Το δυσκολότερο must win ως σήμερα

Το δυσκολότερο must win ως σήμερα

Ο Άρης οφείλει να βάλει στην εξίσωση τον κόσμο και τη δύναμη τη έδρας για το τρίποντο.

Must win είναι το ματς της Κυριακής για τον Άρη με τον Αστέρα της Τρίπολης και είναι το δυσκολότερο όλων όσων έδωσε μέχρι σήμερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης για μια σειρά από λόγους.

α) Για πρώτη φορά θα στερηθεί των υπηρεσιών του πιο ποιοτικού του ποδοσφαιριστή, του Μπρούνο Γκάμα.

β) Σ’ ένα βαθμό, αυτό θα κάνει τον αντίπαλο προπονητή να εστιάσει στο παιχνίδι του Ματέο, του άλλου παίκτη που ξεχωρίζει ως τώρα, τον οποίο λογικά θα «ντουμπλάρει». Αυτό θα λυθεί από ένα καλό ματς του Ντιγκινί «απέναντι» ή από συντονισμένες βοήθειες στο μικρό.

γ) Ο Αστέρας, είναι η καλύτερη ομάδα που φιλοξένησε ο Άρης, αλλά δεν θα είναι αφελής να παίξει ανοιχτά με το καλημέρα. Θα ξεκινήσει κλειστά κι αν τα καταφέρει να μη δεχτεί τέρμα, τότε θα ψάξει τους κενούς χώρους που θα αυξάνονται συν τω χρόνω. Το να προηγηθεί ο Άρης είναι θεμελιώδες.

δ) Αυτό που έχει κοστίσει τα δυο γκολ που δέχτηκε η ομάδα είναι το «ατομικό λάθος». Είναι κατανοητό από την απλή αριθμητική, ότι όσο περισσότερο πασάρει μια ομάδα τόσο πιθανότερο είναι να κάνει και κάποιο λάθος, αλλά λάθος σε σημείο που δεν υπάρχει κάλυψη, δεν πρέπει να γίνει. Η Τρίπολη είναι ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά.

Ο Πάκο Ερέρα κρατά ένα χαρτί στα χέρια του. Άνοιξε το rotation και μπορεί σε μια – δυο θέσεις της ενδεκάδας που θα παρατάξει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή.

Ο Άρης οφείλει να βάλει στην εξίσωση τον κόσμο του, να αξιοποιήσει τη δύναμη τη έδρας και να πάρει το τρίποντο. Θα το πετύχει πιο εύκολα αν βελτιώσει την σχέση τελικών προσπαθειών έναντι τερμάτων.

Θα πάει στη συνέχεια να παίξει στη Νέα Σμύρνη, στο τελευταίο ματς πριν από μια νέα διακοπή στην οποία θα υπάρξει ικανό χρονικό διάστημα να δουλέψει σε ότι έχει διαπιστωθεί ότι θέλει βελτίωση για να μπει κατόπιν στο σετ των ντέρμπι από την καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ