Κριτική ναι, απαξίωση όχι

Κριτική ναι, απαξίωση όχι

Ο Άρης έχει πράγματα να βελτιώσει, αλλά είναι απλώς λογικό, για ένα ρόστερ με τόσους νέους παίκτες.

Ευελπιστώ ότι δεν θα υπάρξει άλλο παιχνίδι, στο οποίο πέντε από τους έξι ποδοσφαιριστές της διάταξης του Άρη από τη μέση και μπροστά, θα βρεθούν σε κακή μέρα. Αυτό είναι το πρώτο και το βασικό συστατικό της ήττας στα Ιωάννινα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ήρθε δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στο δοκάρι του Γκαρσία) η ατομική ενέργεια που θα άνοιγε την αμυντική διάταξη του ΠΑΣ.

Αυτό απαντά και στο ερώτημα «γιατί δεν βγήκαν συνεργασίες» και, πιστεύω ότι, εν τέλει αυτό έκανε τον Ερέρα να μην ξέρει ποιον να πρωτοαντικαταστήσει, φτάνοντας στο σημείο να αλλάξει και το σετ των παικτών που έκαναν προθέμανση, ώσπου να αποφασίσει να κάνει την τριπλή αλλαγή.

Ο Άρης θα μπορούσε παρ’ όλα αυτά να πάρει αποτέλεσμα. Ακόμη και νίκη, αν ήταν τυχερός στο δοκάρι, ισοπαλία αν δεν προέκυπτε το αυτογκόλ ή αν Γκάμα ή Δεληζήσης στο τέλος έβρισκαν δίχτυα.

Το ποδόσφαιρο, στην οικονομία του πρωταθλήματος, συνήθως επιστρέφει πράγματα, θα υπάρξει λογικά ένα ματς στο οποίο θα πάρει αυτή τη μια φάση με την οποία θα εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα.

Ο Άρης γίνεται ομάδα μέσα από τα παιχνίδια, ως ένα τέτοιο αντιμετωπίζει και το ματς του κυπέλλου, με βάση και τη δήλωση του προπονητή ότι «θα κάνουμε αλλαγές για να φρεσκάρουμε την ομάδα και για να πάρουν ευκαιρίες και νέοι παίκτες, καθώς πολλοί παίκτες πρέπει να βρουν ρυθμό».

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η βελτίωση: Πιο γρήγορη ανάπτυξη, που σημαίνει περισσότερη και ταχύτερη κίνηση χωρίς τη μπάλα, μεγαλύτερη αφομοίωση του τρόπου παιχνιδιού κάθε παίκτη, ώστε να αρχίσουν και οι πρώτοι αυτοματισμοί, σαν κι αυτούς που αν είχε (π.χ. μια είσοδος του Κολάσο στην περιοχή από αριστερά σε φάσεις που πλησίασε αλλά δεν προχώρησε σε συνεργασία με τον εξρέμ) θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πετράκη.

Και επίσης, η πρώτη ήττα, ελπίζω να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι για το «ένστικτο» που φάνηκε να υποχωρεί μετά από τις τρεις σερί νίκες, ώστε να επανέλθει ο δυναμισμός που -στα δικά μου μάτια- έλλειψε στις μονομαχίες των Ιωαννίνων.

Αντιλαμβάνεστε ότι γίνεται κριτική αλλά επ ουδενί δεν πρέπει να προκύψει απαξίωση, όπως επίσης και πανικός μετά την πρώτη ήττα, προϊόν μιας κατώτερης του αναμενόμενου

εμφάνισης. Συμβαίνουν κι αυτά.

Για το ματς Kυπέλλου, θα πούμε περισσότερα αύριο, όταν και θα έχουμε μια ένδειξη για το εύρος του ροτέισον που θα γίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ