Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προσγειωθεί τώρα

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προσγειωθεί τώρα

Ο ΠΑΟ με τις τρεις νίκες ζέστανε τον κόσμο του και δεν… μπορεί κόντρα στον Λεβαδειακό να τον απογοητεύσει. Το πάθος πρέπει να είναι μεγαλύτερο κι από τα προηγούμενα ματς.

Ο Παναθηναϊκός ως μέγεθος δεν μπορεί να στέκεται σε τρεις νίκες. Ο τωρινός Παναθηναϊκός, βέβαια, με το ρόστερ που έχει και τις αδυναμίες που μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί, σαφώς και μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, όμως, όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το ματς με την ΑΕΛ, γίνονται πλέον άντρες. Κι όπως αναφέραμε πριν λίγες μέρες, από τους άντρες έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Τα λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα. Λίγοι πίστευαν στις δυνατότητες της ομάδας πριν αρχίσει η σεζόν. Τώρα το «τριφύλλι» ανέβασε τον πήχη. Κόντρα, λοιπόν, σε αντιπάλους όπως ο Λεβαδειακός και μάλιστα εντός έδρας, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη σκέψη από τη νίκη.

Την τέταρτη συνεχόμενη. Αν έρθει, όποιος έλεγε στις 26 Αυγούστου πριν την πρεμιέρα στην Ξάνθη, ότι οι «πράσινοι» θα είχαν 12 βαθμούς στο γήπεδο και έξι τυπικά μετά το -6, ενδεχομένως να τον περνούσαν για τρελό.

Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει αν δεν έρθει… Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να νικήσει τον Λεβαδειακό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στην Ελλάδα εύκολα ενθουσιαζόμαστε κι εξίσου εύκολα απογοητευόμαστε. Το «τριφύλλι» με τις τρεις νίκες, κατάφερε να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ σε ματς κόντρα σε έναν από τους πλέον αντιεμπορικούς αντιπάλους, αναμένονται περίπου 20.000 θεατές.

Περισσότερο από μία Λεωφόρος… Ο κόσμος γουστάρει που βλέπει αυτή την ομάδα ν’ αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, που βγάζει μαχητικότητα. Γουστάρει τα νέα παιδιά που πονάνε τη φανέλα και θέλουν να δείξουν την αξία τους. Γι’ αυτό κι έρχεται κοντά παρά τη δυσαρέσκεια που νιώθει για τη διοίκηση.

Αυτός ο κόσμος, με λίγα λόγια, πρέπει να φύγει χαρούμενος από το ΟΑΚΑ. Και η πίεση όταν η νίκη αποτελεί μονόδρομο είναι μεγάλη. Εννοείται ότι όλα τα αποτελέσματα παίζουν. Εννοείται ότι οι οπαδοί οφείλουν να στηρίζουν την ομάδα τους συνεχώς χωρίς να στέκονται σε μία νίκη ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Αλλά είμαστε στην Ελλάδα.

Και οι γκέλες δεν χωνεύονται εύκολα. Γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό, όμως, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα. Εντός κι εκτός. Όσο ταλέντο κι αν υπάρχει. Μπορεί η φανέλα να είναι τεράστια, όμως, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κι αυτό ορισμένες φορές μπορεί να μην έχει καμία σημασία. Ο πρώτος λόγος, λοιπόν, είναι ότι δεν… επιτρέπεται να σκορπίσει πίκρα μετά τη γλύκα των τριών σερί νικών.

Άλλο για παράδειγμα, να παίζεις εκτός με Αστέρα ή Άρη, ή Ατρόμητο και να μην νικάς και διαφορετικά εντός με χιλιάδες κόσμου κόντρα στον Λεβαδειακό. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, είναι όμως η αλήθεια. Είναι η ελληνική νοοτροπία. Ούτε Αγγλία είμαστε, ούτε Γερμανία.

Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά οι βαθμοί. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από τη μιζέρια στην ευφορία που προκάλεσαν οι τρεις νίκες. Παραμένει, όμως, στη μέση του πίνακα. Αντί για εννέα βαθμούς, έχει τρεις. Το «τριφύλλι» ναι μεν, σημείωσε δύο νίκες σε δύσκολες έδρες, ωστόσο, στο ΟΑΚΑ πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια.

Ειδικά με τους πιο αδύναμους αντιπάλους (ο Λεβαδειακός, πάντως και με τον Άρη και με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε δύσκολα).
Διότι αργότερα αρχίζει το πιο βαρύ πρόγραμμα. Με τα ντέρμπι και με αντιπάλους όπως οι Αστέρας Τρίπολης, Αρης, Ατρόμητος, που επίσης έχουν στόχο την Ευρώπη.

Είπαμε, άλλωστε. Όσο και να γουστάρει ο κόσμος τα νέα παιδιά, αν δεν έρχονται νίκες, ώστε να διατηρείται η καλή ψυχολογία εντός αποδυτηρίων και στην κερκίδα, τότε… Επιπλέον, ο στόχος είναι η Ευρώπη. Αυτός πρέπει να επιτευχθεί, προκειμένου η ομάδα να έχει τη δυνατότητα να σβήσει την ποινή αν αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη.

Και οι ίδιοι οι παίκτες θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο αν υπάρχει στόχος στον ορίζοντα. Γι’ αυτό το ματς με τον Λεβαδειακό οφείλουν να το αντιμετωπίσουν ως τελικό. Να έχουν οι παίκτες το πάθος που θα είχαν σε ένα ντέρμπι. Και φυσικά να νικήσουν, διότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει την πτήση του. Δεν μπορεί να προσγειωθεί τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ