ΑΠΟΕΛ : Μετά το απαράδεκτο πανό ένας φίλαθλος περισώζει την τιμή του

ΑΠΟΕΛ : Μετά το απαράδεκτο πανό ένας φίλαθλος περισώζει την τιμή του

"44 χρόνια ψέματα (για το Πολυτεχνείο)" έγραφε το πανί που σήκωσαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στις 17 Νοεμβρίου, κόντρα στην Ομόνοια. Κι έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Οπαδοί βρίστηκαν μεταξύ τους, έγινε σούσουρο σε Ελλάδα και Κύπρο (κράξιμο στον ΑΠΟΕΛ τώρα και στην πόλη σας) και στο τέλος ήρθε η θεία δίκη, δηλαδή η Ρεάλ, που τους έχωσε έξι γκολάκια να τα κάνουν γαργάρα να τους φύγει η χουντίλα.

Έτσι στρώνεις οπαδικό χαρακτήρα, φιλαράκι.

Θυμηθήκαμε κι αναμεταξύ μας ηρωικές στιγμές που (και) στα ελληνικά γήπεδα φασιστικοί θύλακες πήραν οπαδικό χατ τρικ και έφυγαν από τις κερκίδες (με θλιβερές εξαιρέσεις που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν).

Θυμηθήκαμε κι άλλες περιπτώσεις, όπου φίλαθλοι έκαναν σκληρό και αναγκαίο ντου σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ή, που καθάρισαν τις πόλεις τους από φασίστες, όπως για παράδειγμα οι Blue Vayeros στα Γιάννενα, που έκαναν… ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές, την έστηναν στα σχολεία, την έστηναν και στις κερκίδες για να τους εξηγήσουν τι πάει να πει ναζισμός. Και που κλώσησαν τους φασίστες εκτός Ζωσιμάδων

Θυμηθήκαμε πώς ανέτειλε και έδυσε η ναζιστική ΝΟΠΟ στον Παναθηναϊκό, πώς η Original περιθωριοποίησε το Getto, τέλος πάντων -μην τα πολυλογώ- σκούξαμε σαν τις γριές για περασμένα μεγαλεία, σκούξαμε και για την κατάντια του να ανέχεσαι στο γήπεδο τον φασισμό, μετά πέρασαν οι μέρες.

Αλλά ένας φίλαθλος δεν ξέχασε. Κι έτσι ο κ. Χανδριώτης απέστειλε μια επιστολή στον κυπριακό Τύπο για να πει μερικά αυτονόητα: Η κίνηση των οπαδών, είπε, «έχει αμαυρώσει την ένδοξη ιστορία του ΑΠΟΕΛ». Απευθυνόμενος στα συμβούλια του σωματείου και της εταιρείας τόνισε: «Αν τύχει και έχει ο ΑΠΟΕΛ μας αγώνα την 21η Απριλίου, να περιμένουμε και το πανό «Ζήτω η 21η Απριλίου 1967″; Έλεος, κύριοι!».

Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή του φιλάθλου -και όλων μας, δηλαδή, είναι πως ο επίσημος ΑΠΟΕΛ ως σωματείο… έκανε την πάπια. Σιγή ιχθύος. Καμία καταδίκη.

Ο φίλαθλος ζητά εξηγήσεις και καταλήγει πως «ό,τι και να συμβαίνει, η 17η Νοεμβρίου 2017 αποτελεί μια ντροπιαστική ημέρα για τον ΑΠΟΕΛ».

Εμ, έτσι είναι. Άμα αγαπάς το πιο όμορφο άθλημα του κόσμου, αν το αγαπάς κανονικά- από τις αλάνες ως τα σαλόνια, αλλά πάντα με την ίδια λαχτάρα, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ