Ο Μαρτίνς τον βγάζει στο ξέφωτο…

Ο Μαρτίνς τον βγάζει στο ξέφωτο…

Εδώ είναι που ο Ολυμπιακός έδειξε στοιχεία σοβαρής και δουλεμένης ομάδας. Δεν υποχώρησε άτσαλα αλλά συντεταγμένα. Σαν να είχε ετοιμαστεί και για μια τέτοια επιλογή.

Ο Ολυμπιακός έδωσε δύσκολες ευρωπαϊκές εξετάσεις και κατάφερε να πιάσει βαθμό πάνω από την βάση. Το κατάφερε μάλιστα παίζοντας πολύ διαφορετικά από ότι μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει και πιθανότατα είχε συνηθίσει και ο ίδιος η ισοπαλία χωρίς σκορ είναι καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια εξόχως ποιοτική ομάδα που αν έχει ένα πρόβλημα, αυτό αφορά την ικανότητα της στο σκοράρισμα.

Αν βάλουμε κάτω τις ευκαιρίες θα διαπιστώσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν περισσότερες και πιο σπουδαίες. Θα είχαν κι άλλες αν μέχρι το τέλος του ματς έμενε με έντεκα παίκτες. Ότι ο άπειρος Tσιμίκας αποβλήθηκε αυτό μαρτυρά κυρίως ότι η ομάδα του Μάρτινς έχει να γράψει πολλά χιλιόμετρα ακόμα για να πιάσει παλιότερα ευρωπαϊκά στάνταρ. Ο δρόμος θα είναι μεγάλος και δύσβατος αλλά το βράδυ της Πέμπτης φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τον βαδίσει.

Απέναντι στην Μπέτις, αυτή την Μπέτις που έπαιζε χωρίς πέντε-έξι από τους βασικούς της η ομάδα του Μάρτινς δεν είχε περιθώρια να κρατήσει την μπάλα και να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Έμοιασε σαν να το επιδίωξε στην αρχή και όταν διαπίστωσε πως δεν ήταν δυνατό άλλαξε τον τρόπο του παιχνιδιού της. Εγκατέλειψε το πρέσινγκ ψηλά γύρισε την άμυνα του πιο πίσω και δημιούργησε δυο ζώνες άμυνας μπροστά από τον Γιαννιώτη.

Το πιο εύκολο σε αυτέ στις περιπτώσεις είναι να μιλήσεις για τακτική που βλέπει μόνο την ισοπαλία και δεν διατηρεί φιλοδοξίες για γκολ και νίκη. Μάλλον δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Με αυτή την τακτική ο Ολυμπιακός έβγαλε τρεις –τέσσερις φαρμακερές αντεπιθέσεις που δεν έγιναν γκολ είτε γιατί ο Ποντένσε φλυάρησε είτε γιατί ο Χασάν σάστισε είτε γιατί ο Ρόμπλες είναι σπουδαίος τερματοφύλακας.

Ότι ο Ολυμπιακός ξέρει να παίζει άμυνα και σε δύσκολες καταστάσεις φάνηκε όταν αποβλήθηκε ο Τσιμίκας και έμεινε με δέκα παίκτες δεν πανικοβλήθηκε, αμύνθηκε σωστά στον χώρο και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα με τον Φορτούνη και τον Λάζαρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μπέτις υπερέχει σε ποιότητα παικτών. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν ομάδα με σχέδιο, με σχέδια που εφαρμόστηκαν μέσα στο παιχνίδι από παίκτες που ήταν καλά διαβασμένοι.

Το γεγονός πιστώνεται στον Πέδρο Μαρτίνς που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τουλάχιστον δυο διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Η πρόκληση για τους ερυθρόλευκους είναι να συνεχίσουν να βελτιώνονται και να προστίθενται και νέοι παίκτες στις επιλογές του προπονητή για την εντεκάδα. Πράγματα που φαίνεται ότι μπορούν να γίνουν. Ο χρόνος έχει αρχίσει να γίνεται σύμμαχος του Πέδρο Μαρτίνς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ