Στο επόμενο σκαλοπάτι… δίχως να ρωτήσουν κανέναν

Στο επόμενο σκαλοπάτι… δίχως να ρωτήσουν κανέναν

Η Μπέτις και η Μίλαν δεν είναι Europa League. Η αποστολή του Ολυμπιακού, επίσης...

Εκείνη η ευχάριστη αίσθηση από τα παλιά, σα να γυρίζεις την σελίδα στην εφημερίδα σου με την προσδοκία για τα επόμενα. Κάπως έτσι θα νιώθουν το πρωί ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του πλησιάζοντας στον Ρέντη: Η πρώτη προπόνηση εν όψει Μπέτις. Η αφετηρία της ιεροτελεστίας του τριημέρου που καταλήγει σε μια από εκείνες τις νύχτες που το Καραϊσκάκη δεν σου επιτρέπει να ακούσεις τη φωνή του διπλανού σου.

Στην πραγματικότητα: Το ξεκίνημα μιας προσπάθειας παράξενης που δεν σου επιτρέπει να χαράξεις τα όρια της.

Έγινε η δουλειά το βράδυ της Κυριακής με τον Μπίμπρας Νάτχο να μεταμορφώνεται σε από μηχανής Θεό αλλά και να υπενθυμίζει πως προσεχώς έρχεται και εκείνος με όλα τα προσόντα του να προστεθεί στην κουβέντα της 11άδας. Έγινε η δουλειά, έγινε και το 3Χ3 που κρατά τον Ολυμπιακό στο μονοπάτι της ολικής επαναφοράς εντός των συνόρων. Και μιας και το «τέλος καλό, όλα καλά» πάντα συμβάλει στην δημιουργία κλίματος; Οι Ερυθρόλευκοι προφανώς και έχουν όλο το κέφι να επιστρέψουν στην έδρα τους και γιατί όχι, να κρατήσουν αυτή την ωραία τους φετινή συνήθεια να το γιορτάζουν στο τέλος μπροστά από τη Θύρα 7. Το έκαναν με τη Λουκέρνη και τη Μπέρνλι. Το έκαναν ακόμη και με τον Λεβαδειακό, τον ΠΑΣ, τον Αστέρα. Δεν θα το κάνουν με… κοτζάμ Μπέτις να ορθώνει ανάστημα μπροστά τους, σε ένα ματς που ο καθένας καταλαβαίνει πως μπορεί από την 1η και όλας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων να αποτελέσει την πυξίδα του γκρουπ;

Της συγκατοίκησης με τον μύθο της Μίλαν και με τους Ισπανούς του Κίκε Σετιέν που παίρνουν το επίπεδο της συζήτησης από το Γιουρόπα και το ανεβάζουν αυτομάτως στο επόμενο σκαλοπάτι δίχως να ρωτήσουν κανέναν. Ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία 0.5 δισεκατομμυρίου έχουν οι Ιταλοί. Η παρέα του Γκονζάλο Ιγκουαίν που αναζητώντας τον δρόμο της δικής τους επιστροφής στο επίπεδο που ανήκουν είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Ρόστερ των 200 εκατ ευρώ οι Ισπανοί που μπορεί λέει να έχουν… αλλαγές τη Πέμπτη, δηλαδή να χωρέσουν στην 11άδα τους ποδοσφαιριστές σαν τον Τέγιο, τον Σέρχιο Λέον ή κάποιον που θέτει από τώρα υποψηφιότητα στο… γκάλοπ για τον σημαντικότερο της Ιστορίας του κλαμπ. Τον Χοακίν που περπατά στο Estadio Benito Villamarín και τρίζει η γη.

Ομαδάρα με τα όλα της είναι η Μπέτις και ας μην έχει τα περσινά αποτελέσματα στην La Liga. Ίσως αυτή την εποχή καλύτερη και από τη Μίλαν. Με έναν προπονητή που οι σχηματισμοί του με τους τρεις στόπερ και την πίεση ψηλά τις έχουν δώσει μια άκρως επιθετική μορφή και με παίκτες που έχουν φάει το Τσάμπιονς Λιγκ με το κουτάλι. Ο Γκουαρδάδο, ο Καρβάλιο, ο Κανάλες, ο Λο Σέλσο που έφυγε από την Παρί ίσα για να βρει τον ρυθμό που του λείπει για να γυρίσει εκεί με στόφα… πρωταγωνιστή. Ο Μπουντεμπούζ που κάποτε οδήγησε τη Μονπελιέ στην κατάκτηση του Σαμπιονά. Ο φίλος του Γκιγιέρμε, ο Σίντνει.

Πολύ υψηλού επιπέδου γκρουπ. Σχεδόν απαγορευτικό αν αναλογιστεί κανείς ποιοι είναι τα φαβορί για το 1-2 της πρόκρισης.

Σχεδόν όμως. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι… Ολυμπιακός. Και το Καραϊσκάκη… Καραϊσκάκη. Πάρθηκαν ποδοσφαιρικά σκαλπ σε αυτό τα τελευταία χρόνια πρωταθλητών Αγγλίας (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ιταλίας (Γιουβέντους), Ισπανίας (Ατλέτικο), Γαλλίας (Μονπελιέ), γονάτισαν αντίπαλοι επιπέδου Άρσεναλ, Μπενφίκα κλπ. Καλώς να ορίσουν λοιπόν οι επόμενοι, και τα υπόλοιπα στο χορτάρι.

Αν γίνει η δουλειά και τη Πέμπτη, τότε η κουβέντα αλλάζει χαρακτηριστικά. Ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ που σύντομα θα του προσφέρει εμπράκτως δυνατότητες που ο κόσμος του ακόμη δεν τις έχει δει. Ετοιμάζεται ο Γιάγια Τουρέ. Είναι σχεδόν έτοιμος ο Νάτχο, στα ίδια ο Γκιγιέρμε και ο Μεριά. Έρχεται ο Ναουέλ, περιμένει ο Τοροσίδης. Μια ματιά στον πάγκο τα λέει όλα… Στον πάγκο δίπλα στον Πέδρο Μαρτίνς!

Στο γκρουπ που βρίσκεται ο Ολυμπιακός πραγματικά θα πρέπει να χαλαρώσει και να απολαύσει τη διαδικασία, δίχως άγχος. Αυτό ας το κρατήσει εντός των συνόρων. Εδώ άλλωστε το άγχος περισσεύει γενικώς. Και στον ΠΑΟΚ, και στην ΑΕΚ. Και στην… ΕΠΟ. Κα στην ΚΕΔ. Δεν είδατε χθες βράδυ τον Τζήλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ