Το βίντεο που έκανε τους παίκτες να καταλάβουν

Το βίντεο που έκανε τους παίκτες να καταλάβουν

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πρόκληση. Το βίντεο του Μαρτίνς λειτούργησε ως έξτρα κίνητρο. Οι παίκτες κατάλαβαν την ισχύ του αντιπάλου, αλλά δεν φοβούνται.

Κάθε χρονιά, από την ημέρα της γέννησής του, ασχέτως κατάστασης, παικτών, διοίκησης, κυβέρνησης, καιρού ο Ολυμπιακός έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα. Αυτό είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Μπέτις. Πρώτα το πρωτάθλημα. Και έτσι είναι. Αλλά αυτό που επίσης είπε ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει να χτίσει, «πέτρα πέτρα» την πορεία του έως το τέλος του δρόμου στο Europa League. Δεν είναι μυστικό ότι οι Ερυθρόλευκοι θέλουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Και επίσης δεν είναι μυστικό ότι φέτος έχουν φροντίσει να διαθέτουν τα «όπλα» που χρειάζονται για να τα καταφέρουν.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στους ομίλους του Europa League αποφασισμένος να κάνει κάτι σημαντικό. Το πού θα φτάσει είναι κάτι που δεν μπορεί να το προεξοφλήσει κανείς. Με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να έχουν ήδη συμφωνήσει πως η φετινή χρονιά θα είναι η επιτομή του βήμα-βήμα. Ο Ολυμπιακός κοιτάζει εκεί που θέλει να πάει, αλλά ρίχνει και λοξές ματιές στις… λακκούβες και τις παγίδες που υπάρχουν στον δρόμο του, με σκοπό να τις αποφύγει και να μην παρεκκλίνει της πορείας του.

Η πρώτη «λακκούβα» είναι η Μπέτις. Μια βαθιά και επικίνδυνη λακκούβα, στην οποία ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πέσει μέσα. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πάντα συγκρατημένα αισιόδοξος και αυτό κάνει και τώρα. Με τη διαφορά ότι είναι και ρεαλιστής και θέλει πάντα γνωρίζει τον αντίπαλο που έχει απέναντί του. Και το ίδιο επιθυμεί και για τους παίκτες του. Στην τελευταία προπόνηση, πριν το παιχνίδι με την Μπέτις, λοιπόν, ο 48χρονος τεχνικός έδειξε βίντεο στους Ερυθρόλευκους από την ισπανική ομάδα. Τους ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της, όλα τα δυνατά και αδύναμα σημεία της, κάθε τι που θεώρησε χρήσιμο.

Πάνω από όλα, όμως, ο Μαρτίνς έδειξε στους ποδοσφαιριστές του πόσο καλή είναι η ομάδα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το βράδυ της Πέμπτης. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, όχι να τους τρομάξει ή να τους θορυβήσει, αλλά να τους κάνει να αντιληφθούν την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν, ώστε να είναι στο επίπεδο να νικήσουν την Μπέτις. Να δείξουν ότι (μπορούν να) είναι καλύτεροι από την 6η ομάδα της περσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μια ομάδα με αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα 180 εκατ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πρόκληση. Το βίντεο του Μαρτίνς λειτούργησε ως έξτρα κίνητρο. Οι παίκτες κατάλαβαν την ισχύ του αντιπάλου, αλλά δεν φοβούνται. Αντιθέτως, εμφανίζονται έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουν το κάτι παραπάνω που απαιτείται για να νικήσουν. Και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, σε Ισπανούς και Ιταλούς (Μίλαν), ότι ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο «κομπάρσος» του ομίλου ή ο… τρίτος της παρέας.

ΥΓ. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ που διαθέτει στα χέρια του. Κάτι που για εμάς μπορεί να θεωρείται έκπληξη, για τον ίδιο είναι το λογικό και το αναμενόμενο. Ο Ολυμπιακός που θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του αγώνα με την Μπέτις αναμένεται να είναι κατά 4/11 διαφορετικός σε σχέση με τη «γνωστή» 11άδα της Ευρώπης. Με τις επιλογές να είναι μια ιστορία για… αργότερα!

ΥΓ2. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης υποτιμάται από τους Ισπανούς. Ακόμη και τα δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας αναφέρονται στη… χαμένη δυναμική του γηπέδου του Ολυμπιακού. Εάν αυτό ισχύει και στην πράξη και η Μπέτις θεωρεί ότι θα έχει μια χαλαρή αντιμετώπιση από το κοινό, καλώς να ορίσει. Θα είναι θείο δώρο. Διότι ειδικά φέτος, το Καραϊσκάκη δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια. Η αύρα, η διάθεση και το δέσιμο του κόσμου με την αγαπημένη του ομάδα είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό και δύσκολα περιγράφεται με λέξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ