Η 5άδα των Ελλήνων άρπαξε την ευκαιρία

Η 5άδα των Ελλήνων άρπαξε την ευκαιρία

Μασούρας, Κούτρης, Ανδρούτσος, Βρουσάι και Μάνος έδειξαν στον Πέδρο Μαρτίνς ότι μπορεί να τους υπολογίζει και στον Ολυμπιακό, ότι καλώς αποφάσισε να τους στηρίξει.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση το καλοκαίρι. Αποφάσισε να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο και να στηρίξει τα «δικά του» παιδιά. Δίπλα στους Φορτούνη, Τοροσίδη, Γιαννιώτη, Τσιμίκα, Φετφατζίδη, που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο έως τώρα, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Εξίσου καλοί και ταλαντούχοι. Αλλά και έτοιμοι, όπως επιβεβαίωσαν κόντρα στον Λεβαδειακό, δείχνοντας ότι πρέπει να υπολογίζονται από τον προπονητή τους.

Μπορεί η προσοχή των περισσότερων να ήταν στραμμένη στο ντεμπούτο του Γιάγια Τουρέ και του Γκιγιέρμε, αλλά για τον σύλλογο του Μεγάλου Λιμανιού είναι εξίσου σημαντική «είδηση» η παρουσία της ελληνικής 5άδας του. Γιάννης Μασούρας, Λεονάρντο Κούτρης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μάριος Βρουσάι, αλλά και Δημήτρης Μάνος, μπορεί να επισκιάστηκαν από το λαμπερό όνομα του Τουρέ και την αδημονία για να δει ο κόσμος μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού (Γκιγιέρμε), αλλά σε καμία περίπτωση δεν υστέρησαν. Τουναντίον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Για την περίπτωσή του ακούγονται σπουδαία πράγματα από το Ρέντη. Ήδη «κουβαλάει» το παρατσούκλι «άλογο» και κόντρα στον Λεβαδειακό επιβεβαίωσε όσους τον εμπνεύστηκαν. Καθώς οι κούρσες του επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για «καθαρόαιμο». Για παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στη λογική του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, με συνεχείς προωθήσεις, με ακατάπαυστο πρέσινγκ, αλλά και συγκλονιστική ταχύτητα. Πιθανότατα ο ταχύτερος παίκτης του ρόστερ. Πρώτη συμμετοχή, πρώτη ασίστ, αλλά και πλήθος επιφωνημάτων από τους οπαδούς, σε μία απολύτως γεμάτη βραδιά για τον ίδιο. Ναι, χρειάζεται να βελτιώσει πολλά. Αλλά έχει πολύ περισσότερα. Με τον συνδυασμό ταλέντο και σωματικά προσόντα να εξηγούν γιατί ο Ολυμπιακός έβγαλε από τα ταμεία του ένα εκατομμύριο το καλοκαίρι.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ: Εμφανίστηκε σε επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού σχεδόν 5,5 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον ώμο, στο 13ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (22/04/2018). Εκανε ένα σοβαρότατο χειρουργείο, χρειάστηκε μεγάλο διάστημα για να επανέλθει, αλλά πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Εξάλλου, δεν πρόκειται για έναν παίκτη που ήρθε να αποδείξει πράγματα, αλλά για τον βασικό αριστερό μπακ της περσινής σεζόν, με 32 ματς, 1 γκολ και 4 ασίστ. Ο Κούτρης έπαιξε όσο και όπως έπρεπε με τον Λεβαδειακό. Και η αναφορά του ονόματός του από τον Μαρτίνς μετά τον αγώνα, ήταν χαρακτηριστική της σημασίας που του δίνει ο Πορτογάλος. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός αποφάσισε το καλοκαίρι να δώσει τα κλειδιά της αριστερής πλευράς της άμυνας σε δύο ελληνόπουλα και πλέον ο δεύτερος, είναι έτοιμος να βάλει… πίεση στον εξαιρετικό έως τώρα Τσιμίκα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Είχε να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του σχεδόν έναν μήνα. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μπει και να παίξει. Ο Ανδρούτσος αποτελεί ξεχωριστό και σημαντικό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Η απόφαση του Μαρτίνς να τον βάλει στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, με… μισή προπόνηση στα πόδια του, είναι ενδεικτική της εξαιρετικής άποψης που έχει για τον «Ανδρου». Αποψη που δεν την είχε κρύψει ούτε στην καλοκαιρινή προετοιμασία, όταν ο 21χρονος Ελληνας μέσος ήταν εκ των βασικών του επιλογών. Και ο ίδιος ο παίκτης, όμως, φρόντισε να επιβεβαιώσει με το… καλημέρα ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να πάρει ευκαιρίες. Όταν παίζεις έτσι, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Και η ποιότητα επίσης.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΪ: Ο Ολυμπιακός τον θεωρεί ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ του. Και όχι άδικα. Στα 20 του χρόνια ο διεθνής εξτρέμ χρειάζεται μόνο χρόνο και ευκαιρίες. Δύσκολα πράγματα όταν στην εξίσωση μπαίνει ο Ολυμπιακός. Αλλά ο Βρουσάι είναι από τις περιπτώσεις που ο σύλλογος έχει επιλέξει να στηρίξει. Και από τα παιδιά που θα βρουν χρόνο μέσα στη χρονιά. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο φινάλε της τραυματικής περσινής σεζόν ήταν ένας από τους λίγους λόγους για να χαμογελούν οι άνθρωποι του Ολυμιπακού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ: Αγνωστος το ευρύ κοινό. Και στους οπαδούς του Ολυμπιακού, βεβαίως. Τον είδαμε στα φιλικά, όπου δεν επιβεβαίωσε την εκτελεστική του δεινότητα. Αλλά αυτή δεν αμφισβητείται. Την επιβεβαιώνουν τα 27 γκολ και οι 10 ασίστ σε 26 παιχνίδια στην περσινή Football League, αλλά και η σθεναρή αντίσταση του Πέδρο Μαρτίνς να τον αφήσει να φύγει από το ρόστερ. Ο πιθανότατα πιο περιζήτητος (για δανεισμό) ποδοσφαιριστής του φετινού ρόστερ του Ολυμπιακού, έμεινε με απόφαση του προπονητή και με το «καλημέρα» επιβεβαίωσε ότι αξίζει μια ευκαιρία να αποτελέσει κομμάτι του ρόστερ. Ως μία λύση για την επίθεση. Ως ο πρώτος Ελληνας φορ μετά πολλά χρόνια, που τελείωσε μια σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία με 20+ γκολ. Και ως ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Football League Με +20 γκολ και +10 ασίστ! Το νικητήριο γκολ που πέτυχε με τον Λεβαδειακό ήταν ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό του. Αλλά και μια ψυχολογική ώθηση που έχει ανάγκη κάθε επιθετικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ