Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη στο ρελαντί, ώρα να ανεβάσει ταχύτητα

Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη στο ρελαντί, ώρα να ανεβάσει ταχύτητα

Στην Ελλάδα δεν έχει φορτσάρει ακόμη ο Δικέφαλος, παρότι έχει ήδη 3Χ3 νίκες, αλλά ήρθε η ώρα να το Κάνει, ενόψει Ευρώπης και... ΑΕΚ.

Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για τον ΠΑΟΚ. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγάλες και ακόμη δεν έχουμε δει το ταβάνι της. Για την ακρίβεια δεν έχουμε δει ούτε το 50% αυτού που περιμένουμε ότι μπορεί να αποδώσει.

Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι μήπως υπερεκτιμάμε τον Δικέφαλο. Αλλά και πάλι βλέπω το ρόστερ και θεωρώ ότι αυτό που μπορεί να βγάλει αυτή η ομάδα μέσα στο γήπεδο, πρέπει να είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχουμε δει έως τώρα ειδικά στα τρία ματς πρωταθλήματος. Και ξέρουμε (από πέρυσι) ότι ο Λουτσέσκου θα βρει τον τρόπο να το βγάλει.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε καν καλή απόδοση στο Γεντί Κουλέ και κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ. Συγκριτικά ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο αλλά και πάλι δεν ήταν πραγματικά καλός. Το γιατί δεν ήταν καλός, δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν μπορώ να βρω κάποιο ελαφρυντικό. Όπως με τον Αστέρα Τρίπολης (στο τέλος) και τον Πανιώνιο (στην αρχή), έτσι και στην Κρήτη ο Δικέφαλος είχε ένα μεγάλο κακό διάστημα (στην αρχή πάλι) με μια ανούσια κατοχή και χωρίς να κάνει ευκαιρία.

Ακόμη και στη μέτρια μέρα του, παρότι δεν του δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι στα πρώτα λεπτά (σε καθαρή ανατροπή του Λέο Ζαμπά από τον Στρέζο) και μετά βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 21’, αρκούσαν λίγες καλές στιγμές και η ατομική ποιότητα των παικτών του, για να καθαρίσει το παιχνίδι και να φτάσει τις 3Χ3 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε μια μέρα που έλειπαν οι δύο κορυφαίοι σκόρερ από πέρυσι (Πρίγιοβιτς και Πέλκας) και ο κορυφαίος δημιουργός του (ο Πέλκας ήταν πρώτος στις ασίστ), ο ΠΑΟΚ πέτυχε στο ρελαντί τρία γκολ.

Χωρίς να έχει μπει ακόμη καλά καλά στο κλίμα της ομάδας ο Βέρνμπλουμ, με τον Καρέλη να κάνει ντεμπούτο και βασικούς τους Μπίσεσβαρ και Λέο Ζαμπά, οι οποίοι στο προηγούμενο ματς δεν έπαιξαν καθόλου, ο ΠΑΟΚ πέρασε αρκετά εύκολα τελικά από την Κρήτη, χωρίς επιμένω να πιάσει καλή απόδοση.

Για μένα ούτε καν ο Μπίσεσβαρ (που έγινε ήρωας του ματς βγάζοντας ένα γκολ και δίνοντας δύο ασίστ στα άλλα δύο τέρματα της ομάδας) δεν έπιασε πραγματικά καλή απόδοση. Ήταν αποτελεσματικός και ουσιαστικός, αλλά δεν είχε σούπερ απόδοση.

Ο Λουτσέσκου έδειξε ότι θα προσπαθήσει να ανοίξει το rotation για να έχει περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες. Σε βάθος χρόνου αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό γιατί θα μπορεί να φρεσκάρει πιο εύκολα την ομάδα.

Έως τώρα στα τρία ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις νίκες χωρίς να πιάσει τοπ απόδοση και όπως έχω ξαναγράψει όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να μπορείς να κερδίζεις και στις μέτριες μέρες σου. Και ο Δικέφαλος αυτό κάνει έως τώρα.

Ακόμη όμως φαίνεται ότι ο Δικέφαλος δεν έχει πιάσει έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό, αργεί να μπει στα παιχνίδια και εάν συνεχίσει έτσι λογικά κάπου θα την πληρώσει. Το κέρδος θα είναι να ξεπεράσει αυτά τα μουδιασμένα διαστήματα χωρίς απώλειες, να μεγαλώσει τα δικά του καλά διαστήματα και να ανεβάσει τον ρυθμό του πιάνοντας την απόδοση που πραγματικά μπορεί.

Τότε θα δούμε καλύτερα και τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας που διαθέτει το πιο πλήρες και ποιοτικό ρόστερ στην Ελλάδα. Έτσι περιμένουμε να ανεβάσει ταχύτητα για να κάνει τη διαφορά και ως εικόνα ομάδας και όχι μόνο από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ