Ο κανονικός Ολυμπιακός στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ο κανονικός Ολυμπιακός στο Ηράκλειο της Κρήτης

Οι ελάχιστες λύσεις του Μπλατ, το όμορφο και θελκτικό μπάσκετ των Ερυθρόλευκων στην Ισπανία και οι επιστροφές των διεθνών.

Σίγουρα εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός στην Ισπανία απέναντι στην Μάλαγα και τη Ρεάλ. Βασικά ποιος Ολυμπιακός θα πείτε. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε μόλις 6 παίκτες του στη διάθεσή του, από τους οποίους ο ένας ήταν ο Ποκουσέφσκι. Οι υπόλοιποι που έπαιξαν, ήρθαν, τους είδε κόσμος και πλην συγκλονιστικότατου απροόπτου, θα μας κουνήσουν μαντήλι τις επόμενες ημέρες.

Το ζητούμενο λοιπόν ήταν αυτοί οι… έξι, να καταλάβουν απόλυτα τη φιλοσοφία του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού. Όσα είδαμε λοιπόν στην Ισπανία έδειξαν πως κάτι καλό γίνεται από τις 21 Αυγούστου στην ομάδα του Πειραιά.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ως πρώτο στόχο να επιτεθούν γρήγορα, να αξιοποιήσουν το ένστικτό τους και να «χτυπήσουν» στην ανετοιμότητα της αντίπαλης άμυνας στα πρώτα δευτερόλεπτα της δικής τους επίθεσης. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει αφήσει για τα καλά το περσινό πικ εν ρολ παιχνίδι του και βαδίζει σε μονοπάτια που δύσκολα μπορεί να ανιχνεύσει μέσω σκάουτινγκ ο προσωπικός του αντίπαλος.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στηρίζει πολλά στην επιθετικότητα του συνόλου του και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι παίκτες του το παιχνίδι. Επικροτεί μία σωστή επίθεση και ας είναι κάπως… εγωιστική, ενοχλείται όταν δεν έχει ο παίκτης του το θάρρος να «εκτελέσει» και κολλάει η ομάδα του.

Αμυντικά η περίοδος και οι συνθήκες δεν ευνοούν τον Ολυμπιακό να είναι αποτελεσματικός. Πώς να γίνει αυτό όταν στην Ισπανία έλειπαν 9 παίκτες!

Στο προηγούμενο μου μπλογκ αναφέρθηκα στην κατάσταση που βρίσκονται οι Βασίλης Σπανούλης και Άξελ Τουπάν. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ώρες για να με επιβεβαιώσουν απόλυτα. Ο Γάλλος φόργουορντ ειδικά έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Και για τον τρόπο που αγωνίζεται αλλά και για τον χαρακτήρα του και το πώς κατανοεί ότι του ζητούν. Αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η αποτελεσματικότητά του από τα 6,75μ, αφού έχει ήδη πετύχει 11 τρίποντα στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας του Πειραιά. Σκεφτείτε ότι πολλοί είχαν ενδοιασμούς με το αν είναι καλός σουτέρ, με τον Τουπάν να είναι… άχαστος όταν είναι μόνος του στο τρίποντο.

Είπαμε είναι φιλικά προετοιμασίας αυτά, αν και οι παίκτες της Ρεάλ δεν έδειξαν να το βλέπουν και έτσι το παιχνίδι. Οι Κάρολ και Πρέπελιτς έμοιαζαν λες και παίζουν ματς Ευρωλίγκας με τους πανηγυρισμους τους, την ώρα που μάλλον δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι από το παρκέ έλειπε ο Σπανούλης που είχε ήδη μπανιαριστεί και σκεφτόταν την επιστροφή στην Ελλάδα, όπως και ο ΛεΝτέι που είχε πάθει μία κράμπα και ξεκουραζόταν στον πάγκο.

Στο δια ταύτα. Αυτό που κρατάμε είναι η θέληση για γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ. Όχι πολλές ντρίμπλες, διαρκής κίνηση, όση ελευθερία γίνεται στον επιτιθέμενο και πολλοί πρωταγωνιστές. Το «χτίσιμο» των Πειραιωτών θα γίνει ουσιαστικότερο στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή της Ούνιξ Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Στις 21 με 23 Σεπτεμβρίου ο Μπλατ θα έχει όλους τους αθλητές του και εκεί θα καταλάβουμε ακριβώς τι θέλει να παρουσιάσει στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Οι επιστροφές των διεθνών είναι το παν. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών και έτοιμοι για βελτίωση.

Ότι και να λέμε τώρα είναι πρόωρο και ολίγον βιαστικό. Αυτό που βγαίνει μέσα από την ομάδα είναι η όρεξη για δουλειά. Να γίνει το restart και να ανοίξει νέα σελίδα.

ΥΓ1. Καλύτερος ο ΛεΝτέι στο δεύτερο παιχνίδι. Θετικός στις τοποθετήσεις του και στην άμυνα απέναντι σε αντιπάλους που του έριχναν +10 πόντους. Περιμένουν πολλά από τον Αμερικανό που παίζει και ως πάουερ φόργουορντ.

ΥΓ2. Να πω ψέματα; Περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Βασίλη Τολιόπουλο σε αυτό το τουρνουά. Πότε θα βρει ευκαιρία να αγωνιστεί τόσα λεπτά; Και ο Μπλατ ήταν δίκαιος μαζί του.

ΥΓ3. Εχω μεγάλη απορία με το που θα παίζει ακριβώς ο Στρέλνιεκς. Τον είδα με την Λετονία και εντυπωσιάστηκα αναφορικά με την οργάνωση της ομάδας του. Εγώ γιατί τον προτιμάω στον άσο από το δύο;

ΥΓ4. Χρειάζεται και τύχη καμία φορά… Όχι μόνο ικανότητα..

ΥΓ5. Δουλειά και πάλι δουλειά για όλους. Γιατί τα φιλικά δεν λένε τίποτα μπροστά στους επίσημους αγώνες. Τα κεφάλια κάτω και οι απαντήσεις στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ