Θα τον παραδεχτούν κι αυτοί που δεν τον γουστάρουν…

Θα τον παραδεχτούν κι αυτοί που δεν τον γουστάρουν…

Όποιος έβλεπε τον κόσμο και τον παλμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αντιλαμβανόταν ότι η ομάδα αντιμετωπίζεται πλέον από τους οπαδούς της ως μεγάλη και πρωταγωνίστρια. Ετσι θα αναγκαστούν να τον αντιμετωπίζουν και οι αντίπαλοί του…

Ετσι συμβαίνει πολλές φορές με τις μεγάλες ομάδες. Κερδίζουν τα ματς χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Ο Αρης (ξανα)γίνεται μεγάλη ομάδα. Δεν είναι ακόμα, αλλά βαδίζει σε αυτή την κατεύθυνση. Κι όσο παίρνει νίκες που τις χαρακτηρίζουμε επαγγελματικές, τόσο θα δυναμώνει η αίσθηση ότι η ομάδα του Ερέρα επανέρχεται στην κορυφή. Εκεί που βρίσκονται οι ομάδες που βλέπουν την Ευρώπη.

Στοιχήματα δεν βάζω. Είναι νωρίς να γίνει πρόβλεψη για το πόσο μακριά μπορεί να πάει την βαλίτσα ο φετινός Αρης. Η ποιότητα πολλών παικτών του και η αύρα από τις συνεχόμενες νίκες και από την ολόθερμη στήριξη των επιφυλακτικών οπαδών του, επιτρέπει να τοποθετηθεί ψηλά ο πήχης των προσδοκιών.

Απέναντι στον Λεβαδειακό, ο Αρης ήταν απλά καλύτερος. Χωρίς να εντυπωσιάσει, πήρε αυτό που ήθελε καταθέτοντας στο χορτάρι ορισμένες από τις αρετές του. Αναφέρομαι στις γρήγορες αλλαγές της μπάλας σε μικρούς χώρους και την ποικιλία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Αρης ξέρει να επιτίθεται και από τον άξονα και από τα άκρα. Κόντρα στον διαβασμένο Λεβαδειακό ο Γκάμα, καλά κλεισμένος, έμεινε εκτός παιχνιδιού αλλά ο προικισμένος Γκαρσία έπαιξε και για τους δυο τους. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν στην ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Εκεί θα δώσει πολύτιμες βοήθειες ο Μανόλης Σιώπης που ήδη πήρε χρόνο συμμετοχής.

Όταν το βαρύ κορμί του Γιουνές «πάρει μπροστά» θα ανέβει και ο δείκτης αποτελεσματικότητας της ομάδας. Ο Αρης έχει να βάλει κι άλλους παίκτες στο παιχνίδι του. Ο έμπειρος Μαβράι θα τον καταστήσει ισχυρότερο αμυντικά. Ο Σιώπης θα θωρακίσει την ανασταλτική λειτουργία. Ο Νικολας Μαρτίνες μόλις βρει ρυθμό, θα του δώσει την επιπλέον πάσα για να ανοίξει τις κλειστές άμυνες.

Ο Πάκο Ερέρα ακόμα συναρμολογεί την ομάδα του. Τα περιθώρια να δούμε σύντομα έναν βελτιωμένο Αρη είναι μεγάλα. Το θέμα είναι να μη διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης που με καθυστέρηση χτίζει, επιχειρεί να χτίσει, ο Καρυπίδης με τους παίκτες και την κερκίδα. Αυτό το στοίχημα είναι ισοδύναμο του αγωνιστικού. Εφόσον αυτή η σχέση μείνει αδιατάρακτη, ο Αρης έχει τις αγωνιστικές προϋποθέσεις να χτυπήσει έξοδο στην Ευρώπη από την πρώτη χρονιά της επανόδου του στην μεγάλη κατηγορία.

Όποιος έβλεπε τον κόσμο και τον παλμό στο «Κλεάνθης Βικελλίδης» αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα αντιμετωπίζεται πλέον από τους οπαδούς της ως μεγάλη και πρωταγωνίστρια. Αυτό το κέρδος ισοδυναμεί κατά τη γνώμη μου με την σπουδαία βαθμολογική συγκομιδή. Παίκτες και προπονητής έχουν κερδίσει την εκτίμηση της εξέδρας. Στον βαθμό που εξωαγωνιστικοί λόγοι δεν θολώσουν την εικόνα, ο φετινός Αρης έχει τα προσόντα να γίνει πρωταγωνιστής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ