Η μετάφραση ενός βαθμού-κλειδί, και η παρατήρηση ενός πραγματικού προπονητή

Η μετάφραση ενός βαθμού-κλειδί, και η παρατήρηση ενός πραγματικού προπονητή

Ο Ολυμπιακός πατά ξανά στις ράγες. Και ο Πέδρο Μαρτίνς εγγυάται για αυτό

Το αναμενόμενο. Λεπτομέρειες που έκριναν τα πάντα. Μια πάσα του Φετφατζίδη στον Χασάν που δεν έγινε. Μια ντρίμπλα παραπάνω του Ποντένσε. Μια λάθος απόφαση του Τσιμίκα μαρκάροντας σε έναν χώρο που σίγουρα του έδινε και άλλες επιλογές. Ένα ισπανικό πόδι που δεν βρέθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη στο ταξίδι της μπάλας παράλληλα στην εστία, στις καθυστερήσεις.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε η ισοπαλία χθες στο Φάληρο, από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε για όλα τα υπόλοιπα. Για την επιβεβαίωση της ισορροπίας απέναντι σε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλος. Ο Πορτογάλος που λες και ήρθε τη κατάλληλη στιγμή για να θυμίσει στον οργανισμό Ολυμπιακός τη σημασία του προπονητή στο παιχνίδι. Τώρα που η απόπειρα επανεκκίνησης έχει ανάγκη από πρόσωπα καταρτισμένα και ικανά ώστε να κάνουν τη δουλειά.

Όπως κάθε βραδιά μέχρι τώρα έτσι και με τη Μπέτις. Οι Ερυθρόλευκοι διαβασμένοι, προετοιμασμένοι και με ένα καλό δικό τους σχέδιο που θα μπορούσε κάλλιστα να τους βάλει στους ομίλους με το δεξί. Είναι επιτυχία να σκεφτεί κανείς πως απέναντι σε έναν καλύτερο και πιο έτοιμο αντίπαλο, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες ευκαιρίες να νικήσει και λιγότερες απειλές για να χάσει. Επιτυχία του πλάνου προσέγγισης. Αν τέσσερα-πέντε πρόσωπα κλειδιά δεν ήταν σε κακό… φεγγάρι, έχουμε την εντύπωση πως οι Πειραιώτες σήμερα θα απολάμβαναν τα προνόμια μιας επικράτησης που θα τους έδινε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη ευρωπαϊκή φιλοδοξία τους.

Και ο βαθμός όμως είναι καλός. Πολύ καλός. Αρκεί να έρθουν ακόμη έξι με τη Ντουντελάνζ και βέβαια αρκεί να υπάρχουν τα… κότσια για μια μονομαχία με τη Μίλαν στο Φάληρο τελευταία αγωνιστική. Δέκα βαθμοί μπορεί κάλλιστα να σε στείλουν στην επόμενη φάση. Αν όχι; Δέκα βαθμοί θα επιβεβαιώνουν πως ο Ολυμπιακός είχε τις αντοχές να ανταγωνιστεί ως το τέλος με δύο κλαμπ ικανά να κατακτήσουν τη κούπα της διοργάνωσης.

Τρία κλειδιά έχει το πρόγραμμα. Που ξεκινάς, πότε φιλοξενείς το «θεριό» στην έδρα σου, με ποιον σταυρώνεις την 3η-4η αγωνιστική όταν και συνήθως κρίνεται η πρώτη θέση του γκρουπ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τη Μπέτις εντός, δεν νίκησε, αλλά δεν έχασε και όλας. Στις αγωνιστικές 3-4 θα παίξει με την ομάδα του Λουξεμβούργου που χθες έβγαλε το λάδι της Μίλαν μέχρι να υποταχθεί. Στις αγωνιστικές 3-4 θα κονταροχτυπιούνται Μίλαν και Μπέτις σε μια σύγκρουση που οι βαθμοί μπορεί να καταλήξουν με όλους τους πιθανούς τρόπους: 6-0, 0-6, 4-1, 1-4, 2-2. Τότε είναι που θα εκτιμηθεί ανάλογα και η χθεσινή ισοπαλία.

Μέχρι να πάμε ως εκεί; Ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να συνεχίσει τον βηματισμό του στο πρωτάθλημα. Πανιώνιος εκτός, ΠΑΟΚ εντός λέει το πρόγραμμα. Ανάμεσα υπάρχει το κύπελλο με τον Λεβαδειακό όπου λογικά θα πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής ο Γιάγια Τουρέ. Κάτι ακόμη που που κάνει την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων ξεχωριστή φέτος, είναι πως ακόμη περιμένει ενισχύσεις, όταν ο δύο βασικοί ανταγωνιστές του εντός έχουν απλώσει ήδη τα χαρτιά στο χορτάρι.

Ο Τουρε, ο Ναουέλ, ο Γκιγιέρμε, ο κανονικός Νάτχο, ο καλύτερος Τοροσίδης. Όλοι σε μια ιδιαίτερη λίστα αναμονής που όχι μόνο θα επιβεβαιώσουν το βάθος του ρόστερ, αλλά που θα δώσουν το δικαίωμα στον κόουτς να βρει λύσεις πρώτης γραμμής όπου χρειαστεί. Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στις ράγες και το ταξίδι ξεκίνησε. Στη θέση του οδηγού κάθεται ένας προπονητής που αξίζει τον κόπο να παρατηρήσει κανείς τις ιδέες και τη δουλειά του με προσοχή. Ανάλογη της προσοχής που απέσπασε ο Βαλβέρδε, ο Σίλβα κλπ. Γιατί όπως φαίνεται είναι από ανάλογο ράφι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ