Ήρθε η ώρα να δείξει ποιος είναι το αφεντικό

Ήρθε η ώρα να δείξει ποιος είναι το αφεντικό

Αν και το πιο σωστό θα ήταν αντί του δείξει το ξαναδείξει, μετά την καθαρή και άνετη επικράτησή του στον περσινό τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ καλείται απόψε το βράδυ στην Τούμπα, να κάνει σαφές με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό.

Λέγεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία. Στην περίπτωση της ΑΕΚ η κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν έμοιαζε μάλλον με φάρσα. Ο λόγος; Η Ένωση χρόνια τώρα «φώναζε» για το πρωτάθλημα που της πήρε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά και ήρθε η ώρα που και η ίδια πήρε έναν αντίστοιχο τίτλο. Μπορεί ο Λουτσέσκου να αγγίζει, με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, τα όρια της γραφικότητας, όμως η αλήθεια είναι μία και δεν αμφισβητείται. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον τίτλο στις δικαστικές αίθουσες και όχι στο χορτάρι.

Αφήνοντας όμως τα περσινά, ας πάμε να δούμε το σήμερα και τι μπορούμε να περιμένουμε από τις δύο ομάδες στο μεγάλο αποψινό ντέρμπι. Προερχόμενες αμφότερες από κάκιστες ευρωπαϊκές βραδιές, ψάχνουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Με τις υποχρεώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, καμία από τις δύο δεν θέλει να σκέφτεται, ότι θα έχει να αντιμετωπίσει και τη γκρίνια ενός κακού αποτελέσματος, στο πρώτο ραντεβού τους στη σεζόν.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας, πιθανότατα, το πιο ποιοτικό ρόστερ της ιστορίας του, θέλει να κερδίσει φέτος ότι του στέρησαν πέρυσι οι ανόητες ενέργειες οπαδών του και η χωρίς λογική είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο. Αγωνιστικά είναι σε καλή κατάσταση, ασχέτως του τι εμφάνισε στο ματς με την Τσέλσι, στο οποίο ο προπονητής του επέλεξε να κατεβάσει ένα σχήμα εντελώς αδόκιμο. Η δύναμη της Τούμπας, η φρεσκάδα βασικών στελεχών του ΠΑΟΚ, το βάθος στον πάγκο, τον φέρνουν σε θέση απόλυτου φαβορί για την αναμέτρηση. Ο Λουτσέσκου ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί, με βάση και το -2 με το οποίο ξεκίνησε, να έχει απώλειες μέσα στο γήπεδο του. Θα μπει δυνατά με σκοπό να σκοράρει πρώτος και γρήγορα, για να αναγκάσει την ΑΕΚ να βγει από το καβούκι της. Αν βάλει γκολ νωρίς, θεωρώ ότι το βράδυ του θα είναι απείρως πιο εύκολο απ’ ότι ίσως φαντάζεται.

Η ΑΕΚ από την άλλη είναι μία ομάδα με σημαντικά προβλήματα στο ρόστερ της και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με τον αντίπαλό της. Ο Ουζουνίδης δεν έχει την πληθώρα των λύσεων που έχει ο Ρουμάνος συνάδελφός του και πρέπει να αισθάνεται, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο, χαρούμενος που θα έχει φρέσκους τρεις βασικούς παίκτες, λόγω της τιμωρίας τους στα ευρωπαϊκά ματς. Ο κόσμος και ο Τύπος περιμένουν στη γωνία στην πρώτη αποτυχία, για να θυμηθούν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, εκεί όπου οι κιτρινόμαυροι επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε άλλες μεταγραφές.Είναι σίγουρο, ότι η γκρίνια και η κριτική αντίστοιχα θα κορυφωθούν σε περίπτωση ήττας στην Τούμπα.

Συμπέρασμα: το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί που κατά τη γνώμη μου αναμένεται να το επιβεβαιώσει και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ τις επόμενες εβδομάδες παίζει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ πάει Καραΐσκάκη, ταξιδεύει στη Λευκορωσία για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League και υποδέχεται, πριν την διακοπή, τον Απόλλωνα σε μία τετράδα αγώνων, που αν δεν ηττηθεί θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ