Το ερυθρόλευκο πρέπει και η γιορτή της Τούμπας

Το ερυθρόλευκο πρέπει και η γιορτή της Τούμπας

Πρώτη πράξη στους ομίλους του φετινού Europa League για τους δύο εκπροσώπους μας στο θεσμό. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ρίχνονται απόψε στη μάχη αντιμετωπίζοντας Μπέτις και Τσέλσι αντίστοιχα. Από τη μία πλευρά στο Γ. Καραϊσκάκης οι ερυθρόλευκοι έχουν την υποχρέωση της νίκης και από την άλλη στη Τούμπα θα έχουμε γιορτή αφού επισκέπτεται την πόλη μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία.

Συνέχεια σήμερα στο ευρωπαϊκό τριήμερο με κορύφωση του ενδιαφέροντος για τη χώρα μας. Μετά την ΑΕΚ, που δεν κατάφερε χθες στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, σειρά παίρνουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Χρονικά πρώτοι πέφτουν στη μάχη οι περυσινοί Κυπελλούχοι για να ακολουθήσουν στο δεύτερο πιάτο της αγωνιστικής οι ερυθρόλευκοι. Δύσκολες αποστολές για αμφότερους, αλλά σαφέστατα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κυρίως στόχευση. Ο ΠΑΟΚ δεν καίγεται για τη νίκη, αφού η Τσέλσι είναι το φαβορί του ομίλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει, όμως μια ήττα σήμερα δεν τον αποκλείει έχοντας ως δεδομένο ότι μπορεί να βάλει από κάτω, όντας ανώτερος, τόσο τους Ούγγρους της Βίντι όσο και τους Λευκορώσους της ΜΠΑΤΕ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έχει την ίδια πολυτέλεια. Αν χάσει απόψε πρακτικά χάνεται. Με Μίλαν, Μπέτις και την αδύναμη Ντουντελάνζ στο γκρουπ τα πάντα θα κριθούν στα παιχνίδια μεταξύ των τριών. Η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφή, αλλά θα δυσκολέψει αρκετά την υπόθεση πρόκριση. Πάμε να τους δούμε ξεχωριστά.

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ ο Δικέφαλος του Βορρά θα φορέσει τα καλά του και θα υποδεχθεί την Τσέλσι. Μια ομάδα από το λεγόμενο πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με παίκτες πολύ μεγάλης αξίας, με τρομακτική ποιότητα σε όλες τις θέσεις και εμπειρία. Μπορεί το επερχόμενο ντέρμπι κορυφής της Premier, κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη Λίβερπουλ, να υποχρεώνει τον Μαουρίτσιο Σάρι να προβεί σε εκτεταμένο rotation, αλλά και πάλι είναι αστείο να μιλά κανείς για δεύτερη ομάδα. Οι Κόβασιτς, Λουίς και ο ηγέτης Αζάρ έμειναν στο Λονδίνο, όμως και αυτοί που θα παραταχθούν στο χορτάρι της Τούμπας είναι υπεραρκετοί για να φθάσουν μέχρι τον….τελικό. Παίκτες με την αξία του Μοράτα, του Γουίλιαν, του Καντέ και του Φάμπεργας δεν τους βλέπυμε συχνά στα μέρη μας. Ο Λουτσέσκου, έχοντας μπροστά του το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή, δεν θέλει ούτε ως αστείο να σκέφτεται την πιθανότητα να χάσει κάποιον παίκτη από την αποψινή αναμέτρηση. Το βλέμμα και η σκέψη πάει στον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός δεν είναι απόλυτα έτοιμος και θα είναι έκπληξη για μένα αν τον ρίξει ο Ρουμάνος τεχνικός στο ματς. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την αναγκαιότητα της νίκης, αλλά αν πάρουν κάτι από τους Λονδρέζους θα είναι μεγάλο κέρδος. Πρώτον γιατί δεν νομίζω πως οι άλλοι δύο του ομίλου έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν κάτι ανάλογα και δεύτερον γιατί έτσι θα κρατήσει στην τσίτα την Τσελσι και για τα επόμενα παιχνίδια. Δύσκολο το αποψινό όμως η ελληνική ομάδα έχει τις πιθανότητες της για κάτι καλό.

Στις δέκα σειρά παίρνει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν άτυχοι τόσο στην κλήρωση όσο και στη σειρά των αγωνιστικών. Με παρουσία στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας οι ερυθρόλευκοι σίγουρα περίμεναν κάτι ευκολότερο ως αντίπαλο από το δεύτερο και το τρίτο γκρουπ. Η Ντουντελάνζ μπορεί να φαντάζει ιδανική, αλλά δεν είναι έτσι. Οι συμπαθείς Λουξεμβούργιοι δεν πρόκειται να κάνουν ζημιά σε κανέναν αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά. Επομένως αν κάποιος την πατήσει μαζί τους πρακτικά καταστράφηκε. Η παρουσία της στον όμιλο κάνει τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού, Μπέτις και Μίλαν απόλυτης σημασίας. Κάθε απώλεια σε αυτά θα κοστίζει διπλά όπως και κάθε νίκη. Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτή η αναγκαιότητα της νίκης για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απόψε. Η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφή, αλλά θα αυξήσει το βαθμό δυσκολίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπορεί η Μπέτις να μην είναι αυτό που λέμε πρώτης γραμμής δεν παύει όμως να είναι ισπανική ομάδα με ποιότητα και κυρίως ταχύτητα και επιθετικές αρετές. Αν οι Ανδαλουσιανοί σκοράρουν τότε τα πράγματα θα ζορίσουν. Οι γηπεδούχοι μέχρι τώρα απέναντι σε καλές ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Αστέρας, δυσκολεύονται να σκοράρουν και ενίοτε αντιμετωπίζουν αμυντικά θέματα. Η κούραση είναι εμφανής από τα συνεχή ματς και την απουσία rotation στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού. Σήμερα λογικά θα κάνει αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα επιδιώκοντας να την φρεσκάρει. Χρειάζεται υπομονή, ο κόσμος την έχει αν δούμε και τις αντιδράσεις του στο ματς με τους Αρκάδες, ηρεμία και μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν. Καλή επιτυχία και στους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ