Σαν να παίζει σε… παράλληλο πρωτάθλημα!

Σαν να παίζει σε… παράλληλο πρωτάθλημα!

Οι συνθήκες του «ανταγωνισμού» είναι εντελώς διαφορετικές για τον Ολυμπιακό, σε σχέση με τους αντιπάλους του!

Η επιστροφή στο πρωτάθλημα αποτελεί πάντα ένα στοίχημα για κάθε ομάδα, από τη στιγμή που κόβεται ο ρυθμός. Πόσο μάλλον για τον Ολυμπιακό που διαθέτει πάνω από μία ενδεκάδα με διεθνείς και τις προηγούμενες μέρες έπαιξαν σχεδόν όλοι από δύο παιχνίδια.

Η κούραση ήταν αναμενόμενη, αλλά ο Μαρτίνς το πήγε… ανάποδα. Ξεκίνησε με τους πιο ταλαιπωρημένους και έβαλε στο τέλος τους ξεκούραστους. Αν θελήσουμε να μπούμε στο μυαλό του για να δώσουμε την εξήγηση για τη συγκεκριμένη επιλογή, τότε μάλλον θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να κρατήσει την ομοιογένεια της ενδεκάδας του και να της δώσει κι άλλο χρόνο ενόψει και της πρεμιέρας του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στην Μπέτις, την προσεχή Πέμπτη.

Το αν έκανε το σωστό ο Μαρτίνς κρίνεται εκ του αποτελέσματος, που τον δικαίωσε στο… 92’, αν και η εικόνα της ομάδας του τον διέψευσε. Παρά ταύτα είναι πράγματι γενναίο το να ζητάς από τον Φετφατζίδη να σου βγάλει το φίδι από την τρύπα, όταν τον βάζεις αντί του φυσικού ηγέτη σου Κώστα Φορτούνη-δείχνει ότι στην πράξη εμπιστεύεσαι όλους τους παίκτες σου.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κίνηση χωρίς την μπάλα, για αυτό και επέτρεψε στους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να του βγάλουν φάσεις και όχι μόνον να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά να διεκδικήσουν και τη νίκη. Άλλο ο Κουτσιαύτης, άλλο ο Παπαδόπουλος κι άλλο ο Τζήλος!  Αντί να γίνει όμως το 1-2 στη φάση με τον Τόνσο, έγινε το 2-1 από το σουτ του Νάτχο, τη στιγμή που ο Γκερέρο λειτούργησε ως δημιουργός και όχι ως φορ, αφού είδε τον συμπαίκτη του που διέθετε καλύτερη προοπτική από αυτόν για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και του πρόσφερε την ασίστ.

Κατά τα άλλα υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία που αξίζει να κρατήσουμε από αυτό το ματς. Το ένα είναι το πανηγύρι των παικτών με τους οπαδούς μετά το τέλος της αναμέτρησης, καθώς όπως φαίνεται ομάδα και κόσμος τα έχουν βρει από νωρίς και θα συνεχίσουν ενωμένοι την προσπάθεια.

Κι αυτό το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που είναι σαν να συμμετέχει σε ένα… παράλληλο πρωτάθλημα. Σε άλλο παίζουν οι ερυθρόλευκοι και σε διαφορετικό οι βασικοί ανταγωνιστές τους για τον τίτλο. Αλλού δίνονται τα πέναλτι για να «ξεκλειδώσει» η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ με τον Ολυμπιακό ο Τζήλος το είχε το… άγχος για να τελειώσει νωρίτερα το ματς (θυμάστε πέρυσι πόση καθυστέρηση κράτησε ο Σιδηρόπουλος με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη; Επτά λεπτά!) χωρίς να λείπουν και οι… ανατροπές με κάτω τα χέρια, σε άλλα ματς. Πως αλλιώς θα γινόταν όμως τόσο… συναρπαστικό το πρωτάθλημα, όπως μας το λανσάρουν και οι βουλευτές της κυβέρνησης;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ