Αυτά είναι τα «παράσημα» του Πέδρο Μαρτίνς

Αυτά είναι τα «παράσημα» του Πέδρο Μαρτίνς

Όταν μια ομάδα πετυχαίνει απόλυτα τους στόχους της και οι παίκτες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή, τότε «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια». Η δουλειά του Πορτογάλου φαίνεται στο γήπεδο, εκεί που ο Ολυμπιακός είναι αήττητος. Φαίνεται όμως και στα αποδυτήρια. Εκεί που ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια.

Ο Ολυμπιακός είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και διεκδικεί την πρόκριση του στην φάση των 32 της διοργάνωσης. Είναι μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει το απόλυτο. Τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Έχει κάνει καλές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα με τον κόσμο ν’ αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται.

Πάμε όμως να δούμε ορισμένα πράγματα που έχουν ενδιαφέρον, γιατί κάποιοι θέλησαν να σχολιάσουν το τελευταίο διάστημα τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων. Ότι ο Πορτογάλος δεν «ανακατεύει την τράπουλα» σε ότι αφορά την χρησιμοποίηση περισσότερων παικτών.

Ξεκινά λοιπόν κάποιος από κάτι πολύ σημαντικό. Ότι υπεύθυνος για τις αποφάσεις σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Αυτός αποφασίζει για το ποιοι θα παίξουν στην εντεκάδα, αυτός αποφασίζει για τις αλλαγές. Και φυσικά κρίνεται για τις επιλογές του. Κρίνεται από τα αποτελέσματα αλλά και από το θέαμα που προσφέρει η ομάδα του.

Με βάση λοιπόν τα όσα προαναφέραμε, κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από αυτά που έχει πετύχει ο Μαρτίνς. Για την ακρίβεια μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια καλή επιλογή για τον πάγκο του κι αυτό άλλωστε φάνηκε από τα τέλη της περσινής σεζόν, με τον τρόπο που εργάστηκε ο Πορτογάλος χωρίς να έχει αναλάβει επίσημα την τεχνική ηγεσία των πειραιωτών.

Αν θέλετε όμως μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που λένε οι παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Οι παίκτες δουλεύουν καθημερινά με τον Μαρτίνς κι είναι αυτοί που μπορούν να σχηματίσουν την καλύτερη γνώμη.

Τόσο για την δουλειά που κάνει ο Πορτογάλος όσο και για τον χαρακτήρα του, γιατί παίζει ρόλο και αυτό. To10.gr σας έχει άλλωστε ενημερώνει σχετικά πριν από λίγο καιρό για την πολύ καλή άποψη που έχουν σχηματίσει οι παίκτες για τον χαρακτήρα του Πορτογάλου.

Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού μιλούν με καλά λόγια και για την δουλειά που κάνει ο Μαρτίνς στην ομάδα. Για την καθημερινή προπόνηση, για τον τρόπο ανάλυσης του αντιπάλου, για την συνεργασία που υπάρχει με όλο το τεχνικό τιμ ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι πρώτοι που αναγνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι η αποστολή που έχει αναλάβει ο 48χρονος τεχνικός. Ξέρουν καλά οι ποδοσφαιριστές ότι ο Ολυμπιακός έκανε το καλοκαίρι 20 μεταγραφές με συγκεκριμένο στόχο. Να «χτίσει» από την αρχή μια νέα ομάδα για να επιστρέψει στην κορυφή και παράλληλα ν’ αποδίδει και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολο για έναν προπονητή να έχει απόλυτα ικανοποιημένους 25-30 παίκτες. Δεν γίνεται να παίζουν όλοι. Και με βάση τα όσα έχει πετύχει ο Μαρτίνς η δουλειά του είναι απόλυτα επιτυχημένη. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα είναι τα πράγματα σ’ ένα μήνα.

Ωστόσο αυτή την στιγμή ο Μαρτίνς είναι απόλυτα επιτυχημένος κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μιλούν τα αποτελέσματα αλλά και η εικόνα της ομάδας του λιμανιού στο γήπεδο, που είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος και στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα του Ολυμπιακού. Και είναι ένα καλό κλίμα, υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα. Το βλέπεις από τον τρόπο που πανηγυρίζουν τα γκολ οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας. Από τον τρόπο που πανηγυρίζουν οι ερυθρόλευκοι με τον κόσμο τους μετά το τέλος των αγώνων.

Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό «φεγγάρι» σε ότι αφορά το κλίμα στα αποδυτήρια κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την καλή πορεία μιας ομάδας. Και για να γίνει αυτό (ειδικά μετά τα προβλήματα που υπήρχαν την περσινή σεζόν) χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από τον προπονητή. Αυτά είναι λοιπόν τα «παράσημα» του Μαρτίνς και του τα δίνουν οι παίκτες του και η δουλειά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ