Μια top μεταγραφή τα πρόστιμα για πυρσούς!

Μια top μεταγραφή τα πρόστιμα για πυρσούς!

Αφού φτάσαμε στο σημείο να σκέφτεται ο ΠΑΟΚ, τρόπους να σταματήσει η οικονομική «αιμορραγία» από την επιβολή προστίμων από  UEFA - Super League-ΕΠΟ, με αύξηση των τιμών των διαρκείας και.. μείωση του μπάτζετ, φανταστείτε πόσο έχει απηυδήσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Για άλλη μια φορά ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει στην Ευρώπη πρόστιμα για τα καπνογόνα που άναψαν στο ματς με την Τσέλσι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το γεγονός. Εκτός από την περσινή χρονιά, στην Ευρώπη, όπου είχαμε τον αποκλεισμό της ομάδας από την Έστερσουντ, ο Ιβάν Σαββίδης δεν προλαβαίνει να πληρώνει τα πρόστιμα που επιβάλει η UEFA, η Super League, αλλά και η ΕΠΟ.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας βρίσκεται αντιμέτωπος μ’ αυτό το φαινόμενο. Πριν προλάβει τα στεγνώσει το μελάνι από την απόκτηση του ΠΑΟΚ (12 Αυγούστου 2012), από τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου, είχαμε τα πρώτα επεισόδια στην Τούμπα και την βαριά τιμωρία της έδρας των Ασπρόμαυρων. Στις 23 Αυγούστου 2012 όλη η Ευρώπη είχε ως πρώτο θέμα τα γεγονότα στην έδρα του ΠΑΟΚ με την Ραπίντ Βιέννης. Από τότε μέχρι τώρα λίγα πράγματα έχουν αλλάξει σε ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά των οπαδών εντός και εκτός Τούμπας.

Τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης, επενδύει μεγάλα κεφάλαια στον ΠΑΟΚ και κάθε χρόνο αυξάνει το αγωνιστικό μπάτζετ προκειμένου να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, εξαιτίας της συμπεριφοράς μιας μικρής ή μεγάλης μερίδας οπαδών αναγκάζεται να πληρώνει μεγάλα χρηματικά ποσά και για τα πρόστιμα. Αν τα βάλει κάτω κάποιος και δει τι δίνει η ΠΑΕ κάθε χρόνο σ’ αυτή τη μάστιγα θα καταλάβει πως πληρώνει μια ακόμα μεταγραφή.

Με αφορμή, λοιπόν την αυστηρή έκθεση του παρατηρητή της UEFA για την Τούμπα, πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη στην ΠΑΕ με θέμα τα πολύ υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται κάθε χρόνο στην ομάδα Οι Μάκης Γκαγκάτσης και Μαρία Γκοντσαρόβα παρουσίασαν τις συνολικές τιμωρίες και πέρα από τις εντολές που δόθηκαν για ακόμη εντατικότερους ελέγχους, συζητήθηκαν και διάφορες εναλλακτικές προτάσεις ώστε να καλυφθεί από τη νέα σεζόν η οικονομική ζημιά αυτών των ενεργειών.

Τέτοιες για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων διαρκείας ή η μείωση του μπάτζετ σε ποσό αντίστοιχο με τον μέσο όρο των ετήσιων προστίμων.

Το γνωρίζουν και οι πέτρες πως οι ΠΑΟΚτσήδες κάνουν την καλύτερη κερκίδα στην Ελλάδα. Είναι όμορφο και εντυπωσιακό όταν βλέπεις την Τούμπα να φωταγωγείτε από τους πυρσούς και τα φλας από τα κινητά και τις φωτογραφικές μηχανές να «ανάβουν» για να αποθανατίσουν τις στιγμές. Σε όλους μας αρέσει, γιατί είναι κάτι το εντυπωσιακό αρκεί βέβαια να μην πεταχτούν οι πυρσοί στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους νόμους. Θα πρέπει όλοι μας να συμβαδίσουμε με αυτούς. Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι η συμπεριφορά μας, γιατί αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο τότε θα υπάρξουν πιο σκληρές αποφάσεις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ