Ολυμπιακός: Το εργαλείο του κυπέλλου

Ολυμπιακός: Το εργαλείο του κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε όπως ακριβώς ήθελε την βραδιά του, πριν στρέψει το βλέμμα του στον ΠΑΟΚ

Απορείς γενικώς με τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου στην Ελλάδα. Ποιος ο λόγος να υπάρχει φάση ομίλων των τεσσάρων που προκρίνονται δύο και τέλος πάντων ποιος ο λόγος για τόση… ταλαιπωρία σε μια διοργάνωση που όλη της η γοητεία είναι το απρόσμενο: Αυτό που μπορεί να συμβεί μόνο σε ένα βράδυ.

Και κάπου εκεί έρχονται νύχτες σαν την αποψινή που για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό το κύπελλο και η αγγαρεία των ομίλων μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως εργαλείο. Που αλλού θα έβρισκε ο Πέδρο Μαρτίνς την ευκαιρία να κάνει τόσα πολλά μαζί; Να δώσει πρώτη συμμετοχή σε Τουρέ, Γκιγιέρμε, Σα, Ναουέλ, να δώσει πρώτη επίσημη παρουσία σε Μασούρα και Μάνο, να βγάλει από τη… ναφθαλίνη περσινούς πρωταγωνιστές (Σισέ, Κούτρης, Πάρντο) αλλά και παιδιά που έχουν μείνει πιο βαθιά στον κύκλο του ρόστερ (Ανδρούτσος, Βρουσάι). Και όλα αυτά να συμβούν με έναν αντίπαλο Σούπερ Λιγκ.

Ευκαιρία ήταν λοιπόν αυτό το ενενηντάλεπτο κόντρα στον Λεβαδειακό, ευκαιρίες μοίρασε και ο Πορτογάλος προπονητής και όλα καλά στα μισά μιας εβδομάδας που χώρεσε τρεις επίσημες αναμετρήσεις και που το φινάλε της στέλνει στο Φάληρο τον ΠΑΟΚ. Τι μάθαμε από αυτό το τεστ;
Πρώτα από όλα πως ο Γκιγιέρμε δείχνει μια χαρά έτοιμος να προστεθεί στο rotation. Έδειξε να έχει αγωνιστικό ρυθμό και να δικαιώνει τον Μαρτίνς που εδώ και καιρό τον χωρά στην 18άδα του.

Μάθαμε επίσης γιατί στον Ρέντη από τον Ιούνη έχουν να το λένε πως ο Δημήτρης Μάνος είναι μια περίπτωση επιθετικού που «μπορεί να εκτελέσει από παντού και να στείλει τη μπάλα μέσα από την εστία», αλλά και γιατί στον Λεβαδειακό καμαρώνουν που έχουν στο ρόστερ τους ένα παιδί που προσεχώς θα γίνει αίτια μεγάλης συζήτησης: Τον γιο του Βασίλη Ιωαννίδη, τον Φώτη. Ο πιτσιρικάς που… σκρίναρε σαν μπασκετμπολίστας για να ανοίξει την περιοχή του Ολυμπιακού στην ευκαιρία του Μάνγκα (32΄). Ο ίδιος που ανάγκασε τον Σα λίγο αργότερα (43΄) σε μια εντυπωσιακή επέμβαση πέφτοντας στη δεξιά γωνιά του. Γεννημένος τον Γενάρη του 2000, παιδί του Millennium με όλο το μέλλον μπροστά του.

Και όσο για τον Γιάγια Τουρέ που προφανώς και συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του σε αυτή την δευτέρα παρουσία του με τα Ερυθρόλευκα: Εδώ το θέμα ήταν εξ αρχής απλό. Ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να βρει τον ρυθμό του. Αυτή η σχεδόν μια ώρα που πάτησε το χορτάρι του Καραϊσκάκης ήταν μια απαραίτητη «εισαγωγή». Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο Αφρικανός σούπερ σταρ σε καμία δεκαριά μέρες θα είναι έτοιμος να μπει πλέον σε αποστολή. Απαραίτητη σημείωση: Σε δέκα βράδια έρχεται το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτή την αναμέτρηση έχει «σημαδέψει» και το τεχνικό τιμ στο πλάνο για τον 35άχρονο. Ακριβώς στο φινάλε πριν από την επόμενη «εθνική διακοπή». Μετά από αυτή ο Ιβοριανός θα είναι έτοιμος για όλα.

Μια χαρά λοιπόν το τεστ κυπέλλου. Και από αύριο το πρωί απόλυτη συγκέντρωση πια στο αντάμωμα με τον ΠΑΟΚ για το οποίο έμειναν απόψε εκτός αποστολής μια ντουζίνα. Εκείνοι που ως εδώ βγαίνουν στην πρώτη γραμμή. Η δική τους εβδομάδα δεν άλλαξε. Απόψε από τον κύκλο του rotation χρειάστηκαν μόνο ο Μιράντα (που πλέον είναι ο 3ος στόπερ πίσω από τους Βούκοβιτς- Μερία) και οι Χασάν και Νάτχο που ήρθαν παρέα από τον πάγκο για ένα μισάωρο καλύπτοντας και την δική τους ανάγκη για να βρουν ακόμη καλύτερα τα πατήματα τους. Ο Χασάν και ο Νάτχο που υπογράφουν τους τελευταίους έξι βαθμούς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με τα γκολ που πέτυχαν στο 92΄κόντρα σε Αστέρα και Πανιώνιο, ερχόμενοι από τον πάγκο.

Χθες ο Λουτσέσκου ελέω… Άρη χρησιμοποίησε Κρέσπο, Πέλκα για ενενήντα λεπτά, έδωσε ένα ημίχρονο σε Μάτος και Μπίσεσβαρ ενώ χρησιμοποίησε για λίγο και τον Πρίγιοβιτς σε μια περίοδο με συνεχόμενα ματς και υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Η δική του μισή εντεκάδα της Κυριακής πρόσθεσε μια αγωνιστική υποχρέωση παραπάνω στα πόδια της. Από τους έντεκα του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε στην αποστολή κανείς. O Kώστας Φορτούνης δοκίμαζε τις ικανότητες του σαν φωτογράφος μπροστά απο τον πάγκο, και ο Λάζαρος κρύβονταν μέσα στη ζεστή ζακέτα του.

Λεπτομέρεια που ίσως να λέει πολλά, ίσως και τίποτα. Την Κυριακή θα δείξει στο Καραϊσκάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ