Ο τολμηρός Μαρτίνς έχει (ευτυχώς) άγνοια κινδύνου…

Ο τολμηρός Μαρτίνς έχει (ευτυχώς) άγνοια κινδύνου…

Με έναν παίκτη που δεν έβγαλε και έναν που έβαλε στα τελευταία λεπτά, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε το ματς.

Για αρετή δεν ξέρω, σίγουρα θέλει τόλμη να σε ισοφαρίζουν κι εσύ για να πάρεις το παιχνίδι να βγάζεις από το γήπεδο τον Λάζαρο και τον Φορτούνη. Δεν γίνονται εύκολα τέτοια πράγματα κι όποιος προπονητής τα κάνει, ξέρει -πρέπει να ξέρει- πως έτσι και δεν ερχόταν το γκολ της νίκης πολλοί θα πέφτανε πάνω του να τον φάνε.

Στην προκειμένη περίπτωση η λύτρωση ήρθε από έναν παίκτη που είχα την εντύπωση ότι ο Μαρτίνς θα τον αντικαθιστούσε πρώτο. Τον Γκερέρο, που μέχρι την στιγμή εκείνη έδινε μάχες αλλά τις έχανε όλες. Εκείνη την στιγμή λοιπόν γύρισε με το κεφάλι την σέντρα που έκανε ο Ποντένσε εκεί που ερχόταν ακάλυπτος ο Νάτχο. Ο Ισραηλινός που είναι σπουδαίος παίκτης και έχει κρύο αίμα σημάδεψε σωστά και λύτρωσε την ομάδα του. Με έναν παίκτη που δεν έβγαλε και έναν που έβαλε στα τελευταία λεπτά, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε το ματς. Θα μπορούσε όμως αι να το είχε χάσει. Υποθέτω  πως η λύτρωση και οι δικαιολογημένοι πανηγυρισμοί δεν θα κρύψουν τα αμυντικά-ανασταλτικά προβλήματα του ολυμπιακού και την αδυναμία του όταν βγάζει την άμυνά του ψηλά.

Τέτοια κενά που ο Αστέρας τα εκμεταλλεύτηκε μια φορά η ποιοτική Μπέτις μπορεί να τα εκμεταλλευτεί περισσότερες. Στον άξονα του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν α ανασταλτικά κενά. Εκεί που οι παίκτες του Αστέρα, αλλάζοντας σε μικρούς χώρους την μπάλα κατάφερναν να ξεμαρκαριστούν και να φτάσουν στην περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Καμαρά ήταν εντυπωσιακός κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα αλλά αυτός και  Μπουχαλάκης είχαν λιγότερα τρεξίματα και έχαναν τους αντιπάλους τους στη μεσαία γραμμή. Την κατάσταση επιβάρυνε το γεγονός ότι οι επιθετικοί έχαναν την μπάλα πριν την τελική προσπάθεια κι αυτό έδινε τη δυνατότητα στον Αστέρα για γρήγορα εκδηλωμένες αντεπιθέσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν φλύαροι στην επίθεση και έκαναν μια παραπάνω ενέργεια πριν σουτάρουν.

Ο Φορτούνης είχε στιγμές που έλαμπε στο παιχνίδι και άλλες που δεν συμμετείχε. Ο Λάζαρος κουράστηκε από ένα σημείο και μετά. Πιθανά η ομάδα του Μαρτίνς να ήθελε φρεσκάρισμα πριν δεχτεί το γκολ κι όχι αφού το δέχτηκε. Ωστόσο νίκες που έρχονται με αυτό τον τρόπο στη λήξη του ματς, τονώνουν την αυτοπεποίθηση και δημιουργούν θετικό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες όπως φάνηκε και στον τρόπο που πανηγύρισαν μπροστά στους οπαδούς τους.

Ο κόουτς -φαντάζομαι- δεν θα παρασυρθεί από το πανηγυρικό κλίμα και τη νίκη. Η Μπέτις την Πέμπτη, έχει τη δυνατότητα να σπεκουλάρει πάνω στις ανασταλτικές αδυναμίες της ομάδα του και να του δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα. Για να μην γίνει ότι έγινε και στην Αγγλία, ο κόουτς πρέπει να ασχοληθεί με την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του κι όχι μόνο των αμυντικών του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ