Το πρόβλημα το έχει ο ΠΑΟΚ

Το πρόβλημα το έχει ο ΠΑΟΚ

Ολοι θέλουν να κερδίσουν την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ

23 Σεπτεμβρίου σήμερα. Και είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ σε μία από τις δύο πιο δύσκολες έδρες στην Ελλάδα. Οπου πέρυσι δεν έχασε σε καμία από τις δύο.

Απόψε στην Τούμπα η ΑΕΚ πάει με ήδη +2 από τον ΠΑΟΚ. Αν κερδίσει θα είναι πολύ καλό νέο για την ίδια, πολύ άσχημο για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο και με +5 από τις 23 Σεπτεμβρίου πρωτάθλημα δεν πήρε κανείς και… πουθενά. Μόνο ο Ολυμπιακός στα χρόνια της ποδοσφαιρικής «χούντας» που βιώσαμε για δύο δεκαετίες. Και αυτά τα χρόνια ευτυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς για όλους μας βασικά.

Αν αντίστοιχα η ΑΕΚ χάσει απόψε, θα είναι στο -1 από τον ΠΑΟΚ που την επόμενη Κυριακή θα πάει στο Καραϊσκάκη. Πολύ νωρίς και για… την καταστροφή.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι δεν έχει ψυχολογική πίεση και βάρος στα πόδια της. Και αυτό λειτουργεί σχεδόν πάντα, ευεργετικά. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι θα βρίσκεται σε δύσκολη θέση αν δεν κερδίσει. Μέσα στην Τούμπα μετρά ήδη μία ήττα με 4αρα από την Μπενφίκα, μία ήττα με… κάτω τα χέρια με την Τσέλσι δίχως να καταφέρει καν να φτιάξει ευκαιρία και τον Αστέρα Τρίπολης τον κέρδισε με ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς με το… μαεστρικό του πέσιμο. Οπότε απόψε δεν τον… παίρνει για νέο αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ θα έχει πίεση από τον κόσμο του που περιμένει να δει νίκη. Αρνητικό στοιχείο η αλαζονεία του Λουτσέσκου και της κοινωνίας του ΠΑΟΚ που θεωρούν ότι είναι ισάξιοι της Μπαρτσελόνα και πάντα κάποιος άλλος… φταίει.

Η ΑΕΚ από τέτοια δύσκολα ματς έχει «χορτάσει». Η περσινή σεζόν ήταν το μεγαλύτερο κρας τεστ που θυμάμαι εγώ στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Οπότε ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και το μέταλλο αυτής της ομάδας υφίστανται. Μένει να φανούν και απόψε.

Η Πρωταθλήτρια όμως έχει και προβλήματα. Και ο άξονας είναι… πληγωμένος. Ο Αλεφ είναι εκτός και αφαιρεί μια λύση από τον Ουζουνίδη. Σιμόες-Γαλανόπουλος και… τέλος στην μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα, πάμε σε αλχημεία. Και αυτό είναι το λάθος της ίδιας της ΑΕΚ. Και θα επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε και το βράδυ που η ΑΕΚ αποφάσισε να μην πάρει ούτε χαφ, ούτε εξτρέμ. Η ΑΕΚ δυσκολεύει την ζωή της. Αυτό επέλεξε, με αυτό θα… ζήσει, με αυτό θα πορευτεί και θα κριθεί σύμφωνα με ότι παρουσιάσει και επιτύχει στο τέλος.

Δεν θα τα παρουσιάσουμε στην ΑΕΚ όλα καλώς καμωμένα, όπως κάνουν στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού έχει πολύ μεγάλα προβλήματα, η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ είναι αναποτελεσματική στα δύσκολα ματς. Η ΑΕΚ έχει τα δικά της προβλήματα (άξονας με παίκτες μετρημένους στα δάχτυλα και εξτρέμ με πολλά ερωτηματικά), αλλά έχει προπονητή… γάτα που ξέρει τι να κάνει και πώς να το κάνει. Και πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο. Και απόψε.

Η ΑΕΚ πάει με το μαχαίρι στα δόντια. Πρέπει να πάει. Γιατί αμφισβητήθηκε από έναν τέως… συνοδοιπόρο που στο Βόλο την μαχαίρωσε πισώπλατα. Πλέον, οι εχθροί της ΑΕΚ ενώθηκαν. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεργάζονται σε πολλά επίπεδα. Δεν θα πω σε όλα. Θα το δούμε στην πορεία.

Δεν πέφτω από τα σύννεφα. Η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια. Αυτήν θέλουν να κερδίσουν όλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ