Το πρώτο «must win» παιχνίδι της σεζόν

Το πρώτο «must win» παιχνίδι της σεζόν

Κανένα από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού δεν είχε τόσες προσδοκίες και τόσα «πρέπει» όσο το αυριανό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αυτή είναι η επόμενη... πίστα που έχει να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός.

Το τέσσερα στα τέσσερα έχει ανοίξει την όρεξη σε όλους. Ο κόσμος έπειτα από κάθε νίκη του Παναθηναϊκού ανυπομονεί πλέον για το επόμενο παιχνίδι. Το καλό ποδόσφαιρο, το νεανικό σύνολο, τα ελληνόπουλα, η δουλειά και η τρέλα του Δώνη να δουλεύει στην αγαπημένη του ομάδα, έχουν φέρει έναν ενθουσιασμό που μόνος τρελός θα μπορούσε να φανταστεί όταν αυτό το παρεάκι δούλευε το καλοκαίρι στην προετοιμασία.

Ο Παναθηναϊκός βροντοφωνάζει πια πως είναι εδώ. Πως επέστρεψε για να παλέψει να επανέλθει σε τοπ επίπεδο. Η περσινή σεζόν, που τον βλέπαμε να μπαίνει ως… κομπάρσος σε πολλά απ’ τα παιχνίδια του, ακόμα και σε ματς με ομάδες σαφώς μικρότερου βεληνεκούς, έπαψε να υπάρχει.

Ο Λεβαδειακός την περασμένη Κυριακή… έχασε πριν μπει στο γήπεδο. Η κεκτημένη ταχύτητα με την οποία μπήκαν οι παίκτες του Δώνη στο παιχνίδι έφερε ένα γκολ στο ξεκίνημα, ένα στο τέλος του ημιχρόνου και τρεις βαθμούς στο σακούλι από νωρίς. Το τέσσερα στα τέσσερα είχε έρθει δίχως ιδιαίτερο κόπο. Στο φινάλε του αγώνα ήρθε και η τριάρα. Τρίτη στη σειρά. Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακός.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα αύριο στο ΟΑΚΑ είναι πιο δύσκολο και απ’ τα τρία προηγούμενα. Οι Ηπειρώτες είναι καλύτερη ομάδα, περισσότερο «ψημένη» σε τέτοια ματς, με έναν προπονητή που είναι χρόνια στην ομάδα. Σύνολο δεμένο. Με αρχή, μέση και τέλος. Που σχεδόν κάθε χρόνο καταφέρνει να φέρει 2-3 αποτελέσματα, εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, το πιο δύσκολο στάδιο πλέον, η επόμενη… πίστα που πρέπει να ξεπεράσει, είναι η διαχείριση της «νέας κατάστασης». Της πραγματικότητας πως εκείνος είναι το φαβορί πια σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Της… κανονικότητας, την οποία κοντέψαμε να ξεχάσουμε. Για τον Παναθηναϊκό το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο «must win». Δεν ήταν τέτοιο ούτε αυτό με τη Λαμία, ούτε με τον Λεβαδειακό. Ακόμα υπήρχε κόσμος που… ψαχνόταν για να δει που το πάει η φετινή ομάδα του Δώνη. Τώρα πείστηκαν όλοι για τη δουλειά που έχει γίνει, για το ταλέντο που υπάρχει, για την ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών.

Άρα τώρα αυξάνονται οι ευθύνες, όπως και οι προσδοκίες. Και πριν από ένα πρόγραμμα το οποίο… βαραίνει από εδώ και στο εξής (Αστέρας εκτός, Πανιώνιος εντός και τρία «κολλητά» ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό μέχρι τη 10η αγωνιστική) ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την ευκαιρία να μπει σε αυτό το πρόγραμμα με πέντε στα πέντε, αλλά ταυτόχρονα και το «βάρος» για να το κάνει. Το «πρέπει». Καιρός να αποδείξει πως μπορεί και με αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ