Όχι Νταμπίζα στην επικοινωνιακή πίεση

Όχι Νταμπίζα στην επικοινωνιακή πίεση

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα προστατεύσει την περιουσία της ομάδας χωρίς να υπολογίζει τις φωνές Τύπου, οπαδών και μάνατζερ.

Στις πρώτες αγωνιστικές έχει αποδειχθεί ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει ατόφιο χρυσάφι. Στόχος πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να προστατευθεί η περιουσία.
Το καλό, βέβαια, είναι ότι το «τριφύλλι» δεν βιάζεται.

Όσοι νέοι παίκτες ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή οι Καμπετσής, Χατζηθεοδωρίδης, Βέργος, έχουν τριετές συμβόλαιο. Οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Μαυρομμάτης παράλληλα δεσμεύονται έως το 2020. Οπότε άμεσα δεν επείγει να κινητοποιηθεί ο οργανισμός του συλλόγου για να κρατήσει κάποιον ποδοσφαιριστή.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας, όταν χρειάστηκε να δέσει έναν παίκτη το έπραξε αθόρυβα και χωρίς να εξελιχθεί σε σίριαλ η υπόθεση και αναφερόμαστε στον Κότσαρη, του οποίου του συμβόλαιο έληγε τον προσεχή Δεκέμβριο. Σαφώς και ο κόσμος δεν θα ήθελε να χαθούν οι ταλαντούχοι παίκτες, που αναμένεται να αποτελέσουν τον κορμό του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια. Πρώτοι απ’ όλους δεν θα το ήθελαν αυτό ο Νταμπίζας και ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Δώνης.

Ο πρώτος, όμως, δεν θα προχωρήσει σε σπασμωδικές κινήσεις. Δεν είναι στο χαρακτήρα του, στη φιλοσοφία του κι επιπλέον δεν συνάδει με την πρακτική που έχει υιοθετήσει πλέον ο σύλλογος. Ο Νταμπίζας έδωσε μάχη και λόγω του περιορισμού των μεταγραφών, ώστε να ρίξει το μπάτζετ κοντά στα πέντε εκατ. ευρώ μεικτά. Αν αρχίσει να καλεί τους μικρούς που έχουν ετήσιες αποδοχές 40.000 ευρώ και διπλασιάζει ή τριπλασιάζει τα ποσά για να τους έχει πιο «δεμένους», τότε αυτόματα με την εφορία θα αυξηθεί το μπάτζετ. Αρα, για οικονομικούς λόγους αποκλείεται άμεσα οποιαδήποτε κίνηση για επεκτάσεις συμβολαίων και φυσικά αναπροσαρμογή αποδοχών.

Ένας ακόμα λόγος είναι η νοοτροπία που επιχειρεί να περάσει ο Νταμπίζας και ο Δώνης στην ομάδα. Οι τέσσερις σερί νίκες είναι κάτι που δεν περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος οπαδός του «τριφυλλιού». Σύμφωνα με τις συνθήκες, βέβαια, που ξεκινούσε η σεζόν. Όταν, όμως, παίζεις στον Παναθηναϊκό οι τέσσερις νίκες στην αρχή της περιόδου δεν σημαίνουν τίποτα. Η διάρκεια μετράει. Αυτό είναι –και όχι άδικα- το πιστεύω του Νταμπίζα.

Δεν θέλει, για παράδειγμα, να φωνάξει τώρα τον Μπουζούκη για επέκταση κι αύξηση. Είναι σαν να προκαλεί εφησυχασμό, ενώ μία μεγάλη ομάδα έχει συνεχώς απαιτήσεις. Για περισσότερες και μεγαλύτερες νίκες. Θα είναι σαν να στέλνει μήνυμα ότι «όποιος κάνει 2-3 καλά παιχνίδια θα κληθεί άμεσα για αύξηση». Το ακριβώς αντίθετο επιθυμεί. Να κατανοήσουν όλοι ότι φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού οφείλουν να παλεύουν σε κάθε αναμέτρηση.

Στόχος του, παράλληλα, είναι να διατηρηθεί η ισορροπία στα αποδυτήρια. Αν καλέσει έναν παίκτη για αύξηση μπορεί να διαταραχθεί το κλίμα κι αυτό θα έχει ενδεχομένως δυσάρεστες συνέπειες. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός οικονομικά παραμένει σε δεινή θέση. Αν μπει επιτέλους ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ι αποφασίσει να αυξήσει το μπάτζετ, φυσικά κι αλλάζει τα πράγμα. Τώρα, όμως ο Νταμπίζας είναι υποχρεωμένος να υπολογίζει και το ένα ευρώ…

Κάποια στιγμή, βέβαια, θα ανταμειφθούν οι ταλαντούχοι παίκτες. Θα κριθούν, ωστόσο, σε βάθος χρόνου και όχι σε 4-5 παιχνίδια. Το κατάλληλο timing περιμένει ο Νταμπίζας πριν κάνει βιαστικές κινήσεις. Μέχρι τότε δεν θα ενδώσει στην πίεση που δημιουργεί αρκετές φορές ο Τύπος, η… κοινή γνώμη και φυσικά και οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών που είναι λογικό να επιθυμούν συνεχώς αναπροσαρμογές συμβολαίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ