Μια νίκη θα δώσει «αέρα» πρόκρισης

Μια νίκη θα δώσει «αέρα» πρόκρισης

Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει των Ισπανών, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα του ομίλου του. Η μεγάλη σημασία μιας νίκης στην πρεμιέρα και πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πάρουν «αέρα» πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν με την πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ήταν εύκολο αλλά η σκληρή δουλειά του καλοκαιρού απέδωσε «καρπούς».

Οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν λοιπόν μεθαύριο ένα νέο ευρωπαϊκό ταξίδι. Μπαίνουν στην μάχη για την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης, ξεκινώντας στις υποχρεώσεις τους στον έκτο όμιλο με αντίπαλο την Μπέτις.

Ένα πολύ δύσκολο ματς καθώς η ισπανική ομάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεγάλες δυνατότητες. Προέρχεται από μια εξαιρετική περσινή σεζόν, έχει καλό ρόστερ κι έναν πολύ καλό προπονητή. Το σίγουρο όμως είναι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους.

Μια νίκη στην πρεμιέρα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι πάντα μεγάλη υπόθεση και στο μεγάλο λιμάνι μετά από τόσα χρόνια ευρωπαϊκής παρουσίας γνωρίζουν την σημασία που έχει μια νίκη στην πρώτη αγωνιστική.

Και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το παιχνίδι με την Μπέτις είναι πολύ σημαντικό και λόγω προγράμματος του Ολυμπιακού στον όμιλο. Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να πάρουν τη νίκη θα έχουν πρώτα απ’ όλα αφήσει πίσω τους την Μπέτις που επίσης διεκδικεί μια από τις δύο θέσεις του ομίλου που οδηγεί στους 32 της διοργάνωσης κι αυτό θα είναι σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη του ομίλου.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί πως αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ισπανούς θα πάνε με άλλον «αέρα» στο Μιλάνο για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στην Μίλαν. Θα είναι σημαντικό για τους πειραιώτες να παραταχθούν στο Σαν Σίρο έχοντας τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους κι αυτό το ξέρουν καλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Η αξία όμως μιας νίκης στην πρεμιέρα απέναντι στην Μπέτις, θα φανεί ακόμα περισσότερα στο φινάλε της τέταρτης αγωνιστικής του ομίλου. Και το λέμε αυτό διότι την τρίτη και την τέταρτη αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, τη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει την Μπέτις στην πρεμιέρα του στους ομίλους θα μπορεί να στοχεύει τουλάχιστον στους εννιά βαθμούς μετά τα δύο παιχνίδια με την ομάδα από το Λουξεμβούργο.

Με τουλάχιστον εννιά πόντους μετά από τέσσερα παιχνίδια γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο για κατάκτησης μιας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Πέμπτης για τους πειραιώτες και την αξία που θα έχει μια νίκη των ερυθρόλευκων επί των Ισπανών. Αυτό όμως που πρέπει όλοι να έχουν υπόψιν αφορά τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς η Μπέτις είναι πολύ καλή ομάδα.

Αυτό μάλιστα που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει μια ομάδα με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα της Μπέρνλι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάλυση που θα κάνει ο Μαρτίνς στους παίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ