Παναθηναϊκός : Μόνο με το χρήμα θα βουλώσει στόματα

Παναθηναϊκός : Μόνο με το χρήμα θα βουλώσει στόματα

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και να κινείται με απόλυτη μυστικότητα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εμφανίζεται το ρευστό κι αυτό εντείνει την καχυποψία.

Το αν έχει ή όχι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ εκπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού, προσωπικά λίγο με απασχολούσε.

Ο σύλλογος έχει ανάγκη από χρήματα και από ικανά στελέχη που θα συμπλεύσουν με τους Νταμπίζα, Δώνη, ώστε όλοι μαζί να τον οδηγήσουν το συντομότερο στην κορυφή. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας συνεχίζει μία τακτική μυστικοπάθειας. Αυτό έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν είναι απαραιτήτως κακό. Δείχνει μία σοβαρότητα. Από το να υπάρχει ένας… μαϊντανός και να υπόσχεται χωρίς να υλοποιεί καλύτερα να γίνεται η δουλειά μυστικά.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι έχουμε πάει στο άλλο άκρο. Ο Πιεμπονγκσάντ όφειλε να γνωρίζει ότι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, είναι έκρυθμη και ο κόσμος έχει ανάγκη από όραμα και καθαρές εξηγήσεις. Έτσι, όπως κινείται ο Πιεμπονγκσάντ και με την καθυστέρηση που υπάρχει, εντείνεται η καχυποψία στους οπαδούς. Αν δεν το έχει καταλάβει τότε αυτό είναι ανησυχητικό. Δείχνει ότι οι εν Ελλάδι συνεργάτες του είναι επικίνδυνοι για να του μεταφέρουν την πραγματική εικόνα. Να τον πείσουν είτε ότι πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα είτε να επικοινωνήσει με τον κόσμο και να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Δεν χρειάζεται να αναλύσει ολόκληρο το πλάνο του. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι σύντομα θα μπουν ορισμένα χρήματα και ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Είναι ανησυχητικό και για τον ίδιο. Πρέπει να νιώθει τι γίνεται εδώ που έρχεται. Προ ημερών τονίζαμε ότι αν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ως παιχνιδάκι, ως Μουσκρόν, δεν θα μακροημερεύσει.

Το χρήμα, όπως και να έχει, είναι αυτό που θα βουλώσει στόματα. Το θέμα είναι ότι γνωρίζει μόνο ο Ταϊλανδός, ενδεχομένως ο Ρέστης και ο Αλαφούζος πότε θα μπει. Εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι ένα ποσό θα μπει αμέσως μετά τη ΓΣ, δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα, αφού μεσολαβεί και το σαββατοκύριακο. Ακόμα και αρχές Οκτωβρίου να μπουν χρήματα, καλό θα είναι. Το ζητούμενο είναι αν θα καλύψει άμεσα την ΑΜΚ ή θα εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο των τριών μηνών που είναι η διάρκειά της για να βάλει τα δέκα εκατ. ευρώ.

Όσο πιο γρήγορα κι αποφασιστικά κινείται, εννοείται με μεθοδικότητα και οργάνωση, τόσο θα κερδίζει την εκτίμηση του κόσμου. Ίσως και την εμπιστοσύνη του. Διότι προς το παρόν μόνο μία μικρή μερίδα δείχνει να έχει… ψηθεί. Ρευστό στο ταμείο, λοιπόν. Αυτό θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Για να αρχίσουν τα χρέη σταδιακά να εξαφανίζονται και να μπορέσει ο σύλλογος να κάνει ξανά βήματα μπροστά. Σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο αγωνιστικά που είναι η προτεραιότητα. Οργανωτικά ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω. Από εμπορικά θέματα, διεθνείς σχέσεις, μέχρι και τα πιο απλά, όπως για παράδειγμα η προβολή στα social media, απέχει πολύ από τους ανταγωνιστές του. Γι’ αυτό οφείλει να καταλάβει ο Ασιάτης επιχειρηματίας ή να του δώσουν να το καταλάβει ότι το χρήμα πρέπει να… μιλήσει το συντομότερο δυνατό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ