Ας νικήσει ο… Ολυμπιακός

Ας νικήσει ο… Ολυμπιακός

Με… κόκκινη ματιά το ντέρμπι των «νονών της εξυγίανσης» που έγιναν ορκισμένοι «εχθροί» είναι καλό να κάτσει στο Χ. Και αν δεν γίνει αυτό… τουλάχιστον ας τελειώσει.

Έχει δημιουργηθεί μια μικρή… παράδοση είναι αλήθεια στα ντέρμπι της Τούμπας μετά τα περσινά. Η πρώτη ευχή είναι να τελειώσει. Να αρχίσει κανονικά και να τελειώσει κανονικά. Είναι αλήθεια πως δύσκολα βλέπω τον τρόπο που θα έχουμε παρατράγουδα παρότι οι «νονοί» της… εξυγίανσης έχουν γίνει ορκισμένοι «εχθροί». Πως τα φέρνει ο καιρός…

Ας είναι όμως, ας αφήσουμε στην άκρη τις περήφανες στιγμές που έχουμε ζήσει στα χρόνια της… εξυγίανσης και ας πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά δεν είναι καλά. Η ΑΕΚ, αν αφήσουμε στην άκρη την παράδοση στο Άμστερνταμ, στα δικά μας, στο πρωταθληματάκι μας δείχνει σε καλή κατάσταση. Άλλο το Τσου Λου και άλλο η Σούπερ Λιγκ. Το Τσου Λου άλλωστε δεν είναι για όλους.

Στο πρωτάθλημα όμως η ΑΕΚ έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι ίσως η πιο δύσκολη ομάδα να την κερδίσεις. Θα σου βγάλει την «ψυχή», και από εκεί που την βλέπεις κάτω θα σε «κοπανήσει».

Πέρσι έγινε συνήθεια η επιστροφή της από το… πουθενά. Βάλτε ότι ο Ουζουνίδης είναι «μανούλα» για τέτοια ματς που ο αντίπαλος θα μπει για τον «φάει» και αυτός λογικά θα παίξει κόντρα μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη εντυπωσίασε στα προκριματικά, «μπούκωσε» την ομάδα για να κάνει την υπέρβαση και να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά μετά στο πρωτάθλημα δεν… τραβάει. Ναι έχει το 3Χ3 αλλά δεν ήταν καλός σε κανένα από τα τρία ματς.

Τώρα είναι η τρέλα για να νικήσει την ΑΕΚ που σύμφωνα με τα πιστεύω στη Θεσσαλονίκη του έκλεψε πέρσι το πρωτάθλημα.

Τεράστιο το κίνητρο, μεγάλος και ο κίνδυνος να του μετατραπεί αυτή η τρέλα σε μπούμερανγκ. Πέρσι στο Κύπελλο δεν συνέβη, αν δεν συμβεί και το βράδυ στην Τούμπα τότε είναι το φαβορί με αστερίσκους πάντα.

Τι θα δούμε λοιπόν, θα το… δούμε, μελλοντολόγοι δεν είμαστε. Τι θέλουμε να έχει συμβεί όταν ο γίγαντας Γκεστράνιους σφυρίξει για τελευταία φορά για να την κάνει μετά για αεροδρόμιο και επιστροφή στα… Λάχτι-Τάμπερε, είναι ξεκάθαρο. Με… κόκκινη ματιά το αποτέλεσμα που βολεύει είναι το Χ.

Να χάσει τους πρώτους της βαθμούς η ΑΕΚ, να χάσει και άλλους δύο ο ΠΑΟΚ (καθώς έχει το -2 από πέρσι) και να έχει την ευκαιρία ο Ολυμπιακός την Δευτέρα, αφού βεβαίως νικήσει τον Πανιώνιο (που μόνο εύκολο δεν είναι) να μείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία από την 4η αγωνιστική, στο +2 από την ΑΕΚ και στο +4 από τον ΠΑΟΚ τον οποίο τον έχει την επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.

Και αν φύγει από το Χ. Λογικά η προτίμηση είναι ο άσος, γιατί τα διπλά μετράνε… διπλά και γιατί ο ΠΑΟΚ έχει το -2 ήδη και όπως ξαναθυμίζω έρχεται Καραϊσκάκη την άλλη Κυριακή.

Και αν δεν γίνει (και) αυτό; Δεν τρέχει και τίποτα, νωρίς είναι ακόμη, το σημαντικό είναι να τελειώσει το ντέρμπι ήρεμα και ωραία.

Και την Δευτέρα να νικήσει ο Ολυμπιακός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ