Πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ θα είναι η υπεροψία του…

Πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ θα είναι η υπεροψία του…

Η υποτίμηση της ΑΕΚ δεν γίνεται με ποδοσφαιρικούς όρους. Κουβαλάει μέσα της την οργή για την απώλεια του τίτλου έξω από τα γήπεδα αλλά και όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου. Αν ο ΠΑΟΚ κατέβει στο γήπεδο με αυτή την αντίληψη είναι πιθανό να αντιμετωπίσει οδυνηρή διάψευση.

Έχει ένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ φέτος .Ενώ είναι πολύ καλή ομάδα έχει την εντύπωση ότι είναι πολύ καλύτερη από όσο είναι στην πραγματικότητα. Το περιβάλλον του έχει παγιωμένη αντίληψη μετά το περσινό τελικό, ότι η ΑΕΚ πέρα από «χάρτινη» πρωταθλήτρια είναι ομάδα που δεν μπορεί να κοιτάξει τον ΠΑΟΚ στα μάτια.

Την εκτίμηση αυτή υποδαυλίζει συνεχώς ο ίδιος ο Λουτσέσκου δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία ότι η δική του ομάδα είναι πρωταθλήτρια. Αυτή η υποτίμηση της ΑΕΚ δεν γίνεται με ποδοσφαιρικούς όρους. Κουβαλάει μέσα της την οργή για την απώλεια του τίτλου έξω από τα γήπεδα αλλά και όσα έγιναν στο τελικό. Αν ο ΠΑΟΚ κατέβει στο γήπεδο με αυτή την αντίληψη είναι πιθανό να αντιμετωπίσει οδυνηρή διάψευση.

Η ΑΕΚ κουβαλάει από την περσινή χρονιά την ταυτότητα της ομάδας που ξέρει να μάχεται και να παίρνει αποτελέσματα. Αυτή η αρετή την οδήγησε πέρσι μέχρι την κορυφή και της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει μια αξιοσημείωτη και αήττητη πορεία στην Ευρώπη μέχρι το ματς με τον Αγιαξ. Αν ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να τιμωρήσει ενώπιον των οπαδών του της ΑΕΚ που του πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά, θα κάνει λάθος.

Η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα για δυο αποτελέσματα. Και γιατί παίζει εκτός έδρας και γιατί ο αντίπαλος της έχει μείον δυο βαθμούς. Οι κιτρινόμαυροι ξέρουν από πέρσι να αμύνονται αποτελεσματικά. Φέτος με τον Ουζουνίδη έμαθαν να βγαίνουν μπροστά και να ξεδιπλώνουν με ταχύτητα τις αντεπιθέσεις τους. Αυτό το είδος παιχνιδιού θα επιλέξουν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Όταν αρχίσει να περνάει η ώρα χωρίς να μπαίνει γκολ, η ΑΕΚ θα κερδίζει ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο. Το μόνο σοβαρό και άλυτο προβλήματα του Ουζουνίδη είναι τα στημένα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ υπερτερεί μες την πολύ αποτελεσματική αεροπορία του. Οσο λιγότερες στημένες φάσεις παραχωρήσουν οι παίκτες της ΑΕΚ τόσο λιγότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν.

Υποθέτω ότι ο Λουτσέσκου θα αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον αντίπαλο, αφήνοντας στο κέντρο άμυνας τον αργό Χατσερίδη. Το τελευταίο πραγματικά καλό παιχνίδι του ΠΑΟΚ έγινε με την ΤΣΣΚΑ. Πάει καιρός από τότε.

Η άμυνά του σε όλα τα παιχνίδια δεν έχει την αποτελεσματικότητα που είχε πέρσι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Φαβορί μπορεί να θεωρηθεί επειδή το ματς γίνεται στην έδρα του.

Αν μπει στο γήπεδο με την αίσθηση «ποια ΑΕΚ πάμε να σαρώσουμε την χάρτινη», το πιο πιθανό είναι να το πληρώσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ