Ο γεμάτος ΠΑΟΚ, το μυαλό του Μαρίνου και ο Γκεστράνιους

Ο γεμάτος ΠΑΟΚ, το μυαλό του Μαρίνου και ο Γκεστράνιους

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ρόστερ γεμάτο, η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή που δεν χάνει το μυαλό του κυνηγώντας... φαντάσματα του παρελθόντος.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά στην Τούμπα να πάνε όλα καλά. Το παιχνίδι να ξεκινήσει στην ώρα του, να παιχτεί στα ίσια, να δούμε ποδόσφαιρο και να ολοκληρωθεί στην ώρα του. Ξεκινάμε με αυτή την ευχή, γιατί τα δύο τελευταία ντέρμπι στην Τούμπα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν ήταν… φυσιολογικά. Το ένα δεν έγινε ποτέ, το άλλο δεν τελείωσε ποτέ. Κρίθηκαν στα δικαστήρια. Και στην Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πως το ποδόσφαιρο κρίνεται στο χόρτο και όχι στα δικαστήρια.

Δεν περιμένω, φυσικά, να αλλάξει κάτι σε αυτά που ο καθένας πιστεύει. Ακόμα και 0-3 να έρθει το αποψινό ντέρμπι, στον ΠΑΟΚ θα φωνάζουν αιωνίως την ΑΕΚ «χάρτινη πρωταθλήτρια». Ακόμα και 3-0 να έρθει, στην ΑΕΚ θα συνεχίσουν να μιλούν για το περσινό μάγκικο πρωτάθλημα. Αυτά δεν αλλάζουν. Ποτέ. Στην Ελλάδα θα προσπαθούμε πάντα να μειώσουμε πρώτα τον άλλον και μετά να ασχοληθούμε μα τα του οίκου μας. Η κατσίκα του γείτονα να πεθάνει και όλα καλά…

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα. Σημαντικό προβάδισμα. Το απέδειξε στον τελικό του Κυπέλλου, όταν πήρε το τρόπαιο με άνεση μέσα στο γήπεδο της αντιπάλου του. Από τότε μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος και η ΑΕΚ αποδυναμωμένη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Λάζαρος και ο Αραούχο και δεν τους αντικατέστησε. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, δεν έχασε κανέναν από τους πρωτοκλασάτους, έκανε σημαντικές μεταγραφές, έβαλε περισσότερο στο παιχνίδι του παίκτες που μπορεί στην πορεία να φανούν κλειδιά.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, με επιλογές και λύσεις για κάθε συνθήκη. Υπερτερεί σημαντικά της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο τομέα, όχι μονάχα για το σημερινό ματς, αλλά και για τη μάχη του τίτλου. Και ο προπονητής του ξέρει πως να το διαχειριστεί και πως να παίρνει απ’ τους παίκτες το 100%. Αν μάθει πως να διαχειρίζεται και τον ίδιο του τον εαυτό και σταματήσει να ζητάει πίσω έναν τίτλο που δεν του έκλεψε κανείς, θα γίνει ένας πραγματικά σπουδαίος προπονητής. Μέχρι τότε, θα παραμένει απλά ένας καλός προπονητής.

Αντίθετα με τον Λουτσέσκου, ο Μαρίνος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός τέτοιου ντέρμπι. Να παίξει με το μυαλό όλων: των παικτών του, των αντιπάλων, του Λουτσέσκου. Ο Ουζουνίδης παίρνει άριστα στη διαχείριση μεγάλων αγώνων. Όσο ήταν στον Παναθηναϊκό μόνο ένα του… ξέφυγε. Ήταν η εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον κανόνα. Αλλά ήταν σημαντική: ήρθε στο γήπεδο που παίζει απόψε η ομάδα του. Εκεί που ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη δέχτηκε τέσσερα γκολ… σβηστά πέρσι. Και μάλιστα πριν χάσει όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες του.

Και μια κουβέντα για τον Γκεστράνιους. Ο Φινλανδός διαιτητής μπορεί να κάνει λάθη. Περισσότερα από τους Έλληνες διαιτητές. Μπορεί να έρθει και να είναι άριστος όπως ήταν ο Μπορμπαλάν. Ό,τι κι αν κάνει, ας του φερθούμε σαν… άνθρωποι. Έρχεται από μια πολύ μακρινή χώρα, δεν μας ξέρει και δεν τον ξέρουμε, δεν θα μας ξανα δει και δεν θα τον ξανά δούμε. Αποκλείεται να έχει δόλο. Ας μην του φερθούμε σαν… βλάχοι λοιπόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ