Δεν βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο

Δεν βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο

Τέλος το αήττητο για την Ένωση. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν τα κατάφερε τελικά και υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από δεκατέσσερα ματς. Ο Άγιαξ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πρωταθλήτρια Ελλάδας που στρέφει πλέον το βλέμμα της στα επόμενα και πιο συγκεκριμένα στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον έτερο Δικέφαλο.

Ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για να υποστεί η ΑΕΚ την ήττα – και μάλιστα με μεγάλο σκορ- στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Το τελικό 3-0 δεν είναι απόλυτο δίκαιο ως αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια δεν αντικατροπτίζει την συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Έλληνα κόουτς έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα.

Δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και όλα έδειχναν ότι έστω και δύσκολα θα κρατούσαν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Ξαφνικά όλα άλλαξαν. Με την επανέναρξη του ματς το κακό έγινε. Μια στιγμιαία αδράνεια ήταν αρκετή για να μπει ο Αίαντας μπροστά στο σκορ.

Ο Ιταλός αμυντικός Νικόλα Ταλιαφίκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ελληνικής ομάδας και νίκησε τον Μπάρκα κάνοντας το 1-0. Από το λεπτό εκείνο και μετά πρακτικά είδαμε άλλο ματς. Οι Ολλανδοί βρήκαν ακόμα δύο γκολ, μετά το 75′ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, ήταν η εικόνα που έβγαλε στο γήπεδο η Ένωση μετά το πρώτο γκολ και όχι το τελικό σκορ. Η ελληνική ομάδα μόλις δέχτηκε το πρώτο τέρμα έδειχνε ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση. Δεν ήξερε τι να κάνει στο χορτάρι.

Να επιτεθεί για να ισοφαρίσει, να περιμένει πίσω ψάχνοντας τη μια και μοναδική ευκαιρία σε μια αντεπίθεση, να προσπαθήσει να κρατήσει τη μπάλα ρίχνοντας το ρυθμό του παιχνιδιού; Ο Έλληνας τεχνικός δεν φάνηκε να είχε ξεκάθαρο πλάνο σε περίπτωση που δεχόταν πρώτος γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήξερε τι ήθελε μέσα στο χορτάρι.

Κλειστή διάταξη στα μετόπισθεν, τα μπακ καρφωμένα πίσω από τη σέντρα – με ελάχιστες εξαιρέσεις, μακρινές μπαλιές προς τον Πόνσε,διαρκής κίνηση και εναλλαγή θέσεων από τον Μάνταλο και τον Κλωναρίδη. Έμεινε πίσω χάθηκαν όλα. Στο σημείο αυτό φάνηκε η απουσία του Λιβάγια.

Ο λόγος; Μα ο Κροάτης είναι ο μοναδικός στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας που μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα ανεβάζοντας την ομάδα του και βοηθώντας στην αποφόρτιση των μετόπισθεν.

Σε παιχνίδια όπως το αποψινό και η παραμικρή απώλεια συγκέντρωσης κοστίζει ακριβά. Ο όμιλος δεν είναι εύκολος το αντίθετο. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας γνωρίζει από την στιγμή της κλήρωσης ότι οτιδήποτε καλύτερο από μια αξιοπρεπή παρουσία θα συνιστά ακόμα μια υπέρβαση.

Το σημερινό ήταν ένα πολύ καλό μάθημα ενόψει συνέχειας. Το επόμενο ματς με την Μπενφίκα στο Ο.Α.Κ.Α είναι κομβικό από πολλές απόψεις. Κυρίως, όμως, για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου για τις υπόλοιπες αγωνιστικές. Έτσι κι αλλιώς πρωταρχικός στόχος διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και παικτών είναι να κρατήσουν τα εγχώρια σκήπτρα. Ο ευρωπαϊκός στόχος επετεύχθη με την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Το επικείμενο ντέρμπι με τον έτερο Δικέφαλο, τον ΠΑΟΚ, στην Θεσσαλονίκη καίει πολύ πιο πολύ τον οργανισμό ΑΕΚ από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς. Η κούραση και οι λίγες λύσεις είναι σίγουρα ένα θέμα για να πονοκεφαλιάζει ο Ουζουνίδης. Δεν χάθηκε κάτι σήμερα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δεν είναι ούτε η ώρα για κριτική σε προπονητή και διοίκηση. Είναι δεδομένο ότι κάθε φορά που κάτι δεν θα πηγαίνει καλά όλοι θα θυμούνται την μη μεταγραφική ενίσχυση στο τέλος του καλοκαιριού. Θα συνιστούσα υπομονή και κυρίως να μην είστε αχάριστοι όσοι υποστηρίζετε την ομάδα σκεπτόμενοι που βρισκόταν πριν από λίγα χρόνια, που είναι τώρα και τι έχει να περιμένει στο άμεσο μέλλον…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ