Ο Ολυμπιακός έφτιαξε «σκαλοπάτι» πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε «σκαλοπάτι» πρόκρισης

Οι ερυθρόλευκοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να πάρουν πλεονέκτημα και τώρα καλούνται να εκμεταλλευτούν την συνέχεια. Είναι νωρίς ακόμα αλλά το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στους Πειραιώτες να φτάσουν τουλάχιστον εφτά πόντους στο φινάλε της τέταρτης αγωνιστικής.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για πρόκριση στην επόμενη φάση μετά από την πρώτη αγωνιστική. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν κάποια δεδομένα μετά την χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη.

Και αναφερόμαστε σε πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για την συνέχεια του ομίλου. Οι ερυθρόλευκοι έφτιαξαν χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη ένα «σκαλοπάτι» πρόκρισης.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τον Δεκέμβριο όταν θα τελειώνει ο όμιλος, αλλά τούτη την ώρα οι πειραιώτες έχουν κάνει κάτι σημαντικό.

Δεν έχασαν στην πρεμιέρα τους απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, γιατί όλοι κατάλαβαν χθες τις δυνατότητες που έχουν οι Ανδαλουσιάνοι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε ένα βαθμό, ένα βαθμό πήρε και η Μπέτις. Δεν επέτρεψαν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι στην ισπανική ομάδα να κάνει χθες το «κόλπο» που ήθελε γιατί αν ο φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να είναι όλα ανοιχτά στον όμιλο του μέχρι το τουλάχιστον το φινάλε της τέταρτης αγωνιστικής.

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό διότι με βάση το πρόγραμμα, η πειραϊκή ομάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί την σειρά των αγώνων και να έχει στο φινάλε της τέταρτης αγωνιστικής του ομίλου, τουλάχιστον εφτά βαθμούς.

Κι αν το έχει καταφέρει, τότε όλα θα κριθούν στους δύο τελευταίους αγώνες, με Μπέτις στην Ισπανία και Μίλαν στο Καραϊσκάκη.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι έμεινε όρθιος στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπέτις και η αξία του βαθμού που πήραν οι ερυθρόλευκοι θα φανεί τον Δεκέμβριο. Ίσως αυτός ο βαθμός να είναι και βαθμός πρόκρισης για τους Πειραιώτες.

Αν θα μπορούσαν να είναι βαθμοί; Σίγουρα ναι γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός είχε τς δύο πολύ μεγάλες φάσεις στο ματς. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Ακόμα κι έτσι όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η νέα ομάδα, η ομάδα με τους είκοσι νέους παίκτες έχει καταφέρει κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Δεν έχει χάσει σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που βοηθά πολύ την ψυχολογία της ομάδας του Πειραιά, σε μια πολύ σημαντική χρονική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ