Το μεγάλο ματς της εβδομάδας για την ΑΕΚ είναι την Κυριακή

Το μεγάλο ματς της εβδομάδας για την ΑΕΚ είναι την Κυριακή

Η ΑΕΚ έχει την τύχη να μετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα κοιτάξει να χαρεί όσο περισσότερο μπορεί αυτή την διαδρομή. Όμως το μυαλό ήταν και παραμένει εδώ. Στον δεύτερο σερί τίτλο και πρώτα, στο ντέρμπι της Τούμπας.

Το μάθημα που πήρε χθες η ΑΕΚ στο Άμστερνταμ ήταν σκληρό. Η… προσγείωση ήρθε απότομα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που είχε κάνει ένα εντυπωσιακό και αήττητο ξεκίνημα στη σεζόν, δείχνοντας σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Τα παραπάνω δεν αναιρούνται από την ήττα απέναντι στον Άγιαξ, που είναι μια ομάδα άλλου επιπέδου. Όχι μόνο σε σύγκριση με την Ένωση, αλλά σε σχέση με οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο η εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε και δικαίως προσδοκίες. Για κάτι που ακόμα κι αν ερχόταν, με όποιον τρόπο ή σκορ, θα αποτελούσε υπέρβαση. Αυτό το γκολ του Ταλιαφίκο όμως σκόρπισε τις όποιες σκέψεις στη στιγμή. Μιας και φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως η ΑΕΚ αδυνατούσε να βγάλει αντίδραση.

Δεν ξέρω αν η Ένωση επηρεάστηκε ψυχολογικά, αν φταίει που δεν είχε λόγω των πολλών και σημαντικών απουσιών τις λύσεις να αλλάξει την κατάσταση ή… σκέφτηκε την Τούμπα. Ότι από τα παραπάνω κι αν συνέβη, η ουσία είναι πως η ιστορία έγραψε ήττα και 3-0. Σκορ βαρύ έως και ανεξήγητο. Διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό σε ένα παιχνίδι που είναι 0-0 στο ημίχρονο.

Είναι σαφές πως για την ΑΕΚ αυτή η δοκιμασία του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρωτόγνωρη. Η εμπειρία από αγώνες τέτοιου επιπέδου δεν υπάρχει και αυτό θα κοστίσει. Ας μην γελιόμαστε. Από την κλήρωση και μόνο ήταν ξεκάθαρο πως για την ΑΕΚ θα αποτελούσε υπέρβαση και μάλιστα μεγάλη, ακόμα και να διεκδικούσε την 3η θέση.

Η Ένωση έχει ήδη πετύχει τον στόχο της με τη συμμετοχή στους ομίλους και χωρίς άγχος, θα διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί. Πιθανότατα μια μεγάλη νίκη στην Αθήνα, μετά από 12 χρόνια και αξιοπρεπείς εμφανίσεις στα υπόλοιπα ματς. Όποια σκέψη για κάτι περισσότερο μοιάζει μάλλον ουτοπική, αν και ακόμα ο όμιλος έχει πολύ δρόμο. Θα δούμε πως θα πάει το ματς με την Μπενφίκα και εκεί θα φανούν περισσότερα πράγματα.

Αν για παράδειγμα η Ένωση πάρει βαθμό ή βαθμούς από τους Πορτογάλους, τότε αυτόματα τους μετατρέπει σε… άμεσους ανταγωνιστές για την 3η θέση. Αν όχι, τότε οι όποιες σκέψεις για κάτι παραπάνω τελειώνουν. Ακόμα και αυτό να συμβεί όμως, δεν θα αλλάξουν πολλά στον προσανατολισμό του Δικεφάλου.

Η ΑΕΚ έχει την τύχη να μετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα κοιτάξει να χαρεί όσο περισσότερο μπορεί αυτά που την περιμένουν. Όμως το μυαλό ήταν και παραμένει εδώ. Στον δεύτερο σερί τίτλο και πρώτα, στο ντέρμπι της Τούμπας.

Το μεγάλο παιχνίδι της εβδομάδας για τους Κιτρινόμαυρους δεν ήταν το χθεσινό, αλλά αυτό της Κυριακής. Εκεί όπου η ομάδα του Λουτσέσκου έχει δείξει πως προετοιμάζεται για… πόλεμο. Και πέρυσι κάπως έτσι περίμενε την ΑΕΚ πάντως και η κατάληξη είναι γνωστή. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση θα έχει στη σύνθεσή της και τρεις βασικότατες μονάδες που έλειπαν χθες. Με αποτέλεσμα στην Τούμπα, το ματς με τον Άγιαξ θα μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο. Αν από την άλλη έρθει η ήττα, που δεν θα σημάνει και καμία καταστροφή, ίσως το χθεσινό αποτέλεσμα και τα απόνερά του, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ