Ολυμπιακός: Μια επιθετική Λερναία Ύδρα

Ολυμπιακός: Μια επιθετική Λερναία Ύδρα

Στο ματς με την Χάποελ ήταν ο ΛεΝτέι και ο Γκος, με την Ούνιξ ο Σπανούλης και ο Τϊμα. Ο Μπλατ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει ένα ρόστερ που ο καθένας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής.

Τελικά δεν βάζουν μόνο καλάθια αυτοί. Παίζουν και άμυνα. Χρειάζεται και ο περιορισμός του αντιπάλου και κακά τα ψέματα, στον Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων, αυτό έχει «ποτίσει» στο DNA της ομάδας. Μετά από την παραγωγικότητα των Ερυθρόλευκων με την Χάποελ, στην… εξόντωση της Ούνιξ Καζάν.

Διαφορετικά πρόσωπα για τους Πειραιώτες αν και ήταν αναμενόμενο ως ένα σημείο αυτό, αφού ο Ολυμπιακός είχε παίξει ένα ματς πριν 48 ώρες, άρα και με δεδομένη την κούραση των «παραθύρων», ήταν αδύνατον να έχει την ίδια ενέργεια.

Αρχικά οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στον Δημήτρη Πρίφτη για την τακτική του και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ του. Σοβαρή ομάδα η Ούνιξ, θα δημιουργήσει προβλήματα σε όποιον δεν την προσέξει στην Βαλτική Λίγκα και με την προσθήκη του Μακόλουμ θεωρώ ότι είναι τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup, που σημαίνει και επιστροφή στην Ευρωλίγκα.

Μου έκαναν εντύπωση μερικά πράγματα στο παιχνίδι της Κυριακής στα «2 Αοράκια» και οφείλω να τα παραθέσω.

1. Ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι.. τραυματίας, προέρχεται από μία σοβαρή επέμβαση στην μέση του και δεν τον κρατούν τα πόδια του από τους πόνους. Πάντα κάθεται στην καρέκλα και όταν το βλέπει σωστό, σηκώνεται για να δώσει οδηγίες. Στη διάρκεια της αναμέτρησης πέρασε στον πάγκο τον Γκος. Σηκώθηκε λες και είχε ελατήρια για να του δώσει το χέρι.. Κίνηση που έχει τη σημασία της.

2. Ο Βασίλης Σπανούλης. Τόσα και τόσα έχουμε πει για τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Πλέον φαίνεται πως έχει νέο ρόλο. Λιγότερο η μπάλα στα χέρια του, δεν δημιουργεί μόνο αυτός, εκτελεί όταν το ζητάει η περίσταση. Φαίνεται αναζωογονημένος και σε φοβερή σωματική κατάσταση. Στα 36 του. Με θέληση 25άρη. Στον πάγκο συζητούσε διαρκώς με τους συμπαίκτες του. Πραγματικός δάσκαλος και στο μέλλον Hall Of Famer.. Δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση.

3. Οι αποστάσεις. Για να λειτουργήσει σωστά μία επίθεση, πρέπει το spacing των πέντε παικτών να είναι τέτοιο που δίνει πολλές επιλογές στην ομάδα και την κάνει απρόβλεπτη στον αμυνόμενο. Ακόμα και στην κακή επιθετική βραδιά με την Ούνιξ, ήταν στιγμές που αυτός που έχει την μπάλα στα χέρια του είχε και την επιλογή να εκτελέσει και την επιλογή να πασάρει. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

4. Διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Στο παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν οι ΛεΝτέι και Γκος. Σε αυτό με την Ούνιξ Καζάν οι Σπανούλης και Τίμα. Ο Μπλατ έχει στα χέρια του ένα ρόστερ που όλοι έχουν την ικανότητα να σκοράρουν. Φαντάζει ως μία επιθετική Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός, αφού ανάλογα με το παιχνίδι, έχουν τη δυνατότητα οι Ερυθρόλευκοι να βρουν νέους πρωταγωνιστές. Κακά τα ψέματα, ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός έχει ένα γεμάτο ρόστερ και αν υπάρξει υγεία, τότε η ομάδα του θα είναι από τις πιο απρόβλεπτες στην Ευρώπη.

5. Τα αμυντικά ριμπάουντ. Και με την Χάποελ και με την Ούνιξ Καζάν παρουσιάστηκε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Η πίεση στην άμυνα έφερνε κακά box out με αποτέλεσμα να μαζεύουν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλοι και οι Ισραηλινοί και οι Ρώσοι. Αυτό με τον καιρο πιστεύω ότι θα αλλάξει. Οσο περνάει ο καιρός ο ένας θα μαθαίνει την άλλον, το που θα στέκεται στο παρκέ και το πώς θα καλύψει το κενό του.

` Το οικογενειακό κλίμα. Ναι το ξέρω θα ακουστεί κλισέ. Όμως η αλλαγή προπονητή πάντα διαφοροποιεί στην αρχή το κλίμα στα αποδυτήρια. Η έλευση Μπλατ έχει βοηθήσει σε αυτό. Μετά το τέλος του τουρνουά στην Κρήτη, οι Ερυθρόλευκοι πήγαν για φαγητό. Οι περισσότεροι ανέβασαν μία φωτογραφία. Δεν έγινε για το θεαθήναι η συγκεκριμένη κίνηση. Ετσι νιώθουν όλοι από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο στο ρόστερ. Μία οικογένεια. Μία γροθιά. Όπως φάνηκε αυτό και στο… πέσιμο του Ετζίμ προς τον Μιλουτίνοφ, όταν άπαντες στο παρκέ έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Σέρβο σέντερ. Το Ηράκλειο και οι στιγμές που πέρασαν όλοι μαζί σίγουρα τους «έδεσε». Αυτό το καλό έχουν οι αποστολές.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκουραστούν μία μέρα, θα γεμίσουν λίγο ενέργεια με το ρεπό του Μπλατ και από την Τρίτη θα επιστρέψουν στο παρκέ. Αν και θα περάσουν μία… βασανιστική μέρα την Τρίτη πλάκα πλάκα, αφού είναι η Media Day της ομάδας και αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκονται όλοι από το πρωί στο ΣΕΦ και θα φύγουν το βράδυ..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ