Άρης : Να βάλει το «θέλω» κάτω από το «πώς»

Άρης : Να βάλει το «θέλω» κάτω από το «πώς»

Ο Άρης έχει την ποιότητα και χρειάζεται περισσότερο το πλάνο από την επιθυμία του

Ο Άρης (είναι πιθανό ότι) θα υποφέρει απόψε απέναντι στο Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί είναι καλοί σ’ αυτό που κάνουν για να εξασφαλίσουν την παραμονή και το έδειξαν στα δυο πρώτα ματς της σεζόν.

Έχασαν 1-0 στον Ολυμπιακό, δυσκολεύοντας τον να «παίξει» μέχρι να σκοράρει και νίκησαν 1-0 τον Απόλλωνα, σκοράροντας με παίκτη λιγότερο.

Ξέρουν να κλείσουν χώρους για να μην αφήσουν το φαβορί να παίξει γρήγορα προς την περιοχή τους, θέλοντας να τον αναγκάσουν να βγει από τη ζώνη άνεσης, εισερχόμενος σε αυτή της πίεσης για το αποτέλεσμα και της επιστράτευσης ανορθόδοξων επιλογών ανάπτυξης. Δε θα κάνουν κάτι άλλο στο Χαριλάου, ότι έκαναν και στο Καραϊσκάκης (στο οποίο έχασαν ευκαιρία στο 0-0 να κάνουν και «ζημιά») θα επιζητήσουν.

Και καθυστέρηση θα κάνουν και στο χόρτο θα μείνουν λίγο παραπάνω και θα κλωτσήσουν αν δεν μπορέσουν αλλιώς να κόψουν το ρυθμό.

Οι κιτρινόμαυροι του Πάκο Ερέρα είναι η πιο καινούργια από τις ομάδες της πρώτης ταχύτητας της λίγκας και μπορούν μέσα από το βατό πρόγραμμα που έχουν στο ξεκίνημα να κερδίσουν την ομοιογένεια, χωρίς να απωλέσουν βαθμούς από αυτούς που θεωρητικά προϋπολογίζει κανείς πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Ενδέχεται να χρειαστεί να επιστρατεύσουν την ίδια ή και περισσότερη υπομονή που έδειξαν και στις δυο πρώτες αγωνιστικές μέχρι να σκοράρουν για να απλοποιήσουν το παιχνίδι. Πάντως πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλίσουν για άλλη μια φορά ότι ανασταλτικά θα είναι οργανωμένοι και υποψιασμένοι για τον κίνδυνο να συλληφθούν εκτός θέσεων.

Το γεμάτο γήπεδο θα είναι το όπλο τους. Νομίζω ότι έγινε στα πρώτα δυο ματς κατανοητό πως αυτό το συγκεκριμένο σύνολο ποδοσφαιριστών έχει την νοοτροπία της ομάδας που δεν προδίδει τις αγωνιστικές αρχές αν στο πέρασμα του χρόνου δεν έρθει το σκοράρισμα, ελπίζω ότι –εφόσον ξανασυμβεί- δεν θα νιώσουν πιεσμένοι από τη δίψα του κοινού. Για πολλούς από τους 14 που θα παίξουν όσα αντικρίσουν θα είναι εικόνες που θα βάλουν στο «άλμπουμ της καριέρας τους».

Άλλο πράγμα όμως η ανυπομονησία του κόσμου, εντελώς άλλο η μετάφρασή της σε εντολή για… «ντου από παντού».

Μου φαίνεται ότι  το βράδυ ο Άρης πρέπει πρώτα να υποτάξει το τεράστιο «θέλω», τον οίστρο για το τρία στα τρία και την παραμονή στο ρετιρέ. Και να τα εντάξει κάτω από το πώς ακριβώς, ο προπονητής έχει υποδείξει ότι θα φτάσει στο στόχο του. Αυτή η τελευταία συνθήκη μαζί με τη διαφορά ποιότητας, μοιάζουν αρκετές για το στόχο: Ένα βηματάκι εμπρός ακόμη. Μια εντός έδρας νίκη με ασθενέστερο αντίπαλο. Μια ακόμη μέρα στη δουλειά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ