Ο… διεθνής Χατζηγιοβάνης κι ο ενθουσιασμός που καλά κρατεί

Ο… διεθνής Χατζηγιοβάνης κι ο ενθουσιασμός που καλά κρατεί

Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αξίζει της προσοχής του Σκίμπε. Οι μικροί του Δώνη, παράλληλα, φρόντισαν να μην απογοητεύσουν τον κόσμο.

Τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Πριν το ματς με τον Λεβαδειακό τονίσαμε ότι δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να απογοητεύσει τον κόσμο του.

Ήταν αναμενόμενο μετά τις τρεις σερί νίκες, ότι οι φίλοι του «τριφυλλιού» θα σπεύσουν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν τους μπέμπηδες του 49χρονου τεχνικού. Όπως κι έγινε. Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή, δεν θύμιζε σε τίποτα τη μιζέρια των προηγούμενων μηνών, η οποία κυριαρχούσε μέχρι και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ομάδα, λοιπόν, έπρεπε να φροντίσει να μην τον απογοητεύσει. Μία γκέλα με τον Λεβαδειακό θα ήταν «ανεπίτρεπτη», διότι δυστυχώς στην Ελλάδα ο ενθουσιασμός με την πίκρα, είναι ένα τσιγάρο δρόμος…

Επαναλαμβάνουμε, ότι στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα παίζουν κι ο καθένας οφείλει να είναι ρεαλιστής. Απλώς επειδή ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος, σε σημείο να φέρει 20.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, έπρεπε η προσγείωση να αναβληθεί για άλλα παιχνίδια. Θα έρθουν, άλλωστε, πιο δύσκολα ματς, θα έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα. Πιο ρεαλιστής απ’ όλους, άλλωστε, είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Η νίκη με τους Βοιωτούς, όμως, ήταν μονόδρομος για να συνεχιστεί η ευφορία στην οικογένεια του «τριφυλλιού».

Για να γίνουμε απολύτως κατανοητοί, διαφορετική είναι η πίεση για το αποτέλεσμα όταν αυτός ο Παναθηναϊκός πάει να παίξει στην Τρίπολη ή στο «Βικελίδης» και διαφορετική όταν υποδέχεται τη Λαμία και τον Λεβαδειακό. Με τις τελευταίες ομάδες η νίκη αποτελεί υποχρέωση. Σε έναν πλούσιο Παναθηναϊκό γεμάτο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, ναι, να ζητήσει ο καθένας τη νίκη και στα ντέρμπι και στα δύσκολα εκτός έδρας ματς. Μ’ αυτή την ομάδα, ωστόσο, απαιτείται ρεαλισμός. Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός έχει 4 στα 4 και οφείλουν όλοι να το απολαύσουν. Γιατί δεν είναι βέβαια, ο Παναθηναϊκός στην κορυφή, αλλά στην έκτη θέση, οφείλει να απαντήσει κάποτε ο Αλαφούζος. Ετσι, για την ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κατάφερε να διατηρήσει στα ύψη τον ενθουσιασμό των παικτών του. Πρώτος αντιλήφθηκε τη σημασία του αγώνα ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο ταλαντούχος εξτρέμ του «τριφυλλιού» ήταν και πάλι εκπληκτικός. Με δύο ασίστ, ένα σουτ στο δοκάρι και αρκετές καλές ενέργειες. Πριν λίγο καιρό οι «πράσινοι» απορούσαν πως γίνεται να μην αγωνιστεί καθόλου ο Μπουζούκης στο ματς της Ελπίδων με την Τσεχία, αλλά πως δεν κλήθηκε καν ο Χατζηγιοβάνης, που έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα.

Αυτό που διαπιστώνουμε και δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί είναι ότι ο Χατζηγιοβάνης… δεν κάνει για την Ελπίδων. Είναι έτοιμος για την Εθνική Ανδρών. Στην τρίτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό, παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ. Είναι ουσιαστικός χωρίς περιττές ενέργειες, έχει ταχύτητα, ντρίμπλα και πατάει περιοχή. Αναφερόμαστε στην Εθνική Ανδρών, διότι είμαστε μία χώρα που δεν βγάζει εύκολα εξτρέμ. Όσους βγάζει, λοιπόν, οφείλει ο Σκίμπε να τους προσέξει. Όταν έχει τρία και τέσσερα δεκάρια στην ενδεκάδα και τους μοιράζει στα άκρα, θα χάνει ενδεχομένως σε ταχύτητα και φαντασία. Ο Χατζηγιοβάνης αξίζει μία ευκαιρία. Αξίζει το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού προπονητή. Θα πρέπει φυσικά να επισημάνουμε για τον Χατζηγιοβάνη –και το ίδιο ισχύει για κάθε νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού- ότι το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Με τέσσερις νίκες κόντρα σε μικρομεσαίους αντιπάλους, όταν φοράς αυτή τη φανέλα δεν έχεις πετύχει ουσιαστικά τίποτα. Απλώς να τραβήξεις την προσοχή. Θέλει δρόμο για να κερδίσεις και την εμπιστοσύνη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ