Λοτζέσκι: Το ερωτηματικό…

Λοτζέσκι: Το ερωτηματικό…

Ο Ματ Λοτζέσκι δείχνει πως φέτος είναι αποφασισμένος να βγάλει την αμφιβολία μπροστά από την αναφορά του ονόματός του

Αποκτήθηκε περισσότερο για ένα… καπρίτσιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που ήθελε να πάρει έναν παίκτη που έφυγε από τον Ολυμπιακό.

Τα προβλήματα τραυματισμών του σχεδόν όλη την προηγούμενη χρονιά τότε, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα με το πόδι του στο τελευταίο μέρος της παρουσίας του στον Πειραιά έβαλαν ένα τεράστιο ερωτηματικό για το κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει τους πράσινους.

Προστέθηκε ως έβδομος ξένος στο ρόστερ, αλλά η απίστευτη επαφή του με το καλάθι και ο επαγγελματισμός του, έκαναν τον Πασκουάλ να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του.

Ο λόγος λοιπόν για τον Ματ Λοτζέσκι. Ένας παίκτης που είναι αλήθεια είχε… παιδέψει πολύ τους πράσινους όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό και αποτελούσε τον μόνιμο «πονοκέφαλό» τους.

Ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο λοιπόν έμεινε και δεύτερη σεζόν και μάλιστα ως έκτος ξένος με τον Πασκουάλ να δείχνει πως όχι μόνο τον υπολογίζει, αλλά ποντάρει πολλά στην παρουσία του.

Μάλιστα η απόφαση του Καταλανού για την παραμονή του ήταν μια από τις πρώτες που είχε λάβει, στο «χτίσιμο» του φετινού ρόστερ.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια λοιπόν ο 33χρονος από το Ουισκόνσιν έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχει δουλέψει μέσα στην preseason εν μέσω διακοπών, έχει ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, αλλά και ενδυνάμωσης, ώστε να λειτουργήσει προληπτικά για πιθανούς τραυματισμούς.

Άλλωστε το μεγάλο ερωτηματικό που μπαίνει πάντα μπροστά από το όνομά του είναι οι συχνοί τραυματισμοί που εμφανίζει μέσα στη σεζόν και οι οποίοι τον υποχρεώνουν να μένει εκτός δράσης για σημαντικά χρονικά διαστήματα, ενώ την ίδια ώρα αργεί να επανέλθει σε φόρμα.

Έχει κάνει λοιπόν την προσπάθειά του για να περιορίσει τις επισκέψεις στο ιατρείο, μόνο που η… τέχνη του σουτ δεν ξεχνιέται. Στα έως τώρα φιλικά ο Πασκουάλ δείχνει την διάθεση να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο «χτίζοντας» σουτ που καταλήγουν σε… πέναλτι για τον Αμερικανοβέλγο.

Η επαφή του με το καλάθι είναι τέτοια που δίνει την ευχέρεια στον Καταλανό να έχει στα χέρια του ένα αξιόπιστο «όπλο», ώστε να έχει η πεντάδα του λύση στο σκορ. Μάλιστα παρατηρήθηκε πως είναι ο τελικός αποδέκτης σε πολλά plays «ειδικών καταστάσεων» με μικρή χρονική διάρκεια.

Στο μεταξύ ο Λοτζέσκι είναι περισσότερο εξοικειωμένος με το περιβάλλον στο ΟΑΚΑ. Δείχνει περισσότερο απελευθερωμένος στα αποδυτήρια της ομάδας, έχει «δέσει» με τον Νικ Καλάθη με τον οποίο έχουν τα περισσότερα ενδιαφέροντα και κάνουν πολλή παρέα έξω από το γήπεδο.

Έχει δε αναλάβει να βοηθήσει και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να εγκλιματιστεί στον «πράσινο πλανήτη».

Από εκεί και πέρα η αδυναμία του να κοντράρει το αντίπαλο τριάρι σε άμυνα με πλάτη είναι δεδομένη λόγω της σωματοδομής του, ενώ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει με τα αργά πόδια του. Δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο και το ξέρουν οι πάντες, ακόμα κι αυτός.

Το ερωτηματικό για τη διάρκεια στην αγωνιστική του εικόνα εξακολουθεί να παραμένει, αφού σχεδόν κάθε σεζόν παρουσιάζει «βυθίσματα» στη φόρμα του, τα οποία διαρκούν ίσως και παραπάνω από μήνα.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς, παρά μόνο να το παρατηρήσει. Ούτε το ότι συμβαίνει συχνά στον παίκτη, είναι δεδομένο ότι θα συμβεί νομοτελειακά και φέτος.

Όπως έλεγε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ο, τι συνέβη έως τώρα, συνέβη… last year. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ