Δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ ο ρόλος της Μάρθας Βούρτση

Δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ ο ρόλος της Μάρθας Βούρτση

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το σύνδρομο της κλάψας που κυριαρχεί στον ΠΑΟΚ. Σε έναν πανίσχυρο ΠΑΟΚ που αντί να ασχολούνται με το σήμερα, ανατρέχουν συνέχεια στο χθες.

ΔΕΝ το έχουν καταλάβει ακόμα στον ΠΑΟΚ. Ότι είναι μεγάλη ομάδα. Κι ότι τα τελευταία χρόνια μάλιστα, είμαι πανίσχυροι. Και κλαίνε σαν τη Μάρθα Βούρτση στο «είμαι μία δυστυχισμένη». Δεν προλαβαίνει να καλέσει σε απολογία ο Σιμιτζόγλου τον Λουτσέσκου κι επεμβαίνει ο Κυριάκος Κυριάκος: «Αρνούμαι ν αφήσω τον Ραζβάν μόνο του». Κι απαριθμεί τις αδικίες που έχει υποστεί η ομάδα του. Πού τον πάνε δηλαδή τον Ραζβάν και έχει ανάγκη συμπαράστασης; Στη φυλακή; Στην εξορία; Στο εκτελεστικό απόσπασμα; Σιγά τα αβγά. Ούτε καν αυτοπροσώπως δεν έχει την υποχρέωση να εμφανισθεί, ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα. Έχει δικαίωμα να απολογηθεί διά υπομνήματος και μέσω των δικηγόρων. Και σπουδαία τα λάχανα. Πρόστιμο από 30 μέχρι 40 χιλιάρικα είναι η ποινή. Αν κριθεί ένοχος. Τα πληρώνει η εταιρία και τέλος. Από λεφτά να φάνε κι οι κότες. Αν μιλάμε μάλιστα για μετρητά, έχουνε να το λένε, στη Θεσσαλονίκη. Το μικρότερο νόμισμα που κυκλοφορεί, είναι το διακοσάρικο.

ΔΕΝ ταιριάζει σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ, η κλάψα και μιζέρια. Δεν ταιριάζει, στον σημερινό ΠΑΟΚ, ο ρόλος του Νίκου Ξανθόπουλου, στο «ταπεινός και καταφρονεμένος» . Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει. Έχει γιγαντωθεί. Κι αυτοί δεν σταματάνε να κλαψουρίζουνε. Ο ΠΑΟΚ, έχει ιδιοκτήτη έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες. Υπουργοί και βουλευτές σπρώχνονταν ποιος θα μπει πρώτος στη σουίτα του προέδρου στη Τούμπα. Κι αυτοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από το σύνδρομο-Μπούζα και των «Σπορ του Βορρά». Διαβάζεις τα κείμενα των ρεπόρτερς και είναι πενήντα-πενήντα. Πενήντα κλάμα, πενήντα αλαζονεία. Έχουνε μπερδευτεί και δεν ξέρουνε πως να το διαχειριστούνε. Κάνουνε χαρμάνι τον νεοπλουτισμό με τη κλάψα.

ΠΟΙΑ άλλη ομάδα λέει, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δέκα αγωνιστικών; Πράγματι. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι τα δέκα από τα δεκαπέντε ματς σαν γηπεδούχος στη Τούμπα τα έπαιξε χωρίς κόσμο. Τι πάει να πει αυτό; Ότι τους αδικήσανε; Ότι τους στήσανε; Το κράτος των Αθηνών, που κατά την Υπουργό Μακεδονίας συντρόφισσα Νοτοπούλου, έχει χωρίσει την Ελλάδα σε Βορρά και Νότο; Πως όμως προέκυψαν αυτές οι ποινές; Τι θέλανε δηλαδή; Να μην τιμωρηθούνε για τις μαχαιριές πέφτανε σαν το χαλάζι, στη πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού; Να τους πούνε και μπράβο; Να μην τιμωρηθούνε για τη μπούκα του Ιβάν με το κούφιο; Και για να τα λέμε όλα, ευνοημένος ήταν ο ΠΑΟΚ πέρυσι. Ούτε μείον βαθμούς έφαγε για το ματς με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε, ούτε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του. Ο Ολυμπιακός για το ματς με την ΑΕΚ που άρχισε και τελείωσε κανονικά, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές και με μείον 3 βαθμούς.

ΑΥΤΑ είναι για τα οπαδικά φόρουμ στο διαδίκτυο και για ακροατές των εκπομπών επικοινωνίας στα αθλητικά ραδιόφωνα. Άντε και για τους ρεπόρτερς. Και στο φινάλε, αν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικρατούν συνθήκες ναζιστικής Γερμανίας, ο Λουτσέσκου έχει όλη την ευχέρεια, να γυρίσει τα πίσω μπρος, στη πατρίδα του. Να πάει να δουλέψει στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα. Απ ότι φαίνεται όμως δεν είναι θέμα Λουτσέσκου. Ο Λουτσέσκου, από τη στιγμή, που είπε ότι στον Πρίγιοβιτς στο ματς με τον Αστέρα έγινε πέναλτι, μπορεί να λέει, ότι θέλει. Είναι, ότι όλοι μαζί, τη βαράνε αυτή τη βιόλα. Αντί να ασχολούνται με το σήμερα, να ανατρέχουν συνέχεια στο χθες. Επιλογή τους.

Στη μουσική επιλογή, Hot Club du Νax- Gypsy Jazz.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ