Παναθηναϊκός : Μια ομάδα «χαμαιλέων»

Παναθηναϊκός : Μια ομάδα «χαμαιλέων»

Ο Παναθηναϊκός «διαβάζει» τον αντίπαλο, προσαρμόζεται πάνω του και χτυπάει.

Ηταν ένα τουρνουά αντάξιο της προσωπικότητας της προσφοράς και της αξίας του Παύλου Γιαννακόπουλου. Με έντονη συγκίνηση, απίστευτες τιμές, αλλά και συμβολισμούς.

Οι παρουσίες του Ζέλικο Ομπράντοβις, του ανθρώπου με τον οποίο η οικογένεια Γιαννακόπουλου έκανε ακόμα πιο μεγάλο τον Παναθηναϊκό, αλλά και του Σιμόν Μιζράχι του εμβληματικού προέδρου της Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσαν στο τουρνουά μια ιδιαίτερη χροιά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τίμησε τον πατέρα του με όλες τις τιμές, έντονα συγκινημένος και ο Θανάσης, ο «τελευταίος των μοϊκανών», έδειξε πόσο δεμένη και δυνατή είναι η οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Θα υπάρξουν κι άλλα, πολλά τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα καταδεικνύουν το μεγαλείο του παράγοντα και ανθρώπου.

Ενός ανθρώπου που έκανε τα πάντα για να γιγαντώσει την ομάδα του, να την κάνει «υπερδύναμη» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Επειδή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας όλων των ομάδων, ασφαλώς το τουρνουά είχε και έντονο ενδιαφέρον στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εκεί λοιπόν ο Τσάβι Πασκουάλ φαίνεται πως ετοιμάζει κάτι καινούργιο. Μια ομάδα με πολλές παραμέτρους, διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και πρωταγωνιστές ανάλογα με τον αντίπαλο.

Μια ομάδα «χαμαιλέων», η οποία διαβάζει τον αντίπαλο, βλέπει τα τρωτά του σημεία, προσαρμόζεται ανάλογα και χτυπάει.

Στο παιχνίδι με τη Χίμκι πήρε τα ριμπάουντ και πάτησε το γκάζι βγάζοντας αιφνιδιασμούς με το ψηλό σχήμα (Καλάθης, Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο, Λάσμε, Γκιστ).

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «πάγωσε» το ρυθμό και επέβαλε στο παρκέ παιχνίδι σετ «πέντε εναντίον πέντε». Την ίδια στιγμή ο Νικ Καλάθης ήταν σε άσχημη βραδιά και με φάουλ. Να λοιπόν μια καλή… άσκηση προσομοίωσης για το αν μπορεί ο Λούκας Λεκαβίτσιους να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Ο Λιθουανός με μια έκρηξη ενέργειας, πίεσε στην άμυνα, έβγαλε τους γκαρντ της Φενέρ έξω από το παιχνίδι τους και οργάνωσε σωστά στην επίθεση. Ετσι οι πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν λύσεις και προβάδισμα στο σκορ.

Βέβαια ο «Λέκα» στη συνέχεια έκανε δυο απανωτά παιδαριώδη λάθη, που προκάλεσαν… πανικό και ο Πασκουάλ τον απέσυρε. Είναι αυτό το κάτι παραπάνω που πρέπει να κάνει ο μικρόσωμος Λιθουανός για να εμπνεύσει σιγουριά.

Αντίθετα απίστευτη αξιοπιστία εμπνέει ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Απελευθερωμένος, σίγουρος για τις επιλογές του, με σαφή ρόλο μέσα στην ομάδα μοιάζει σαν να παίζει τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ.

Με τρομερή ενέργεια, απόλυτη συγκέντρωση και κατανόηση του πλάνου. Θα πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το περιφερειακό του σουτ για να κάνει ακόμα καλύτερη την εικόνα του.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχει γερές βάσεις και κυρίως περιθώρια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

ΥΓ. Πολύ καλή μεταγραφή ο Λοβέρν. Είναι ο παίκτης που ψάχνει συνήθως ο Ομπράντοβιτς. «Εγκεφαλικός» ψηλός, με πλαστικές κινήσεις και όγκο. Βρήκε τον δικό του «Πέκοβιτς».

ΥΓ. «Φλέβα χρυσού» ο Ταρίκ Μπλακ στη Μακάμπι. Ένα 4-5ρι με τρομερά προσόντα, δημιουργία από το λόου ποστ, και «βράχος» στην άμυνα. Εξαιρετική επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ