ΑΕΚ : Από το… Διμήνι στην «Johan Cruyff Arena»

ΑΕΚ : Από το… Διμήνι στην «Johan Cruyff Arena»

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ζήσει απόψε την ολοκλήρωση ενός ονείρου, βγαλμένου από τα παραμύθια.

Η ιστορία της ΑΕΚ μοιάζει βγαλμένη από τα παραμύθια. Μια ομάδα που το 2013 βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής, αναγκάστηκε να υποστεί το μαρτύριο της Γ Εθνικής και πλέον, ετοιμάζεται να βρεθεί στην ελίτ. Η Ένωση κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να βρεθεί από το… Διμήνι της Μαγνησίας στο Άμστερνταμ και την «Johan Cruyff Arena», προκειμένου να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League.

Το ημερολόγιο της ιστορίας της ΑΕΚ απέκτησε μια μαύρη σελίδα. Εκείνη στην οποία αναγράφεται η 14η Απριλίου 2013 και ο αγώνας με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Ηττα με 0-1, επεισόδια, υποβιβασμός στη Football League. Η διοίκηση αλλάζει χέρια και η ΑΕΚ περνάει σε μια νέα εποχή όταν κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τη γενναία (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) απόφαση της «βουτιάς» στη Γ΄ εθνική. Καθαρή πλέον από τα χρέη, η Ένωση ξεκινά την προσπάθεια της επιστροφής.

O δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι εκτός λογικής συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα και ο κόσμος της δεν ήταν απλό να ξεπεραστούν. Φυσικά δεν υπήρχε άλλος δρόμος για την ΑΕΚ που είχε αποκτήσει ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε για το επίπεδο της Γ΄ εθνικής και εμπιστευόταν τον Τραιανό Δέλλα στην τεχνική της ηγεσία. Με 24 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα (από τη Θύελλα Ραφήνας) και 80-14 τέρματα εξασφαλίζει μαθηματικά την άνοδο στις 28 Απριλίου 2014. Οι «κιτρινόμαυροι» ενισχύονται σημαντικά για τη Football League καθώς σκοπός είναι να υπάρχει ήδη αξιόλογο ρόστερ όταν η ομάδα επιστρέψει στη Super League.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεπεράσει ακόμα και τις φιλοδοξίες των ίδιων των παικτών της, όταν «στριμώχνει» τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, αλλά ένα γκολ του Χάρα στις καθυστερήσεις (0-1) την υποχρεώνει σε ήττα στο ΟΑΚΑ και αποκλεισμό από τη συνέχεια. Στο πρωτάθλημα κλείνει αήττητη την κανονική σεζόν (22 νίκες, 2 ισοπαλίες, 67-10 γκολ) και στα play off σφραγίζει με άνεση την άνοδο.

Αυτή η επιστροφή ήταν εκκωφαντική. Το «ερχόμαστε» έγινε πράξη με τον πρώτο τίτλο, την κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Έναν τίτλο που συσπείρωσε ακόμα περισσότερο τον κόσμο και έδωσε στην Ένωση τη δυναμική για τη συνέχεια. Που ήταν εντυπωσιακή.

Μετά από μια μεταβατική περίοδο, οι Κιτρινόμαυροι έκαναν πράξη τον μεγάλο τους στόχο. Ο τίτλος του πρωταθλητή ήρθε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 χρόνια. Την ίδια στιγμή, που κατάφερε να μπει ξανά και στον ευρωπαϊκό χάρτη. Με μια αξιοσημείωτη πορεία στο Europa League.

Φέτος, ως πρωταθλήτρια πλέον, η ΑΕΚ θα βρεθεί στα… σαλόνια του Champions League. Από απόψε το βράδυ η Ένωση θα ζήσει το δικό της παραμύθι. Που μοιάζει βγαλμένο από τα όνειρα. Τα οποία ξεκινούν από απόψε να γίνονται πραγματικότητα, στην «Johan Cruyff Arena».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ