Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη με Άρη για την ιστορία και την παράδοση

Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη με Άρη για την ιστορία και την παράδοση

Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει απόψε τους συμπολίτες για πρώτη φορά μετά το 2014.

Το πρώτο φετινό ΠΑΟΚ-Άρης μετά από 4,5 χρόνια (λόγω της απουσίας των κιτρίνων από τη μεγάλη κατηγορία) θα είναι περισσότερο ένα ματς για την ιστορία και την παράδοση και λιγότερο για την ουσία της πρόκρισης. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι δύο θα περάσουν στο τέλος από τον όμιλο του Κυπέλλου, απλά ο νικητής θα βάλει λίγο μεγαλύτερη πίεση στον ηττημένο ή θα μπουν και οι δύο σε λίγο μεγαλύτερη πίεση αν ο αγώνας τελειώσει με ισοπαλία.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα το φαβορί και προφανώς έχει τον πρώτο λόγο. Ο Άρης δείχνει φέτος ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο (καλύτερο από ότι θα περίμενε και ο κόσμος του φαντάζομαι στην επιστροφή στη Super League), αλλά ο Δικέφαλος διαθέτει σαφώς καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα.

Ακόμη και στο rotation που θα γίνει εκατέρωθεν, ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες ακόμη και από τους βασικούς του Άρη, αλλά στο ποδόσφαιρο αν υποτιμήσεις κάποιον μπορεί να το πληρώσεις.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη και για το σερί του στην Τούμπα (εντός Ελλάδας πια), και για την παράδοση απέναντι στον Άρη στο Κύπελλο και για την ιστορία του, αλλά προφανώς και για να καθαρίσει (σχεδόν) από την πρώτη αγωνιστική την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή ήταν το 50ο σερί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα χωρίς ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις! Επίσης είναι χωρίς ισοπαλία σε 22 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος (μέσα-έξω) και 33 διαδοχικούς αγώνες στη Super League στην έδρα του! Αυτά είναι ρεκόρ στην ιστορία του.

Αν εξαιρεθούν τα περσινά ματς με Ολυμπιακό (που δεν ξεκίνησε ποτέ) και με ΑΕΚ (που δεν τελείωσε ποτέ, ενώ κέρδιζε ο ΠΑΟΚ με 1-0), ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει και στα 15 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στην Τούμπα, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά. Επίσης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει κερδίσει και τα 23 τελευταία που έληξαν κανονικά, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1 στις 8 Ιανουαρίου 2017 (με τον Πασχαλάκη να κάνει τότε το ματς της ζωής του ως αντίπαλος του Δικέφαλου).

Και κάτι τελευταίο που μου θύμισε ο φίλος ηχολήπτης («φόλα» ΠΑΟΚτσής) Σωτήρης Δασκαλάκης: ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με 4Χ4 νίκες για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια. Η προηγούμενη φορά που είχε ξεκινήσει με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς ήταν την περίοδο 1984-85, όταν κατέκτησε το 2ο πρωτάθλημα της ιστορία του. Τότε την 4η αγωνιστική είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και την 5η έπαιζε με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και πήρε ισοπαλία 2-2. Τώρα την 4η αγωνιστική κέρδισε την ΑΕΚ (2-0) και την 5η παίζει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ