναθηναϊκό των επίσημων αγώνων.

Οι πράσινοι δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο στο AEL FC ARENA. Ο Γιώργος Δώνης έχοντας περάσει από τον πάγκο της ομάδας της Λάρισας ξέρει ότι παραδοσιακά μόνο φιλόξενοι δεν είναι αυτή η έδρα για την ομάδα του. Εάν οι παίκτες του μπουν με την ηρεμία και την προσήλωση που τους διακρίνει στο πλάνο, τότε θα έχουν πολλές ελπίδες να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι έχοντας δει τα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να τον υποτιμήσουν όπως ίσως θα έκαναν σε άλλη περίπτωση.

Χαμηλό τέμπο, η μπάλα στα πόδια των παικτών της Λάρισας και οι γρήγορες αντεπιθέσεις των πρασίνων μετά από κλέψιμο και πίεση είναι τα κλειδιά της νίκης. Τονίζω για μία ακόμη φορά ότι η φετινή ομάδα πρέπει να έχει πάντα ως στόχο μια εύκολη και άνετη παραμονή. Αυτό σημαίνει ότι σε ενδεχομένη νέα επιτυχία δεν πρέπει να φορτωθούν τα παιδιά με τρελές και εκτός πραγματικότητας προσδοκίες, ενώ σε ένα πρώτο ανεπιτυχές αποτέλεσμα με άγχος και κριτική που ταιριάζει μεν στο μέγεθος του συλλόγου, όχι όμως στην τωρινή δυναμική του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ