Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μια μάχη, ο πόλεμος έχει δρόμο ακόμη

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μια μάχη, ο πόλεμος έχει δρόμο ακόμη

Σημαντική η νίκη με 2-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά είμαστε ακόμη στην 4η αγωνιστική.

Χωρίς Κομίνη και Ποντίκη είναι αλλιώς…

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ στην Τούμπα στο πρώτο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος με 2-0, σε ένα ματς το οποίο ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο και είχε πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Από 13 τελικές προσπάθειες έγραψε η στατιστική και για τις δύο ομάδες. Η Ένωση είχε δύο δοκάρια, θα μπορούσε να έχει προηγηθεί πρώτη στο δοκάρι του Λιβάγια στο 20’ ή να ξαναμπεί στο ματς στο δοκάρι του Μπακασέτα στο 62’, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τα γκολ και την ουσία.
Και αν ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός στα δοκάρια της ΑΕΚ, η Ένωση ήταν τυχερή στις άλλες μεγάλες ευκαιρίες που είχαν οι «ασπρόμαυροι» για να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στο σκορ.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλώντας στο «to10.gr» είχε δηλώσει γι’ αυτό το παιχνίδι ότι στα ντέρμπι χρειάζεται και τύχη και ναι, αυτήν τη φορά ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη, όπως είχε και περισσότερη ουσία και αποτελεσματικότητα.

Αν είχε την ίδια τύχη στον περσινό τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ όπου κέρδισε μόνο με 2-0, θα μπορούσε να είχε διαλύσει την ΑΕΚ με 4-0 ή 5-0.

Πίσω στο παρόν η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε όλοι. Γι’ αυτό ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, επειδή η Ένωση μπήκε για να κερδίσει το ματς και όχι για να μην χάσει.

Έπαιξε με δύο επιθετικούς και στην αρχή είχαν θέματα απέναντί τους, ο Βαρέλα και ο Κρέσπο, μέχρι να προσαρμοστούν. Όταν όμως ο ΠΑΟΚ έσπαγε το πρέσινγκ, τότε γίνονταν αυτός επικίνδυνος και έχοντας περισσότερη ουσία και ευστοχία πέτυχε τα γκολ που χρειάζονταν για να φτάσει στη νίκη, χωρίς να είναι πραγματικά ανώτερος από την ΑΕΚ όπως πχ στον περσινό τελικό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα «must win» ματς γι’ αυτόν, διότι αν δεν τα κατάφερνε ίσως έμενε 4 ή 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή από την 4η αγωνιστική. Από την άλλη βέβαια κερδίζοντας δεν πήρε και τον τίτλο. Έκανε απλά το καθήκον του στον μαραθώνιο που βρίσκεται ακόμη στην 4η στροφή του και έχει άλλες 26 ως το φινάλε.

Το θετικό είναι ότι κέρδισε και ένα ντέρμπι παρότι δεν έπιασε για άλλη μια φορά τοπ απόδοση και αυτό που περιμένουμε να δούμε όλοι είναι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα όταν αρχίσει να παίζει και πιο κοντά στις πραγματικές της δυνατότητες…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ