Ολυμπιακός: Η παρέα των Λετονών δείχνει απειλητική…

Ολυμπιακός: Η παρέα των Λετονών δείχνει απειλητική…

Οι… Janiδες των Πειραιωτών, είναι οι μπροστάρηδες του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος και το δέσιμό τους είναι ικανό να ανεβάσει επίπεδο και την ομάδα του Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία της ομάδας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναγκάστηκε το τελευταίο διάστημα να συμπορευτεί με 6 βοηθητικούς παίκτες στο ρόστερ του, αφού 7 παίκτες του ήταν διεθνείς και 2 ανέτοιμοι για να παίξουν στην Ισπανία και στα φιλικά με την Μάλαγα και την Ρεάλ.

Ταυτόχρονα όμως, το βλέμμα του και την προσοχή του την είχε και στα «παράθυρα» της FIBA. Λογικό, αφού όπως γράψαμε παραπάνω οι Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Τίμα, Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ, «μάχονται» με τις ομάδες της χώρας τους για την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Δεν γίνεται όμως να μην τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός για δύο παίκτες του. Ο λόγος για τους… Janiδες του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιάνις Τίμα, οι οποίοι δείχνουν πως διαθέτουν φοβερή χημεία στο παρκέ και είναι οι ηγέτες της Λετονίας, εν τη απουσία του μεγάλου σταρ της, Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» ΚΑΙ Ο… ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ

Σίγουρα δεν περίμενε κανείς να δει τα παιχνίδια της Λετονίας για να καταλάβει την ποιότητα των Στρέλνιεκς και Τίμα. Παράλληλα είναι αξιοσημείωτα όσα κάνουν οι δύο τους προσπαθώντας να καλύψουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα όσα δεν μπορεί να προσφέρει ο σταρ των Νιου Γιορκ Νικς.

Ο Στρέλνιεκς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Λετονίας στα παράθυρα της FIBA σχετικά με την επίθεση. Η εκτελεστική του δεινότητα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο, έχει αγωνιστεί σε κομβικά σημεία για την χώρα του και είναι καθοριστικός.

Δεν είναι μόνο οι 23,3 πόντοι που έχει σε 3 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά η απαράμιλλη ευστοχία του σε αυτά τα ματς. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού παίζει κατά μέσο όρο 33,4 λεπτά με την Λετονία και έχει 26/43 σουτ δηλαδή 60.5% ευστοχία! Πιο συγκεκριμένα έχει 19/30 δίποντα, δηλαδή 63.3% αλλά και 7/13 τρίποντο ήτοι 53.8%. Στις βολές είναι σχεδόν αλάνθαστος με 12/14, με τον Στρέλνιεκς να βοηθάει την ομάδα του και σε άλλους τομείς. Πασάρει κατά μέσο όρο 7 ασίστ ανά παιχνίδι και παρότι γκαρντ, μαζεύει 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Από την μεριά του, ο Γιάνις Τίμα είναι ένας… σεσημασμένος σκόρερ με διαφορετικά χαρίσματα. Παίκτης που στα 26 του πέρασε μία μέτρια χρονιά στην Μπασκόνια και θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι ο παίκτης που είδαμε τη σεζόν 2017-18. Με τη Λετονία παρατηρήσαμε μερικά πράγματα στα οποία θα σταθεί ο Μπλατ στην σύμπλευσή τους στο καράβι του Ολυμπιακού. Ένα παιχνίδι έπαιξε ο Τίμα με την Εθνική του και αυτό ήταν και… γουρλίδικο καθώς συνδυάστηκε με την επικράτηση επί της Σλοβενίας με 85-74. Σε αυτήν την αναμέτρηση ο Λετονός φόργουορντ των Ερυθρόλευκων πέτυχε 18 πόντους, έχοντας πάρει πάντως υπέρ του δέοντος πολλά σουτ.Είχε 2/6 δίποντα και 4/12 τρίποντα, αριθμός μεγάλος για τα δεδομένα μίας τέτοια αναμέτρησης. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο στο παιχνίδι του, που θα θέλει ο Μπλατ να το βλέπει διαρκώς, είναι η ευκολία με την οποία μαζεύει τα ριμπάουντ. Είχε 12 «σκουπίδια» απέναντι στην Σλοενία, με τα 5 να είναι επιθετικά. Διόλου άσχημα για έναν σμολ φόργουορντ.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Με την επιστροφή τους λοιπόν από το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, θα μπουν ξανά και στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Ο Ντέιβιντ Μπλατ πλέον θα διαχειριστεί τους δύο Λετονούς και θα αποφασίσει πως θα μπορέσει να τους εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να δειξουν και στην ομάδα τους την ίδια εικόνα με εκείνη στα ματς της Λετονίας.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το που θα αγωνίζονται οι δύο αθλητές από την Λετονία. Ο Στρέλνιεκς ουσιαστικά εξέφρασε την άποψη του ότι αρέσκεται στο να παίζει στον «άσο» και όχι ως σούτινγκ γκαρντ, οπου και τον είδαμε την προηγούμενη σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Την ίδια ώρα ο Τίμα βοηθάει την ομάδα του και στο «4», ενώ η φυσική του θέση είναι στο «3», όπου στην ομάδα του Πειραιά υπάρχουν ήδη οι Άξελ Τουπάν και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι στα ματς που έπαιξαν τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Όποια και να είναι η απόφασή του, το δεδομένο είναι, ότι ο Μπλατ παρότι δεν έχει μία αμερικανοκρατούμενη λεγεώνα ξένων, προσδοκά να δει στα πρόσωπα των Λετονών, δύο ηγέτες ακόμα για την πρώτη του σεζόν στο τιμόνι του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ