Ο χαρακτήρας του Αρη

Ο χαρακτήρας του Αρη

Ο Άρης επιβεβαίωσε το προφανές στην Τούμπα, αλλά τον πόνεσε ο τραυματισμός του Γκάμα.

Ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα, στα δικά μου μάτια υπερισχύει της εικόνας της καλής παρουσίας του Άρη στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος, ο ποιοτικότερος του ρόστερ, θα χάσει τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης κατά τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των κίτρινων και μένει να πάρουμε από τις αναλυτικές εξετάσεις την εικόνα για το πόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος του τραυματισμού του.

Αγωνιστικά, προφανώς και προκαλεί ικανοποίηση η “αντίδραση” που έβγαλε η ομάδα μετά το 1-0 του Πέλκα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ξεκίνησε να χτίζεται μια ομάδα που θα παίζει παντού συγκροτημένα και ανεξάρτητα από τη διάταξή της δεν θα ξεχνά τις αρχές της και την επιδίωξη να φτάσει στο αποτέλεσμα παράγοντας ποδόσφαιρο. Ικανοποιητικό δείγμα «χαρακτήρα».

Ο Άρης μπορούσε να το πάρει το ματς. Με παίκτη περισσότερο αλλά και ακόμη και με την εξέλιξη της απώλειας του Γκάμα, είχε τις στιγμές κατά τις οποίες, σουτ από εξαιρετικές θέσεις ήταν άστοχα. Η δομή της ενδεκάδας, θα προσφέρει σε εμάς λιγότερα συμπεράσματα από αυτά που έβγαλε ο προπονητής για τις μονάδες που δοκίμασε. Δεν είμαι βέβαιος π.χ. ότι μπορώ να αξιολογήσω ουσιαστικά την παρουσία του Σόουζα σαν δεξί μπακ, πέρα από το ότι… αν και εφόσον χρειαστεί, είναι μια λύση.

Ή αν ο Ερέρα εμπιστεύεται πράγματι τον Κολάσο περισσότερο σαν αριστερό μπακ από όσο σαν εσωτερικό μέσο. Ήταν δυο τακτικές επιλογές, ίσως επειδή το συγκεκριμένο ματς ήρθε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στον αντίποδα, φάνηκε ξανά ότι ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί, μειώνοντας τα λάθη στο ύψος της μεσαίας γραμμής, από τα οποία έδωσε αντεπιθέσεις στον ΠΑΟΚ και όπως και στα Γιάννενα, έδωσε τη φάση η οποία οδήγησε σε γκολ του αντιπάλου.

Ο Σιώπης έκανε λάθη με τη μπάλα αναντίστοιχα των ικανοτήτων του, αλλά μόνο με παιχνίδια θα βρει το ρυθμό του. Ο Μάβραϊ είναι θέμα χρόνου να γίνει βασικός.

Το σημαντικό ματς, αυτό από το οποίο το τελικό αποτέλεσμα θα παράγει ουσία, είναι την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης. Μια ομάδα με ποιότητα και δουλειά που βγαίνει στο παιχνίδι της. Ματς η τύχη του οποίου δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από το ματς κυπέλλου και στο οποίο δεν πρέπει να μείνει κανείς περισσότερο.

Το ότι ο Άρης πήρε καλούς παίκτες και χτίζει σταδιακά μια καλή ομάδα, είναι κάτι που δεν χρειαζόταν να το αποδείξει ένα μεσοβδόμαδο ματς κυπέλλου και το ίδιο θα ίσχυε αν το αποτέλεσμα στην Τούμπα δεν ήταν θετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ