Η μόνη λύση είναι ξένοι διαιτητές για να τελειώνουμε

Η μόνη λύση είναι ξένοι διαιτητές για να τελειώνουμε

Το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο στο χορτάρι, αλλά και στα γραφεία της ΚΕΔ κι εκεί φαίνεται πως η φωνή του ΠΑΟΚ δεν φτάνει στα αφτιά των υπευθύνων. Οι ασπρόμαυροι θα πρέπει να αλλάξουν τακτική και να «χτυπήσουν» το χέρι τους στο τραπέζι, γιατί το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται μόνο από τα ντέρμπι.

Μετά τη Ν. Σμύρνη και στο Ηράκλειο, ο ΠΑΟΚ είχε μια κακή διαιτησία. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε οφσάιντ, αλλά ένα καταφανέστατο πέναλτι που δεν δόθηκε από τους Διαμαντόπουλο και Αλεξέα. Ένα πέναλτι που έβγαζε μάτια. Ένα πέναλτι που δεν χρειάζεται να υπάρχει το σύστημα VAR για το δεις 5-6 φορές και ν’ αλλάξεις την αρχική σου απόφαση. Ένα πέναλτι που όπως είπε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, φαινόταν ακόμη και από το ΟΑΚΑ. Τι να το κάνω αν ο Δικέφαλος κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ. Αυτό που μετράει είναι ότι ο Δικέφαλος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παίρνονται αποφάσεις εις βάρος του.

Είναι σαφές ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τους Έλληνες διαιτητές και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να ψαχτούν τώρα γι’ αυτό που συμβαίνει πριν έρθουν κι άλλες κακές διαιτησίες. Γιατί τώρα μπορεί η ομάδα να κερδίζει, όμως θα υπάρξουν αγώνες που δεν θα μπορεί να σκοράρει και θα χαθούν βαθμοί σημαντικοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος  Η όποια στρατηγική έχουν ακολουθήσει στη Μικράς Ασίας μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ανεπαρκής και θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουν κάποια πράγματα.

Θα πρέπει να υψώσουν φωνή, να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να εξηγήσουν στους παράγοντες της ΚΕΔ πως δεν θα ανεχτούν παρόμοιες διαιτησίες στο μέλλον. Είναι πλέον σαφές πως δεν μπορούν να παίξουν Έλληνες διαιτητές στο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να περιμένει τα ντέρμπι, τα οποία έρχονται, για να έχει μια διαιτησία πενηνταρίσια, από ξένο ρέφερι. Ας πάμε μόνο σε ξένους να τελειώνουμε.

Ο Δικέφαλος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχε χτυπητές αδυναμίες. Δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ενώ δεν θύμισε την ομάδα που είχε θέλξει με την εικόνα της στα περισσότερα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Στηρίχθηκε και πάλι στη δεδομένη ατομική ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του και στην προσωπικότητα συγκεκριμένων παικτών του, όπως οι Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Ζαμπά.

Αν μείνουν στην ομάδα μόνο το τελικό αποτέλεσμα και τα υπόλοιπα τα βάλουν κάτω από το χαλάκι τότε θα κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Ο Λουτσέσκου πρέπει να βρει τι δεν πάει καλά και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει ένα κακό πρόσωπο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Θα πρέπει να ζορίσει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές για να μην ξανάρθουν τέτοιες εμφανίσεις. Δεν γίνεται από μία τραγική απόφαση ενός διαιτητή να θολώνει το μυαλό όλων και το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Δόξα το Θεό το φετινό ρόστερ είναι το πληρέστερο από κάθε άλλη χρονιά. Αν δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ανταπεξέλθει και να αντιληφθεί σε ποια ομάδα ήρθε ας πάει στον πάγκο ή στην εξέδρα.

Επίσης κάποιοι παίκτες θα πρέπει ν’ αλλάξουν λίγο τον τρόπο σκέψης τους. Ο Πασχαλάκης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, γιατί και χθες είχε ορισμένες ενέργειες που δεν επιτρέπονται τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και με την ποιότητα που έχει δείξει ότι διαθέτει. Η συγνώμη μετά το τέλος του αγώνα είναι μια αντρίκεια κίνηση, όμως αυτό δεν φτάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ