Ευκαιρία να… λάμψει ο Γκος

Ευκαιρία να… λάμψει ο Γκος

Οι απουσίες του Βασίλη Σπανούλη και του Κώστα Παπανικολάου μπορούν να ευνοήσουν τον Αμερικάνο γκαρντ στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ρωσία.

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του. Βέβαια ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει και πάλι ένα… λειψό ρόστερ για τα παιχνίδια της Ρωσίας στο πλαίσιο του «Γκομέλσκι Καπ». Ο γνωστός τραυματίας Κώστας Παπανικολάου μαζί με τον ανέτοιμο ακόμα Δημήτρη Αγραβάνη ήταν οι σίγουροι που δεν θα ταξίδευαν στη Μόσχα. Ο Βασίλης Σπανούλης, παρότι ήταν μια χαρά τις προηγούμενες ημέρες, ένιωσε αδιαθεσία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή.

Και να που ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει την ομάδα του χωρίς βασικά κομμάτια του ρόστερ του. Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την… ιστορία;

Ο Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ έχασε το τουρνουά της Ισπανίας για τον ίδιο λόγο με τον αρχηγό του (γαστρεντερίτιδα). Στην Κρήτη έπαιξε μόλις για ένα ματς μαζί με τον Σπανούλη και τώρα και πάλι θα βρεθεί μόνος του στα ηνία της ομάδας του. Ο Γκος λοιπόν θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ του Ολυμπιακού απέναντι στην Αναντόλου Εφές, η οποία παρουσιάζεται βελτιωμένη από ότι πέρσι και με σημαντικές προσθήκες. Ενώ εάν περάσει το εμπόδιό της, τότε λογικά θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα παίξει έστω και ανεπίσημα με παίκτες όπως ο Σέρχιο, ο Ντε Κολό, ο Χάκετ και ο Χίγκινς. Δεν υπάρχει ιδανικότερο τεστ από αυτό για τον Αμερικανό.

Στο Ερυθρόλευκο στρατόπεδο τον πιστεύουν και με το παραπάνω. Είναι από τους παίκτες που θα στηρίξει πολλά ο Μπλατ, με την μπάλα να είναι στα χέρια του και ουσιαστικά να είναι το… αντίβαρο του Σπανούλη στην επίθεση. Οι σκέψεις πάνω στον Λο η αλήθεια είναι, όμως πια όποτε σκεφτόμαστε τον αντιΛο πάντα πέφτουμε σε τοίχο. Άρα ας το αφησουμε στην άκρη και να τον δούμε ως διαφορετική περίπτωση.

Η μετ’ εμποδίων προετοιμασία του Ολυμπιακού, σιγά σιγά τελειώνει. Όπως δήλωσε στο 10.gr o Ντέιβιντ Μπλατ, τα «παράθυρα» της FIBA έφεραν ένα βήμα πίσω την ομάδα του, η οποία πριν τη διακοπή έμοιαζε να ρολάρει ιδανικά. Ζητούμενο είναι στα ματς της Ρωσίας αλλά και τα δύο επίσημα με τον Χολαργό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο οι Ερυθρόλευκοι να αποκτήσουν χημεία και αυτοματισμούς.

Όσο περνάει ο καιρός, η πίεση είναι στο… κόκκινο, στις προπονήσεις πέφτουν κορμιά και οι ρυθμοί είναι εξαντλητικοί. Πολλοί ακολουθούν σε αυτούς, άλλοι μένουν πίσω και πρέπει να συνηθίσουν. Όπως και να έχει, στον Ολυμπιακό πνέει αέρας αισιοδοξίας και αυτό είναι που κρατούν στην ομάδα. Παράλληλα το κλίμα είναι το καλύτερο, λέγονται θετικά πράγματα για τον χαρακτήρα των ξένων και το πώς έχουν ενσωματωθεί στο σύνολο και στο παρκέ θα δούμε εάν όλες οι δουλειές που γίνονται θα είναι ευεργετικές για τη συνέχεια.

ΥΓ1. Δεν γίνεται να μιλάμε για τον Σπανούλη. Δεν γίνεται κάποιοι να τον αποκαλούν προδότη. Είναι απλά αδιανόητο. Μιλάμε για τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού τμήματος. Τον μεγαλύτερο ψ….λα της Ευρώπης. Σεβασμός παιδιά. Και τον έχει κερδίσει με κάθε τρόπο.

ΥΓ2. Ισχυρό τεστ και για τον ΛεΝτέι το τουρνουά στην Ρωσία. Με Εφές που είναι ομάδα Ευρωλίγκας και διαθέτει τον Ντάνστον για πρώτο παιχνίδι και αν περάσει το εμπόδιο της ο Ολυμπιακός, στην συνέχεια και με τους Χάινς-Χάντερ και τα υπόλοιπα «παιδιά» της ΤΣΣΚΑ..

ΥΓ3. Στη Media Day της ομάδας, αυτό που κράτησα, είναι ότι υπήρχαν ελάχιστα παρεάκια και όλοι ήταν μαζί με όλους. Εάν ειδικά μιλούσες στους ξένους, αυτοί θα σου έλεγαν για το οικογενειακό κλίμα που έχουν συναντήσει στο Φάληρο. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ