Άμυνα, ενέργεια, συγκίνηση

Άμυνα, ενέργεια, συγκίνηση

Ο φετινός Παναθηναϊκός προσπαθεί να ελέγξει κάθε παράμετρο του παιχνιδιού και να αποκτήσει απόλυτο κουμάντο στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του εμφάνιση πλήρης και απέναντι στη Χίμκι παρουσίασε μερικά «δείγματα γραφής» από το μπάσκετ που θα παίξει φέτος.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θα επιδιώξει να επενδύσει λοιπόν στην ενέργεια, την άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού. Τα σχήματα που χρησιμοποίησε κατά κόρον κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν πως φέτος οι πράσινοι θα ξεκινούν την προσπάθειά τους στα ματς από την άμυνα.

Κύριο συστατικό της πεντάδας θα είναι η ενέργεια. Η προσπάθεια να καλύψει η ομάδα κάθε μήκος και πλάτος της «γραμμής πυρός» του αντιπάλου και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο εύκολο καλάθι.

Αυτό άλλωστε έδειξε με την πεντάδα του τρίτου δεκαλέπτου (Καλάθης, Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο (Παπαπέτρου), Λάσμε, Γκιστ). Εκεί όπου πράγματι ο Παναθηναϊκός επέβαλε απόλυτα το παιχνίδι του και ξεκινώντας από την αποτελεσματικότητα στην άμυνα βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει στο σκορ.

Ενας από τους παίκτες στους οποίους ήταν στραμμένα τα βλέμματα ήταν ο Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν έκανε και τη σούπερ εμφάνιση. Ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο πάντως λειτούργησε καλά, έχοντας σωστή αντιμετώπιση της άμυνας πάνω του και με έξυπνες αποφάσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Θέλει ακόμα περισσότερη βελτίωση ωστόσο για να αντικαταστήσει επάξια στην πεντάδα τον Καλάθη και να μην υπάρχει «βύθισμα» στην απόδοση της ομάδας, όπως τουλάχιστον συνέβαινε πέρσι.

Ερωτηματικό επίσης είναι το πως θα λειτουργήσουν οι Καλάθης και Λάνγκφορντ απέναντι σε σετ άμυνες, όπου ο αντίπαλος παίζοντας κυρίως ζώνη, δυσκολεύει τον Αμερικανό να κινηθεί κυρίως από αριστερά, που είναι και ο αγαπημένος του διάδρομος.

Εξάλλου είναι δυο παίκτες που παίζουν καλά με τη μπάλα στα χέρια και αυτό θέλει αρκετή δουλειά από τον Πασκουάλ για να μπορέσει να τελειοποιήσει τη συνύπαρξή τους στην περιφέρεια.

Από εκεί και πέρα ο Ιωάννης Παπαπέτρου εμφανίζεται «απελευθερωμένος» στο παιχνίδι του. Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι ο Πασκουάλ του δίνει αρκετές πρωτοβουλίες, να σουτάρει, να προκαλέσει «ρήγματα» στην άμυνα με λόου ποστ παιχνίδι, να πάρει διαδρόμους και να τελειώσει φάσεις. Τον κάνει να νιώθει σούπερ απαραίτητος στην ομάδα και αυτό φαίνεται στην ψυχολογία του διεθνούς άσου.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός δείχνει μια διάθεση να «χτίσει» την επίθεσή του από την… άμυνα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να ελέγξει αυτός κάθε παράμετρο του παιχνιδιού.

ΥΓ Η εικόνα του δακρυσμένου Θανάση Γιαννακόπουλου, να απευθύνεται στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Δημήτρη δίπλα του να χειροκροτεί συγκινημένος και γύρω τους σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποτελεί την πιο δυνατή εικόνα από όλα όσα έγιναν χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ακόμα και από εκεί ψηλά ενώνει, δημιουργεί, δίνει όραμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ