Ναι, υπάρχει φαβορί και είναι ο ΠΑΟΚ

Ναι, υπάρχει φαβορί και είναι ο ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ δεν θα είναι το πρώτο crush test στην σεζόν. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου από τα μέσα Ιουλίου δίνει τέτοιου είδους παιχνίδια με ομάδες που είναι σαφώς καλύτερες από την αντίπαλο του την Κυριακή. Το... πρόβλημα το έχει η ΑΕΚ, όχι ο ΠΑΟΚ.

Ένα από τα πιο απωθητικά στοιχεία στην δημοσιογραφία και δη στην αθλητική δημοσιογραφία, είναι τα κλισέ. Ένα από αυτά λοιπόν είναι το «στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί» και ένα ακόμα το «όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά».

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έλαχε να είναι στην Τούμπα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, υπάρχει φαβορί και μάλιστα ξεκάθαρο. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για αρκετούς λόγους, απλά αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να αποδείξει ότι είναι φαβορί εντός του αγωνιστικού χώρου. Όπως έγινε στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Μάη. Ήταν και η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες έπαιξαν αντιμέτωπες.

Δεν θα γράψω για την Τούμπα, που θα… κοχλάζει το βράδυ της Κυριακής και για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί. Θα το πάω αμέσως στο αγωνιστικό και στους λόγους που ακόμα και όσοι παρακολουθούν ουδέτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη.

Οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν την Κυριακή τις λιγότερες δυνατές αλλαγές, ενώ ο αντίπαλος όχι απλά έχει αλλάξει την μισή του ενδεκάδα, αλλά ουσιαστικά έχει αλλάξει κοσμοθεωρία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο. Από τον τελικό της 12ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ όπως όλα δείχνουν θα έχει ίσως και μόλις μια αλλαγή στο σχήμα του, ενώ η ΑΕΚ θα έχει δεδομένα τέσσερις, ενδεχομένως και παραπάνω.

Σίγουρα η ΑΕΚ θα έχει ξεκούραστους, τους Λιβάγια, Λόπες και Μπακασέτα, αλλά και ο ΠΑΟΚ θα έχει «φρέσκους» τους Μάτος, Κρέσπο, Κάνιας, Λημνιό και Πρίγιοβιτς που ουσιαστικά ήταν σαν να μην έπαιξε με την Τσέλσι. Στο «ζύγισμα» η «φρεσκάδα» της «ασπρόμαυρης» πεντάδας είναι πιο σημαντική και είναι ένας ακόμα λόγος που υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι.

Η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ εντός έδρας (εξαίρεση το παιχνίδι με την Τσέλσι), αλλά και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δείχνει να μην πατάει καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια της (δέχτηκε γκολ σε όλα τα ευρωπαϊκά της μακριά από το ΟΑΚΑ και γλίτωσε από το δοκάρι στην Τρίπολη), δίνουν ένα ακόμα στοιχείο «φαβοριτισμού» την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ εντός Τούμπας μπορεί να δέχτηκε γκολ από Βασιλεία, Σπαρτάκ και Μπενφίκα, αλλά αυτές οι τρεις ομάδες είναι διαφορετικού επιπέδου από την ΑΕΚ. Ενώ στον αντίποδα, κανείς δεν μπορεί να πει το ίδιο για τις Σέλτικ και Βίντι που κατάφεραν να σκοράρουν στην έδρα τους κόντρα στην ομάδα του Ουζουνίδη.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι ανώτεροι αγωνιστικά, ανώτεροι ποιοτικά και το κίνητρο τους να κερδίσουν την ΑΕΚ για να την προσπεράσουν από την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο. Οι αποδείξεις από όλες τις πλευρές θα δοθούν εντός γηπέδου και εκεί ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να δίνει τις καλύτερες… απαντήσεις. Όπως το απόγευμα του τελικού το ΟΑΚΑ, που δεν έχει φύγει από το μυαλό κανενός, ούτε στον ΠΑΟΚ, αλλά περισσότερο στην ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ