Αυτό είναι το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό

Αυτό είναι το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό

Τι θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς από τους παίκτες του στο σημερινό ματς με τον Πανιώνιο και οι στατικές φάσεις με Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο που μπορούν να απειλήσουν την άμυνα των κυανέρυθρων

Ο Ολυμπιακός καλείται να εκμεταλλευτεί τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν τους τρεις πόντους στον σημερινό αγώνα με τον Πανιώνιο θα βρεθούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας χωρίς «συγκάτοικο».

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του Πειραιά να πάρει τη νίκη στον σημερινό αγώνα στη Νέα Σμύρνη, καθώς ακολουθεί για τους ερυθρόλευκους το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά να πάει την Κυριακή με «αέρα» δύο βαθμών απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά για να το πετύχει χρειάζεται να περάσει σήμερα από την έδρα του Πανιωνίου. Και με τον Πανιώνιο να έχει ένα βαθμό μετά από τρία παιχνίδια, καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι οι κυανέρυθροι θέλουν πάση θυσία να πάρουν βαθμούς από τον αποψινό αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι αυτά τα ματς κρύβουν «παγίδες» και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα από τη Νέα Σμύρνη με νίκη 4-3. Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει, γιατί κι αυτά παίζουν ρόλο, ότι ο προπονητής των κυανέρυθρων, Ζοσέ Ανιγκό έφερε σε δύσκολη θέση τους πειραιώτες με τον Λεβαδειακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα πρέπει να πάνε στη Νέα Σμύρνη προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να έχουν επίσης ως εικόνα αυτό που έκανε ο Πανιώνιος στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε αιφνιδιάσει τον δικέφαλο του Βορρά. Θα μπορούσε μάλιστα η ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχει προηγηθεί στο σκορ. Αίσθηση μας είναι ότι αυτό ακριβώς θα θελήσει να κάνει ο Ανιγκό και στο αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό.

Κι εδώ υπάρχει η «απάντηση» του Ολυμπιακού, καθώς οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα τους να πετύχουν γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό θέλει να δει ο Πορτογάλος προπονητής με βάση και τα όσα είπε στους παίκτες του στην ανάλυση του παιχνιδιού του Πανιωνίου.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με τις στατικές φάσεις, από τις οποίες μπορεί να απειλήσει η ομάδα του Πειραιά. Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος μπορούν να δημιουργήσουν ή και να σκοράρουν με απευθείας εκτελέσεις κι αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό.

Οι δύο παίκτες της ομάδας του λιμανιού θα έχουν σημαντικό ρόλο στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού και είναι λογικό ο Πέδρο Μαρτίνς να περιμένει πολλά από τους δύο διεθνείς μεσοεπιθετικούς.

Το «κλειδί» λοιπόν για τους ερυθρόλευκους είναι να μην αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο το πρώτο ημίχρονο. Ξέρει καλά ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού πόσο σημαντικό θα είναι για την εξέλιξη του αγώνα, να βρει γκολ η ομάδα του στο πρώτο μέρος και ειδικότερα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Επισήμανε στους παίκτες του ο Πορτογάλος πως αν πετύχουν νωρίς ένα γκολ θ’ αναγκάσουν τον Πανιώνιο ν’ αλλάξει τακτική και αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα του Πειραιά να εφαρμόσει πιο καλά το πλάνο της.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τη νίκη στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα και οι ερυθρόλευκοι ξέρουν πως η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ