Ο Μαρτίνς δεν πηγαίνει κόντρα στο ποδόσφαιρο

Ο Μαρτίνς δεν πηγαίνει κόντρα στο ποδόσφαιρο

Οι επιλογές του Πορτογάλου, η πίστη του στην «καλή» και «πιο έτοιμη» 11άδα της Ευρώπης, η δεδομένη είσοδος των «ονομάτων» στην εξίσωση και τα τρία καρπούζια που ο Ολυμπιακός οφείλει να κρατήσει.

Όταν διαθέτεις ρόστερ τόσο ποιοτικό και μεγάλο όσο αυτό του φετινού Ολυμπιακού, είναι σαφές ότι η δουλειά του προπονητή είναι, ταυτόχρονα, εύκολη και δύσκολη. Ευκολη, διότι διαθέτει πληθώρα επιλογών. Και δύσκολη, επειδή πρέπει μέσα από 27-28 παίκτες να διαλέξει ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να μπουν και να παίξουν. Ποιοι είναι οι καλύτεροι και οι πιο έτοιμοι για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Με τον καταρτισμό ακόμη και της τελικής 18άδας να είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πληρώνεται για να κάνει μια εύκολη δουλειά. Αλλά για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Εχει όλα τα εργαλεία, αλλά και τα υλικά (και με το παραπάνω) που ζητούσε και πλέον μπορεί και πρέπει να χτίσει την κυριαρχία των Πειραιωτών στην Ελλάδα, αλλά και να διατηρήσει την εξαιρετική τους ευρωπαϊκή εικόνα. Δύο καρπούζια (τρία, μαζί με το Κύπελλο) στη μασχάλη του Ολυμπιακού δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Πειραιώτες. Είναι το σύνηθες, αυτό που γίνεται πάντα. Με τη διαφορά ότι φέτος το ρόστερ είναι τόσο σωστά στελεχωμένο, που όλα είναι εύκολα.

Από την άλλη, η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να πορεύεται στην αρχή της σεζόν με 14-15 ποδοσφαιριστές, δεν είναι τυχαία. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιποδοσφαιρική. Ο Ολυμπιακός παίζει καλά, κερδίζει και παίρνει ψυχολογία με τους παίκτες που χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκτενείς αλλαγές ή «πειράματα». Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο σε δικαιώνει, δεν πρέπει να του πηγαίνεις κόντρα. Εάν το κάνεις, μόνο να χάσεις έχεις.

Η κλασική 11άδα των Πειραιωτών σε αυτή την αρχή της σεζόν συνεχίζει να οδηγεί τον Ολυμπιακό στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά, ο Μιράντα, ο Βούκοβιτς, για να βγουν από αυτήν, θα πρέπει οι συμπαίκτες τους να είναι υπομονετικοί, αλλά και να αρπάξουν την ευκαιρία όταν έρθει η σειρά τους. Είναι σαφές ότι ο Γκιγέρμε και ο Νάτχο έχουν έρθει για βασικοί. Είναι εξίσου σαφές ότι ο Μεριά και ο Σισέ μπορούν να είναι βασικοί, όπως και ο Τοροσίδης, ο Χασάν, ο Φετφατζίδης, ο Κούτρης, ο Ναουέλ, ο Σα. Θα έρθει η ώρα τους να αποδείξουν τι αξίζουν και να αλλάξουν την κατάσταση. Προς το παρόν, το ποδόσφαιρο είναι ο νικητής στις επιλογές του Μαρτίνς.

Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, λοιπόν, ο 48χρονος τεχνικός έχει δείξει ότι σκέφτεται μάξιμουμ μία αλλαγή σε σχέση με τα παιχνίδια της Ευρώπης και την 11άδα που οδήγησε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League. Μια επιλογή που επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε εδώ και πολλές ημέρες: Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί την ομάδα του Σάββα Παντελίδη την πιο «δύσκολη» του πρωταθλήματος, μετά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Και πιστεύει ότι αδίκως δεν πήρε βαθμό ή βαθμούς με τους Δικεφάλους, στα δύο πρώτα παιχνίδια της στη φετινή Super League. Λόγω του βαθμού δυσκολίας, λοιπόν, αποφάσισε να παίξει εκ του ασφαλούς. Με την «καλή» και πιο έτοιμη 11άδα του. Διότι στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν περιθώρια για αλχημείες, ούτε για χαμένους βαθμούς.

ΥΓ. Η ενέργεια του Πασχαλάκη να βρίσει και να κάνει χειρονομίες στους οπαδούς του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», είναι από εκείνες που δεν χωρούν σχολιασμού. Ο Ελληνας πορτιέρο πρέπει να τιμωρηθεί. Παραδειγματικά. Διότι μπορεί να μετάνιωσε και να ζήτησε συγνώμη στο τέλος του αγώνα, αλλά κάποιες φορές θα πρέπει το ίδιο το ποδόσφαιρο να παραδειγματίζει τους πρωταγωνιστές του. Ακόμη και σήμερα ο Παϊτίμ Κασάμι είναι στα… δικαστήρια για το περιβόητο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ασχέτως του παρασκηνίου αυτής της υπόθεσης, το γεγονός δεν αλλάζει. Και κυρίως δείχνει ότι οι παίκτες/προπονητές πρέπει να είναι εκείνοι που κρατούν ένα επίπεδο. Όταν ξεφεύγουν, πρέπει να τιμωρούνται.

ΥΓ2. Ο Μαρτίνς προβληματίζεται για την επίθεση, ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα. Ο λόγος που δοκίμασε τον Χασάν αντί του Γκερέρο στη χθεσινή προπόνηση, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Αρκάδες είναι εξαιρετικοί στον αέρα. Και ο Αιγύπτιος δεν έχει αντίπαλο στα… ψηλά. Από την άλλη, όμως, ο Ισπανός είναι «δαίμονας» και πιέζει αφόρητα.

ΥΓ3. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα από την οποία μπορεί εύκολα να αγοράσει παίκτη η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης ή ομάδες της στάθμης του γερμανικού συλλόγου. Και από οικονομικής άποψης, αλλά και από θέμα πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός θέλει και συναναστρέφεται μεταγραφικά μόνο με τα μεγάλα μαγαζιά της Μπουντεσλίγκα. Η Αϊντραχτ, λοιπόν, δεν μπορεί να αγοράσει έναν παίκτη όπως ο Φορτούνης, για τον οποίο ο Ολυμπιακός ζητάει 15.000.000 €. Ούτε τον Τσιμίκα, η αξία του οποίου έχει εκτοξευθεί και πλέον ξεπερνάει ακόμη και αυτή του Μαζουακού για τους Ερυθρόλευκους…

ΥΓ4. Ποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (από εκείνους που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι) έχει ήδη δεχθεί κρούση από άλλη ομάδα και ετοιμάζεται να μοιράσει διαδοχικές αρνήσεις στους Κιτρινόμαυρους, στις κουβέντες για νέο συμβόλαιο;

ΥΓ5. Η διαιτησία των πρώτων αγωνιστικών δείχνει αρκετά πράγματα. Υπάρχουν διαιτητές που είναι απλά ακατάλληλοι. Αλλά υπάρχουν και διαιτητές που έχουν πλήρη επίγνωση και διαύγεια όσων (κακώς) πράττουν και της… μονόπλευρης στάσης τους. Ο Ολυμπιακός δεν κοιμάται. Γνωρίζει τι γίνεται και ποιοι κινούνται στις σκιές. Και δεν θα μείνει άπραγος, εάν προκύψουν νέα παρατράγουδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ