Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός : Από Olympiacos… Ολυμπιακός

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός : Από Olympiacos… Ολυμπιακός

Η ευρωπαϊκή πορεία των Ερυθρόλευκων έφτασε στο τέλος της, με την παρουσία να είναι απογοητευτική και την επόμενη μέρα να περιλαμβάνει σίγουρα σκεπτικισμό

Τέλος για φέτος στην Ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρολεύκων. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, αφού δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να φανεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε για πρόκριση, κόντρα στους Πορτογάλους της Sporting. Οι γηπεδούχοι κάνοντας ένα μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους και πήραν τη νίκη που τους έδωσε τουλάχιστον την τρίτη θέση στον όμιλο και τη συνέχεια φέτος στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Το τελικό 3-1 μάλλον κολακευτικό είναι για τους ερυθρόλευκους, μιας και η ομάδα του Ζέσους θα μπορούσε να έχει πετύχει ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και άλλα γκολ.

Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν απογοητευτική. Στα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια του έχει μαζέψει μόλις ένα πόντο και αυτό κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Φάληρο σε ένα ματς που οι Καταλανοί το αντιμετώπισαν περισσότερο σαν τουρισμό και λιγότερο σαν αγωνιστική υποχρέωση. Το μόνο που τους μένει τώρα είναι να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στο τελευταίο παιχνίδι για φέτος στην Ευρώπη, ενάντια στη Γιουβέντους παίρνοντας τη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί και οι Ιταλοί δεν θα έρθουν εντελώς αδιάφοροι για το αποτέλεσμα, αφού χρειάζονται αποτέλεσμα για να είναι σίγουροι για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Σε μια χρονιά όπου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με βασικό του στόχο την πρόκριση του στους ομίλους, θα πει κανείς ότι πέτυχε τον στόχο του. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Η κλήρωση ήταν δύσκολη, κανείς δεν το αρνείται αυτό, αλλά οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν ως οι φτωχοί συγγενείς ενός πλούσιου ομίλου. Αν μετά από τόσα χρόνια παρουσίας αρκεί στην ομάδα και στον κόσμο της ένα καλό αμυντικό παιχνίδι στο Τορίνο και ένα ακόμα ίδιου επιπέδου στο Φάληρο, τότε όλος ο οργανισμός έχει κάνει βήματα προς τα πίσω. Η εικόνα ήταν κακή από την αρχή, τη συμμάζεψε με την έλευσή του ο Λεμονής, αλλά δεν την άλλαξε. Τα δομικά προβλήματα στην στελέχωση του ρόστερ πολλά, η έκπτωση στην ποιότητα των παικτών δεδομένη και η προτεραιότητα να είναι οι οικονομικοί δείκτες σε καλύτερη κατάσταση από τους αγωνιστικούς διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Η επόμενη μέρα για το Σύλλογο περιλαμβάνει σίγουρα σκεπτικισμό. Μετά τον περσινό αποκλεισμό από την κορυφαία διοργάνωση φέτος ήρθε η χειρότερη τα τελευταία χρόνια αγωνιστική παρουσία σε αυτή. Τα ταμεία γέμισαν, το χρήμα ήρθε, αλλά το πρεστίζ αγνοείται. Επιβάλλεται ανασύνταξη για τη διατήρηση των σκήπτρων εντός των τειχών και εκ βάθρων αλλαγές μ σημαντικές ενέσεις ποιότητας το καλοκαίρι στο έμψυχο δυναμικό. Βασική προτεραιότητα; Η πρόσληψη το καλοκαίρι ενός προπονητή επιπέδου για να επανέλθουν τα υψηλά στάνταρντ στην Ευρώπη, αφού τα ημίμετρα όπως έδειξε και η φετινή σεζόν, δεν οδηγούν πουθενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ