Ο παγκόσμιος Τουρέ και η «δεύτερη» 11άδα τίτλου!

Ο παγκόσμιος Τουρέ και η «δεύτερη» 11άδα τίτλου!

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποδέχεται ξανά στη δράση έναν από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών και ο Ολυμπιακός βάζει στο γήπεδο 11άδα που παίρνει... πρωτάθλημα!

«Θα τα αλλάξω όλα και όλους». Η φράση ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ειπώθηκε σε επίσκεψή του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, στις 2 Απριλίου 2018. Τέσσερις μήνες μετά, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε στο απόλυτο τα λόγια του. Αλλαξε τα πάντα. Οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν συνολικά 20 νέα πρόσωπα και άλλαξαν τελείως του συσχετισμούς. Εκτόξευσαν την ποιότητά τους, το ταλέντο και τη δίψα τους, ελληνοποιήθηκαν με τους κορυφαίους παίκτες της χώρας και έφεραν σπουδαίους ξένους, που ταιριάζουν στο προφίλ που είχε καθορίσει ο σύλλογος και ο διοικητικός άρχων.

Επιπλέον, με μια σαφέστατη κίνηση-δήλωση υπεροχής και αποφασιστικότητας για την κορυφή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στην Ελλάδα. Στο φινάλε των μεταγραφών, ο Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Η είδηση έγινε… παγκόσμια. Το γεγονός της χρονιάς (σ.σ. των τελευταίων χρόνων, καλύτερα) στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια είδηση που ταξίδεψε το όνομα των Πειραιωτών στα πέρατα της οικουμένης. Μια μεταγραφή που προκάλεσε σοκ, έκπληξη, αλλά και θαυμασμό στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, για δύο λόγους: Πρώτον, για την ικανότητα και τη μαγκιά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη να πείσουν έναν τέτοιο υπέρλαμπρο super star να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και δεύτερον, για την αγάπη του Ιβοριανού ποδοσφαιρικού θρύλου για την ομάδα που παρουσίασε τα ταλέντα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη χώρα που τον αγκάλιασε και τον λάτρεψε.

Πλέον ήρθε η ώρα να δούμε τον Γιάγια να φοράει φανέλα και σορτσάκι και να πατάει ξανά τον αγωνιστικό χώρο όπου ξεκίνησε να μεγαλουργεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η παρουσία του (πιθανότατα) στην 11άδα του Ολυμπιακού, στο ματς Κυπέλου με τον Λεβαδειακό, είναι η αρχή της… επόμενης ημέρας για τους Ερυθρόλευκους και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι η «ενεργοποίηση» του Τουρέ είναι ένα διεθνές γεγονός, μια είδηση που θα κάνει και πάλι τον χώρο του κόσμου.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο περιμένει το ντεμπούτο του Γιάγια. Η UEFA τον έκανε πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της πριν λίγες ημέρες. Το BBC, το CNN, το FOX Sports, το Sky Sports, ο Guardian, o Independent, η Marca, η AS, η Equipe, το Globo Esporte, η Bild, το Kicker, η Gazzetta dello Sport, τα μεγαλύτερα ΜΜΕ σε Ασία, Αφρικη, Ευρώπη και Αμερική είχαν στα πρώτα τους θέματα τον Τουρέ στα ερυθρόλευκα. Με τον Ολυμπιακό να «παίζει» παντού. Κάτι που θα επαναληφθεί και απόψε το βράδυ. Μετά το ντεμπούτο του απόλυτου σταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πέραν του Τουρέ, βεβαίως, η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι εξόχως σημαντική και για τα υπόλοιπα πρόσωπα βάζει στην εξίσωση της 11άδας του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τα αλλάζει όλα και βάζει μια τελείως νέα σύνθεση, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «πειραματική». Αντιθέτως, είναι μια σαφής επίδειξη βάθος και ποιότητας από τους Πειραιώτες. Καθώς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οποιαδήποτε ομάδα της χώρας, σε πλήρη σύνθεση, θα μπορούσε να καταβάλει μια 11άδα αποτελούμενη από τους: Ζοσέ Σα (ή Χουτεσιώτης), Μασούρα, Μιράντα, Σισέ, Κούτρη, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσο, Ναουέλ, Βρουσάι, Τουρέ και Μάνο. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι αυτή, η… «δεύτερη 11άδα του Ολυμπιακου, δεν θα σήκωνε κούπα.

Μια 11άδα που δείχνει τη μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού έναντι των εγχώριων αντιπάλων του. Μια 11άδα που αποτυπώνει αποστομωτικά το ποιος έχει το πληρέστερο, ποιοτικότερο ρόστερ στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ